Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Brandtest kozijnen van WEBO bij Peutz

30-60 minuten brandwerende kozijnen en deuren

CE-gemarkeerde brandwerende ramen

In 2019 behaalde WEBO als eerste in Nederland het certificaat voor brandwerende ramen en draaivalramen volgens de strikte NEN-EN 16034 norm. Als aannemer of architect kun je op WEBO vertrouwen voor brandveilige oplossingen die voldoen aan de hoogste standaarden. Ontdek brandwerende houten en hout-aluminium kozijnen, en werk met vertrouwen aan projecten waar brandveiligheid een prioriteit is.

  • 30-60 minuten brand- en rookwerend
  • CE-gecertificeerd (EN 16034)
  • Diverse uitvoeringen & afmetingen
  • Hout & hout-aluminium kozijnen

Brandwerende ramen en buitendeuren

Onze brand- en rookwerende houten en hout-aluminium kozijnen én deuren bieden 30-60 minuten weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag naar een ander compartiment (WBDBO). De prestaties van onze kozijnen zijn door een geaccrediteerde partij in een brandlaboratorium getest en gecertificeerd volgens NEN-EN 16034, waardoor de brandwerende draaivalramen en uitzetramen (met en zonder zijlicht) de juiste CE-markering dragen. Een standaard kozijn heeft een CE-markering conform NEN-EN 14351-1.

In onze brandwerende kozijnen en deuren wordt standaard gebruik gemaakt van hardhout met een volumieke massa van > 550 kg/m3. Daarbij bieden we volop mogelijkheden in configuratie maatvoeringen en design.


BROCHURE brandwerende hout aluminium kozijnen

WEBO is onlangs ook als eerste leverancier gecertificeerd voor 30-60 brand- en rookwerende hout-aluminium kozijnen én deuren (EN 16034)! De brandwerende kozijn- en deurconstructie zijn in het brandlaboratorium van Peutz getest op branddoorslag en brandoverslag (vlamdichtheid, straling en oppervlaktetemperatuur).

Benieuwd naar de mogelijke configuraties en maatvoeringen? Download de nieuwe informatiebrochure en bekijk alle variaties en afmetingen binnen het attest.


Brochure HoutAlu-Kozijn Vuurvast®

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Classificaties (EW, EI, S200 en SA)
  • Configuraties en maatvoeringen
  • Brandtesten bij Peutz
  • Prestaties en keurmerken

*Bij het downloaden ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Standaard voldoen aan de eisen

Standaard voldoen aan de eisen

In Nederland worden strenge eisen gesteld aan brandwerendheid. Het Bouwbesluit stelt specifieke brandveiligheidseisen aan de gevel wanneer het gebouw dicht langs de perceelsgrens staat, appartementen boven elkaar gelegen zijn of wanneer er sprake is van een interne hoek. In dat geval moeten de constructiedelen een weerstand hebben tegen branddoor- en overslag (WBDBO) van minimaal 20, 30 of 60 minuten. Brandwerende deuren en kozijnen zijn een van de belangrijkste onderdelen in de gevel om aan deze eisen te voldoen. Voor te openen ramen en deuren geldt dat deze een CE-markering moeten hebben op het gehele systeem. Denk bijvoorbeeld aan de scharnieren, het sluitwerk, het brandwerend glas, de sloten, deurdranger en het toepassen van brandwerende band.

Een aannemer die een brandwerend kozijn koopt zonder CE-markering moet zelf de vereiste prestaties aantonen. Door te kiezen voor een compleet kozijn met CE-markering wordt veel werk uit handen genomen voor de aannemer en kunnen de vereiste prestaties op voorhand in het bouwproces aangetoond worden.

Veelgestelde vragen

Waaraan moet een brandwerend kozijn voldoen?

Is een houten kozijn wel brandwerend?

Hoe wordt een brandwerende deur- en kozijnconstructie getest?

Is de opbouw van een brandwerend kozijn anders?

Wat is de minimale zwaarte van een brandwerend kozijn?

Houten of kunststof kozijnen?

Brandwerende kozijnen voor ieder project

Onze brandwerende kozijnen zijn beschikbaar in verschillende materialen, zoals hout en hout-aluminium, en kunnen op maat worden gemaakt voor elk project. Benieuwd naar een passend brandwerend kozijn voor jouw project?

Maak een afspraak met Job Huisman, download de brochure of vraag vrijblijvend een offerte aan; wij gaan graag voor je aan de slag!

Job Huisman

Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31 (0)6 11 97 69 01
Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Back to top