Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Accoya® kozijnen volgens BENG en NOM

Accoya® kozijnen van WEBO

Bij WEBO hebben we al jarenlang ervaring met het produceren van houten kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw. Voor zowel het BENG- als NOM-Kozijn® bieden we de keuze uit vele duurzame houtsoorten, waaronder Accoya®. Deze houtsoort gaat buitengewoon lang mee en doet qua duurzaamheid niet onder voor het beste tropische hardhout. Dit komt doordat Accoya® gemodificeerd is, waardoor de kozijnen in duurzaamheidsklasse 1 vallen. Modificatie is een proces waarbij het hout behandeld wordt met azijnzuur, wat de celstructuur verbetert en de levensduur van de kozijnen ten goede komt.

Eigenschappen van Accoya®

Eigenschappen van Accoya®

Naast de buitengewone levensduur, bezitten Accoya® kozijnen eigenschappen die je niet snel zult vinden bij hout dat op een andere manier behandeld is. Zo is Accoya® hout zeer vormvast in alle seizoenen, waardoor ramen en deuren altijd soepel openen en sluiten. Daarnaast hebben Accoya® kozijnen uitstekende isolerende eigenschappen.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Accoya hout: duurzaam en onderhoudsarm

Vaak zijn kunststof kozijnen niet gewenst, omdat houten kozijnen zoals Accoya® een langere levensduur hebben en het authentieke karakter van een huis of gebouw behouden. Ook op het gebied van duurzaamheid zijn Accoya® kozijnen een logische keuze. Het krimp- en zwelgedrag is namelijk 75% minder in vergelijking met andere houtsoorten, waardoor het schilderwerk 3 tot 4 keer langer meegaat. Bovendien is Accoya® dankzij de modificatie onverteerbaar voor houtaantastende schimmels.

Accoya® wordt vaak gekozen vanwege de esthetische eigenschappen. Zo kunnen de kozijnen voorzien worden van een transparante lak. WEBO biedt ook de keuze uit andere duurzame houtsoorten, zoals douglas, lariks, beuken, eiken, meranti, etc.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat het oudste kozijn dat nog in gebruik is in Nederland sinds 1473 zijn functie vervult? Het raamkozijn zit in het Dinghuis in Maastricht. Het ultieme bewijs dat hout een duurzaam bouwmateriaal is.

Duurzame kozijnen van WEBO kunnen onder normale omstandigheden moeiteloos 70 jaar meegaan. Op het Accoya® hout in kozijnen zit een levensduurgarantie van 50 jaar met een verwachte levensduur van zelfs 80 jaar. Hout is tevens een grondstof die in de levenscyclus aan te planten is en goed hergebruikt kan worden.

Garantie & certificeringen

Garantie & certificeringen

Voor het leveren van Accoya® kozijnen is het noodzakelijk om aanvullende testen te verrichten op de techniek van de kozijnverbinding. WEBO verzorgt deze testen en levert houten kozijnen met een KOMO®-certificaat en PEFC– en/of FSC®keurmerk (STIP®).

Het kozijn kan compleet met met een transparante of dekkende afwerking geleverd worden, inclusief beglazing en beschermfolie. De standaard afmetingen van de kozijnen van WEBO zijn over het algemeen 68 x 114 mm. Bekijk meer informatie over onze houten kozijnen details.

BENG- OF NOM-KOZIJN® BENG- en NOM-Kozijn®


68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en triple glas zorgt voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies.

Specialist in kozijnen

WEBO ontwerpt en produceert houten kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw in binnen- en buitenland. Door het gebruik van hout, dragen we bij aan een betere leefomgeving. We kunnen houten kozijnen met glas en aflak binnen een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Werken met BIM is al meer dan 10 jaar de standaard. We streven naar duurzaamheidsnormen en verbetering van de prestaties van gebouwen. Onze kozijnen voldoen aan de BENG / NOM-eisen.

=

WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Door de eeuwen heen heeft hout zich bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Het brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijn-leverancier, denken wij mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en kunnen we de kozijnen afgelakt leveren in alle RAL-kleuren.

Jouw wens staat centraal

Op zoek naar nieuwe Accoya® raam- en deurkozijnen voor jouw project? Bij WEBO bieden we maatwerk en leveren we kozijnen in alle maten en iedere gewenste afwerking. Op basis van jouw technische documentatie maken we graag een vrijblijvende offerte. Wil je meer informatie en advies? Maak een afspraak met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Veelgestelde vragen

Wat is Accoya® hout?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Accoya® eigenlijk geen houtsoort. Het is een bekend merk dat veel in de houtwereld wordt gebruikt. Het hout is afkomstig van de snelgroeiende pinus radiata, die behoort tot de dennenfamilie. Door de duurzame eigenschappen van Accoya® is het hout bijzonder geschikt voor buitenkozijnen.

Behoren onbehandelde Accoya® kozijnen tot de mogelijkheden?

Kozijnen van Accoya® kunnen in de fabriek voorzien worden van een transparante lak (D741), waardoor ze een onbehandelde look en feel krijgen. Je krijgt altijd kozijnen die naar wens zijn gemaakt en passen bij jouw project. Ook volledig onbehandeld Accoya® behoort eventueel tot de mogelijkheden.

Kan Accoya® houten kozijnen gecombineerd worden met aluminium?

WEBO biedt de mogelijkheid om het kozijn op te delen in twee delen, waarbij de binnenzijde uit Accoya® bestaat en de buitenzijde uit aluminium. Door het aluminium aan de buitenzijde is het HoutAlu-Kozijn® onderhoudsvrij en heeft het een opmerkelijk lage Total Cost of Ownership (TCA). Zowel vast glas kozijnen, draai-kiep ramen, openslaande deuren etc. kunnen uitgevoerd worden met aluminium.

Voor het HoutAlu-Kozijn® kozijn kunnen ook andere houtsoorten gekozen worden, zoals douglas, lariks, beuken, eiken en meranti.

Zijn er alternatieven voor Accoya®?

Naast Accoya® produceert WEBO ook Finti kozijnen. Finti is een naaldhoutsoort die net als Accoya® gemodificeerd is. Hierdoor vallen de kozijnen in duurzaamheidsklasse 2 en gaan ze net zo lang mee als de woning.

Geautomatiseerd productieproces

Het productieproces van onze timmerfabriek is volledig geautomatiseerd, waardoor de producten in een minimale doorlooptijd op de bouwplaats geleverd kunnen worden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Anderen bekeken ook:

Back to top