Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

HoutAlu-Kozijn® voor WUR in Wageningen

Grote afmetingen en verschillende kleuren & patronen met het HoutAlu-Kozijn®

Duurzaam en innovatief gebouw

‘Aurora’, zo heet het derde en nieuwste onderwijsgebouw van Wageningen University & Research. Om dit innovatieve ontwerp en de bijzondere architectuur te realiseren, werd er gekozen voor het HoutAlu-Kozijn®. De grote afmetingen en zwart-wit patronen in de kozijnen zorgden voor een mooie ontwerpuitdaging die we met veel enthousiasme hebben aangepakt.

Aan de Wageningen University & Research werken ruim 6.500 medewerkers en 12.000 studenten uit meer dan honderd landen. Gezonde voeding en een vitale leefomgeving zijn thema’s waar vaak aan gewerkt wordt binnen de WUR. Het duurzame en innovatieve HoutAlu-Kozijn® paste daarom precies in het plaatje. De kozijnen zijn voorzien van triple glas en behalen een U-waarde van maar liefst 0.6. Aurora heeft een grote collegezaal voor 450 studenten en veel onderwijsruimten, kantoren en practicumlaboratoria. De omvang van het gebouw is ongeveer 18.500 vierkante meter.

Wageningen
Nieuwbouw

Bekijk de bouwtimelapse

Speel video af
0
m2
HSB-elementen
0
kozijnen
In hout-aluminium
0
m2
Beglazing

Een gezonde leef- en leeromgeving

Het onderwijsgebouw heeft een bijzonder futuristisch uiterlijk. Zo hebben de kozijnen grote afmetingen tot 4,5 meter hoog. Daarnaast is het aluminium uitgevoerd in zwart-wit patronen, wat een mooie en strakke afwerking geeft aan de buitenzijde.

Het doel van het project was om een gezonde leef- en leeromgeving te creëren voor studenten, waarbij een open sfeer heerst. Studenten moeten zich uitgenodigd voelen om inspiratie op te doen en kennis te delen. De gevel van het gebouw levert hier een grote bijdrage aan, omdat deze voornamelijk uit glas bestaat met een enorme lichtinval. Aurora voldoet aan de BENG-norm, waardoor het energieverlies tot een minimum is gereduceerd.

WEBO logo

Engineering in BIM

De engineering van de hout-aluminium kozijnen is volledig uitgevoerd in BIM. Ook het bestellen van de materialen en het productieproces zijn aangestuurd vanuit het BIM-model, zodat er zo efficiënt mogelijk gewerkt kon worden. Het gebouw bestaat in totaal uit 5 bouwlagen, met een techniekverdieping op het dak en een half verdiepte fietskelder. Met het nieuwe gebouw kan de WUR nu zo’n 15.500 studenten bedienen.

Naast de grote kozijnen zijn de schuine gevelelementen een bijzonder aspect van het gebouw. Deze zijn gemaakt van hoogsterktebeton, met een reliëf van abstract plantenmotief die goed passen bij de hout-aluminium kozijnen en het duurzame karakter van het gebouw.

Voldoe aan alle eisen

Met het HoutAlu-Kozijn® profiteer je van het beste uit twee werelden: aan de binnenzijde heb je de warme uitstraling van hout en aan de buitenzijde het strakke design van aluminium. Het HoutAlu-Kozijn® is onderhoudsarm en biedt met een U-waarde tot 0.64 een uitkomst om tegemoet te komen aan de strengere energie- en prestatie-eisen. Het HoutAlu-Kozijn® heeft bovendien een attest voor 30-60 minuten brandwerende kozijnen.

De kozijnen van WEBO worden standaard geleverd met een KOMO-certificaat, HOUT100% zekerheid en een PEFC– en/of FSC®– en STIP®– keurmerk.


JOB HUISMAN
ACCOUNTMANAGER
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01

WIL JE MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Benieuwd naar de details van dit project? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van het HoutAlu-Kozijn®.
Neem contact met ons op; wij denken graag met je mee!Back to top