Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Draai kiepraam

Wat is een draaikiep raam?

Een draaikiepraam is superhandig omdat je het op twee manieren kunt openen: draaien of kiepen. Kiepen is perfect voor veilige ventilatie. Het raam staat op een kiertje, dus je krijgt frisse lucht binnen zonder dat inbrekers makkelijk binnen kunnen komen. Ook is het veilig voor kinderen en huisdieren; ze kunnen er niet zomaar uit. En handig: door de stevige constructie waait het raam niet snel stuk. Zo combineer je gemak, veiligheid en frisse lucht in één raam!

Draaikiepsysteem en Betrouwbaarheid

Draaikiepramen zijn meestal uitgerust met een draaikiepsysteem, wat zorgt voor die handige dubbele manier van openen. Dit systeem wordt vaak gebruikt omdat het zo betrouwbaar is. G.U. is een topmerk als het gaat om draaikiepbeslag. Ze zijn wereldwijd bekend om hun kwaliteit. Hun UniJet rondomsluiting is een echt paradepaardje. Dit systeem is niet alleen betrouwbaar, maar ook nog eens makkelijk te installeren dankzij de universele onderdelen. Dat scheelt tijd en geld!

UniJet: Ontworpen voor Comfort en Veiligheid

UniJet heeft echt aan alles gedacht. Hun draaikiepsysteem is ontworpen om aan al je wensen te voldoen. Comfortabel, veilig en functioneel; het heeft het allemaal. Met een zelf corrigerende UniNok, handige Torx verstelmogelijkheden en een slimme dichtval beveiliging. En voor wie extra veiligheid wil, is er de weerstandsklasse II optie.

Hoe Werkt Draaikiepbeslag?

Maar hoe werkt dat draaikiepbeslag eigenlijk? Simpel! Het bestaat uit een voorplaat en een bedieningsstang. Draai aan de greep en de bedieningsstang zet de nokken in beweging. Zo kan het raam draaien of kiepen. Het enige waar je op moet letten is dat er 12mm speling rondom in het raam moet zijn voor een optimale werking.

Onderhoud van je Draaikiepraam

Tot slot, een beetje onderhoud kan geen kwaad. Zorg ervoor dat je het draaikiepbeslag goed plaatst en afstelt. Een beetje speling of vuil kan ervoor zorgen dat je raam niet meer zo soepel opent en sluit. Dus, met een goed onderhouden draaikiepraam geniet je jarenlang van comfort, veiligheid en frisse lucht!

Draaikiepraam detail

Het draaiende deel van een draaikiepraam van WEBO is standaard 68 mm of 90 mm dik. De kozijnen worden compleet geleverd met aanslagprofiel en hang- en sluitwerk. De draaiende delen van 90 mm dik in een draaikiepraam worden standaard voorzien van triple beglazing en voldoen aan de NOM-norm. Een draaikiepraam van 68 mm is voorzien van HR++ glas en kan in de toekomst eventueel geüpgraded worden naar triple glas.

Back to top