Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

HoutAlu-Kozijn® voor Pillows in Amsterdam

HoutAlu-Kozijn® uitgevoerd in geoptimaliseerd eikenhout

Pillows aan de Mauritskade

Als onderdeel van de uitbreiding en transformatie van het Oosterpark in Amsterdam kreeg het voormalige ‘Onleedkundig Laboratorium’ in Amsterdam, dat dateert uit 1909 – een nieuwe bestemming als 5-sterren Pillows hotel. Voor het nieuwe ‘Grand Boutique Hotel Maurits’ werd het monumentale gebouw gerenoveerd, waarbij een nieuwe vleugeluitbreiding gekoppeld is aan het oude gebouw. Het Pillows hotel bestaat uit 88 kamers en luxe faciliteiten, zoals een brasserie, fine dining, hotelbar en een living lobby.

Voor de nieuwe vleugel engineerde, produceerde en monteerde WEBO in opdracht van Kondor Wessels de hout-aluminium kozijnen. Het unieke design van de kozijnen vroeg om maatwerk in zowel de engineerings- als productiefase.

 

Amsterdam
Transformatie

Luxe & authentieke uitstraling

0
Kozijnen
In eikenhout-aluminium
0
W/m2K
U-waarde
0
m2
Beglazing

Maatwerk

Bijzonder aan de hout-aluminium kozijnen is het diepe profiel van het Eikenhout aan de binnenzijde. Om dit te kunnen realiseren moest het kozijnhout opgedeeld worden in drie delen, waarbij een speciale techniek is ontwikkeld om de werking van het hout tot een minimum te beperken. Om een stabiel en vormvast kozijn te realiseren, is er ook gebruik gemaakt van geoptimaliseerd inlands Eikenhout. WEBO weet dankzij een uitvoering onderzoekstraject als een van de weinige partijen hoe Eikenhout zowel binnen als buiten op een duurzame wijze toegepast kan worden.

Aan de voorzijde van de vleugel zijn de hout-aluminium kozijnen uitgevoerd met een schuifdeur, waarvoor WEBO ook een oplossing op maat ontwikkelde. Zo heeft de schuifdeur een diepe negge, zodat een Frans balkon geïntegreerd kon worden. Verder is aan de bovenzijde van de schuifdeur op het kozijnhout een extra aluminium opdeklat toegepast, om de kozijnen volgens het gewenste design te realiseren.

Oude en nieuwe elementen

Doordat WEBO maatwerk kon leveren, passen de kozijnen en deuren perfect binnen het ontwerp van Office Winhov, waarin de oude en nieuwe elementen van het gebouw op een evenwichtige manier samenkomen. Zo levert het warme Eikenhout aan de binnenzijde een bijdrage aan de zachte en serene sfeer, terwijl het aluminium aan de buitenzijde juist goed aansluit bij de robuuste uitstraling en het authentieke karakter van het gebouw. Zowel het aluminium als het hang- en sluitwerk aan de buitenzijde is gepoadercoat in de kleur ‘Anodic Brown’. Om een goede isolatiewaarde te behalen zijn de kozijnen voorzien van HR++ glas met een U-waarde van 1.0 W/m2K.*

Eén van de doelstellingen van de renovatie was om van een gesloten monumentaal pand een toegankelijk gebouw te maken in het Oosterpark. De kozijnen met afmetingen tot 3,4 x 3,1 meter leveren hieraan een grote bijdrage. Naast het open karakter van het gebouw zijn de oude omheiningen weggehaald, waardoor het hotel nu onderdeel is van het Oosterpark. Hierdoor hebben de Amsterdammers maar liefst 4000 m2 park teruggekregen.

*Het HoutAlu-Kozijn® kan ook voorzien worden van triple glas met een U-waarde tot 0.64. Dit biedt de mogelijkheid om een complete Nul-op-de-Meter (NOM) gevel te realiseren.

 

Voordelen

Met het HoutAlu-Kozijn® profiteer je van het beste uit twee werelden: aan de binnenzijde heb je de warme uitstraling van hout en aan de buitenzijde het strakke design van aluminium. Het HoutAlu-Kozijn® is onderhoudsarm en biedt met een U-waarde tot 0.64 een uitkomst om tegemoet te komen aan de strengere energie- en prestatie-eisen. WEBO biedt ook de mogelijkheid om het HoutAlu-Kozijn® prefab te monteren in het BENG- of NOM-Element®. Na het plaatsen van de HSB-elementen op de bouwplaats is de gevel direct wind- en waterdicht, wat maximale bouwtijdverkorting oplevert.

De kozijnen van WEBO worden standaard geleverd met een HOUT100% zekerheid en een PEFCtm– en/of FSC®– en STIP®– keurmerk.


JOB HUISMAN
ACCOUNTMANAGER
jhuisman@webo.nl
+31(0)548 – 80 09 78

WIL JE MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Benieuwd naar de details van dit project? We vertellen graag meer over de mogelijkheden van het
HoutAlu-Kozijn®. Neem contact met ons op; wij denken graag met je mee!Back to top