Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Houten kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw | WEBO

Houten kozijnen op maat uit onze eigen timmerfabriek

WEBO engineert, produceert en levert op maat gemaakte houten raamkozijnen en deuren voor de woning- en utiliteitsbouw. Wij zijn een betrouwbare partner voor projecten variërend van 1 woning tot grote en complexe projecten. Ons assortiment bestaat uit alle gangbare houtsoorten zoals meranti en mahonie. Naast hardhout kozijnen bieden we ook duurzame zachthouten kozijnen aan, zoals Accoya® en Finti.

BENG- en NOM-Kozijn®

Houten kozijn van WEBO volgens BENG en NOM

BENG- en NOM-Kozijn®

Met het BENG- en NOM-Kozijn® ben je klaar voor 2050! Deze houten raam- en deurkozijnen zijn zeer isolerend, waardoor je de energie en warmte behoudt in het gebouw. De kozijnen behalen een U-waarde tot 0.8 / 1.0 en bieden enorme vrijheid in design, houtsoort en afwerking. Zo is er altijd een passend kozijn voor jouw project.

Het BENG-Kozijn® kan in de toekomst voorzien worden van triple glas. Hierdoor voldoe je altijd aan de eisen, zowel nu als in de toekomst.

 • MAATWERK
 • HR++ EN TRIPLE GLAS
 • U-WAARDE TOT 0.8
 • COMBINEREN MET HSB-ELEMENTEN

Eiken-Kozijn®

Eiken-Kozijn®

Het Eiken-Kozijn® heeft een robuuste uitstraling en brengt een gebouw esthetisch naar een hoger niveau. Het Europese eikenhout is zeer geschikt om raam- en deurkozijnen te realiseren met grote afmetingen. Het Eiken-Kozijn® kan zowel binnen als buiten toegepast worden met een transparante afwerking en een U-waarde tot 0.8.

 • GROTE AFMETINGEN
 • TRANSPARANTE AFWERKING
 • BINNEN EN BUITEN TOEPASBAAR
 • EUROPEES EIKENHOUT

HoutAlu-Kozijn®

HoutAlu-Kozijn® van WEBO

HoutAlu-Kozijn®

Het HoutAlu-Kozijn® oogt modern en strak. De buitenzijde bestaat uit aluminium en vergt nauwelijks onderhoud. Het hout aan de binnenzijde kun je daarentegen schilderen in iedere gewenste kleur of voorzien van een transparante afwerking. Door deze combinatie is het kozijn zeer geschikt voor hoogbouw. Kozijnen met HR++ glas voldoen aan de BENG-norm en kozijnen voorzien van triple glas maken je pand zelfs NOM.

 • ONDERHOUDSVRIJ
 • U-WAARDE 0.64
 • IDEAAL VOOR HOOGBOUW
 • COMBINEREN MET HSB-ELEMENTEN

Circulair-Kozijn®

Circulair-Kozijn®

Net als bij het HoutAlu-Kozijn® bestaat het Circulair-Kozijn® uit twee delen. De binnenzijde van het Circulair-Kozijn® wordt niet blootgesteld aan weersinvloeden, waardoor het hout geen bewerking nodig heeft en slijtvast is. Hierdoor kunnen we inlands en gerecycled hout toepassen. De buitenzijde is demontabel en kan voorzien worden van een hardhout afwerking, gemodificeerd hout zoals Accoya® of aluminium.

 • GEMODIFICEERD & HARDHOUT BUITENZIJDE
 • SLOOPTHOUT, LOOFHOUT OF GEMODIFCEERD HOUT BINNENZIJDE
 • ONDERHOUDSARM
 • CIRCULAIR BOUWEN

Kwaliteit en certificeringen

Kwaliteit en certificeringen

Alle zacht- en hardhouten kozijnen worden standaard onder het KOMO®-keurmerk geleverd. Daarnaast zijn de kozijnen PEFC– en/of FSC®-gecertificeerd (STIP®). Door gebruik te maken van hout uit duurzaam beheerde bossen, leveren we een bijdrage aan duurzaam en circulair bouwen.

