Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Accoya® kozijnen

Gemodificeerd & duurzaam naaldhout
Brandtest kozijnen van WEBO bij Peutz

Accoya® kozijnen

Gemodificeerd naaldhout

Bij WEBO produceren we al jarenlang houten kozijnen voor woning- en utiliteitsbouw. Voor zowel het BENG- als NOM-Kozijn® bieden we diverse duurzame houtsoorten, zoals Accoya®. Deze gemodificeerde houtsoort valt in duurzaamheidsklasse 1 en is net zo duurzaam als tropisch hardhout. Dankzij de behandeling met azijnzuur wordt de celstructuur van het hout verbeterd, wat de levensduur van de kozijnen verlengt.

  • Duurzaamheidsklasse 1
  • Minder onderhoud
  • Vormvast in alle seizoenen
  • Garantie & certificeringen

Onderhoudsarm & hoge prestaties

Dankzij de modificatie is Accoya® onverteerbaar voor houtaantastende schimmels, waardoor het bijzonder duurzaam is. Daarnaast is het krimp- en zwelgedrag van Accoya® 75% minder dan van andere houtsoorten, wat resulteert in een zeer hoge vormvastheid. Hierdoor openen en sluiten ramen deuren soepel in alle seizoenen en gaat de verf 3 tot 4 jaar langer mee. Accoya® kozijnen behalen bovendien uitstekende isolatiewaarden.

Naast duurzamheid wordt Accoya® vaak gekozen vanwege de esthetische eigenschappen. Zo kunnen de kozijnen worden voorzien van een transparante lak.

Eigenschappen BENG- en NOM-Kozijn®


HoutAlu-Kozijn van WEBO68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn, in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

Houten kozijnen met HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en houten kozijnen met HR +++ zorgen voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies. Het dubbel glas in een BENG-Kozijn® kan in de toekomst vervangen worden door triple glas.
HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Specialist in kozijnen

WEBO ontwerpt en produceert houten kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw in binnen- en buitenland. Door het gebruik van hout, dragen we bij aan een betere leefomgeving. We kunnen houten kozijnen met glas en aflak in een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Werken met BIM is al meer dan 10 jaar de standaard.

Onze kozijnen leveren we volgens concept 1, 2 en 3 (NBvT). Concept 1 houdt in dat het kozijn voorzien is van een grondlaksysteem. Bij concept 2 brengen we een voorlaksysteem aan en bij concept 3 leveren we een volledig afgewerkt kozijn; inclusief aflak, glas en beschermfolie. We bieden ook de mogelijkheid om de kozijnen in de fabriek al te plaatsen in onze HSB- en Steigerloos® elementen. Resultaat? het complete gevelelement kan op de bouwplaats direct vanuit de kraam gemonteerd worden.

Accoya® Kozijnen kunnen goed gecombineerd worden met onze brandwerende houten kozijnen (Vuurvast®). Een mooi voorbeeld hiervan is het project Stadswinkel in Tilburg, waar we het eikenhout van de brandwerende kozijnen voorzien hebben van een aangepaste transparante lak. Hierdoor komt de uitstraling overeen met de Accoya® kozijnen, die eveneens voorzien zijn van een transparante lak.


Bekijk ook deze producten

Informatie & advies

DDuurzame kozijnen van WEBO kunnen onder normale omstandigheden moeiteloos 70 jaar meegaan. Op het Accoya® hout in kozijnen zit een levensduurgarantie van 50 jaar met een verwachte levensduur van zelfs 80 jaar.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Bespreek je wensen met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Job Huisman

Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31 (0)6 11 97 69 01
Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Back to top