Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Merbau kozijnen van WEBO

Merbau kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw

WEBO levert Merbau kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw volgens de BENG- en NOM-norm. Zowel voor grote als kleine projecten zijn wij een betrouwbare partner die in een minimale doorlooptijd kozijnen levert op de bouwplaats. De Merbau kozijnen hebben een standaard dikte van 68 of 90 mm en kunnen uitgevoerd worden met HR++ en triple glas. Naast Merbau bieden we de keuze uit alle gangbare houtsoorten, zoals meranti, mahonie, eiken, afzelia, lariks, grenen, Accoya® en Finti. Op deze pagina vertellen we alles over de voordelen van onze Merbau kozijnen.

Merbau hardhouten kozijnen

Merbau hardhouten kozijnen

Merbau is afkomstig uit Zuidoost Afrika en valt in duurzaamheidsklasse 1-2, wat betekent dat deze houtsoort duurzaam tot zeer duurzaam is. Dit maakt Merbau zeer geschikt voor de vervaardiging van buitenkozijnen. Door de hoge dichtheid van het hout is Merbau goed bestand tegen weersinvloeden zoals kou, vorst en regen.

HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Voorbewerking Merbau

Merbau hout heeft voorbewerking nodig voordat het toegepast kan worden in houten ramen, deuren en kozijnen. Het hout kan namelijk gaan bloeden wanneer het in aanraking komt met vocht. Daarom wordt Merbau hardhout eerst ontvet met thinner en voorzien van een voorlak.

Naast hardhout bieden we ook de keuze uit verschillende duurzame zachthout kozijnen. Zo zijn onze Accoya® kozijnen gemodificeerd met een hoge concentratie azijn, waardoor ze in duurzaamheidsklasse 1 vallen en qua eigenschappen en prestaties niet onder doen voor beste hardhouten kozijnen.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat het oudste houten kozijn dat nog in gebruik is in Nederland sinds 1473 zijn functie vervult? Het raamkozijn zit in het Dinghuis in Maastricht. Het ultieme bewijs dat hout een duurzaam bouwmateriaal is.

Duurzame kozijnen van WEBO kunnen onder normale omstandigheden moeiteloos 70 jaar meegaan. Hout is tevens een grondstof die in de levenscyclus aan te planten is en goed hergebruikt kan worden.

Specialist in kozijnen

Specialist in kozijnen

WEBO ontwerpt en produceert houten kozijnen en hout-aluminium kozijnen voor de woningbouw en utiliteitsbouw in binnen- en buitenland. Door het gebruik van hout, dragen we bij aan een betere leefomgeving. We kunnen houten kozijnen met glas en aflak in een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Het werken met BIM is al meer dan 10 jaar de standaard. We willen duurzaamheidsnormen halen en prestaties van gebouwen verbeteren. Onze kozijnen voldoen aan de BENG / NOM- eisen.


BENG- OF NOM-KOZIJN®


Brandwerende kozijnen 30 minuten / 60 minuten
De kozijnen van WEBO zijn – afhankelijk van de attesten – 30 tot 60 minuten brandwerend.

68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, wat bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en triple glas zorgt voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies.

WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Door de eeuwen heen heeft hout zich bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Het brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijn-leverancier, denken wij mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en kunnen we de kozijnen afgelakt leveren in alle RAL-kleuren.

Jouw wens staat centraal

Van standaard maten tot maatwerk, douglas tot eiken en afgelakt in alle kleuren.

Benieuwd naar onze prijzen en mogelijkheden voor jouw project? Bespreek je wensen met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Job Huisman

Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31 (0)6 11 97 69 01
Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Back to top