WEBO is ook in het bezit van het attest voor 30-60 minuten brandwerende kozijnen. De kozijnen zijn door SKH gecertificeerd volgens de NEN-EN 16034, waardoor de brandwerende draaivalramen en uitzetramen (met en zonder zijlicht) de juiste CE-markering dragen.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Houtsoorten

Zachthout- en hardhouten kozijnen

We maken gebruik van zowel zacht- als hardhoutsoorten voor de vervaardiging van binnen- en buitenkozijnen. De kozijnen worden veelal gemaakt van meranti en mahonie hardhout. Ook andere hardhoutsoorten zoals afzelia, merbau, beuken
en eiken behoren tot de mogelijkheden.

Gemodificeerd zachthout

Naast hardhout passen we ook zachthoutsoorten zoals Accoya® en Finti toe als buitenkozijnen. Beide houtsoorten worden namelijk gemodificeerd, waardoor ze in duurzaamheidsklasse 1-2 vallen en qua levensduur niet onder doen voor een hardhout kozijn. Andere houtsoorten die we toepassen: vuren, lariks, grenen, bamboe, oregon pine, red grandi etc.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat het oudste kozijn dat nog in gebruik is in Nederland sinds 1473 zijn functie vervult? Het raamkozijn zit in het Dinghuis in Maastricht. Het ultieme bewijs dat hout een duurzaam bouwmateriaal is.

Duurzame kozijnen van WEBO kunnen onder normale omstandigheden moeiteloos 70 jaar meegaan. Zo zit op het Accoya® hout in kozijnen een levensduurgarantie van 50 jaar met een verwachte levensduur van zelfs 80 jaar. Hout is tevens een grondstof die in de levenscyclus aan te planten is en goed hergebruikt kan worden.

Breed assortiment

Breed assortiment

De kozijnen, deuren en tuindeuren worden in onze eigen fabriek gemaakt, van half-product tot compleet kozijn. We kunnen ieder type kozijn realiseren: van vast glas kozijnen en houten draai(kiep)ramen tot houten uitzet-/valramen en een houten schuifpui. Ook houten (draaikiep)deuren en houten deurkozijnen behoren tot de mogelijkheden.

De houten kozijnen kunnen eventueel in de fabriek al in het BENG- of NOM-element geplaatst worden. Door HSB-elementen te combineren met kozijnen, voorkom je faalkosten en verkort je de bouwtijd.

Eigenschappen houten kozijn


HSB-elementen van WEBO68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn, in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

Houten kozijnen met HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en houten kozijnen met HR +++ zorgen voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies. Het dubbel glas in een BENG-Kozijn® kan in de toekomst vervangen worden door triple glas.

Dé houten kozijnen fabriek van Nederland

Van standaard maten tot houten kozijnen op maat: bij WEBO kunnen we de gewenste houten kozijnen realiseren voor jouw project.

Benieuwd wat we kunnen betekenen? Maak een afspraak met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Job Huisman

Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31 (0)6 11 97 69 01
Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Overige informatie

We leveren nieuwe houten kozijnen, deuren, draaiende deuren en puien op de bouwlocatie door het hele land. De kozijnen worden standaard voorzien van een tweezijdige bescherming, zodat er geen beschadigingen ontstaan tijdens de montage. Bij WEBO kun je vertrouwen op een hoogwaardige kwaliteit.

Houten kozijn bestellen voor particulieren

Ben je particulier en wil je enkele kozijnen bestellen? Bij onze partner Kozijnshop kun je een houten kozijnen bestellen vanaf 15 werkdagen. Met behulp van de online configurator stel je eenvoudig jouw eigen kozijnen en deuren samen, waarbij je de keuze hebt uit een groot assortiment. Na goedkeuring van de technische tekening gaan de nieuwe kozijnen meteen in productie.

Wat is beter: hout of kunststof?

Houten kozijnen lijken duurder in aanschaf dan kunststof kozijnen, maar alles tezamen zijn ze zeker goedkoper en duurzamer. Gemiddeld is een kunststof kozijn 15% goedkoper, daar kunnen wij niet omheen. Echter kan een houten raamkozijn kozijn met gemak 75 jaar meegaan, daar waar een kunststof kozijn 25 tot 50 jaar meegaat. Houten kozijnen hebben bovendien een ambachtelijke uitstraling.

Welke concepten biedt onze kozijnenfabriek aan?

Door de NBvT zijn vier concepten opgesteld. Als kozijnen leverancier bieden wij de eerste 3 concepten aan: van een halffabricaat tot een volledig kozijn met glas en verf dat wij zelf komen plaatsen op de bouwplaats. De houten kozijnen produceren met de allerbeste materialen en volledig automatisch vanuit het BIM-model.

Back to top