Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Brandwerendheid zonder compromissen

In de bouwsector worden de eisen met betrekking tot branddoorslag en brandoverslag (WBDBO) voortdurend aangescherpt. Bouwen met hout is hierin een logische en veilige keuze, vanwege de uitstekende brandwerende eigenschappen van het materiaal.

Onze Vuurvast® kozijnen en gevelelementen zijn op basis van hout en volledig gecertificeerd voor brandwerendheid. We bieden ruime mogelijkheden op het gebied van design en afmetingen.

Bekijk onze Vuurvast® producten

Gegarandeerde veiligheid

Met onze gecertificeerde Vuurvast® productlijn ben je verzekerd van gegarandeerde brandveiligheid. Zo zijn onze brandwerende kozijnen en brandwerende hout-aluminium kozijnen gecertificeerd volgens EN 16034. Hierdoor kun je de vereiste brandprestaties al in een vroeg stadium van het bouwproces aantonen, zonder tussenkomst van een brandveiligheidsexpert. Vooral met het oog op de nieuwe Wet kwaliteitsborging (Wkb) biedt dit een uitkomst.

Ook onze HSB- en Steigerloos®-elementen kunnen specifiek worden geëngineerd om te voldoen aan brandklasse B, waarmee aan de WBDBO-eis voor hoogbouw wordt voldaan. Met het uitgebreide assortiment bieden we een uitkomst om aan de strikte eisen volgens het Bouwbesluit te voldoen en garanderen wij de hoogste veiligheids- en kwaliteitsstandaarden.

Referentiebedrijf Vuurvast
Referentiebedrijf Vuurvast
Referentiebedrijf Vuurvast
Referentiebedrijf Vuurvast
Referentiebedrijf Vuurvast
Referentiebedrijf Vuurvast
Referentiebedrijf Vuurvast

“De constructies van WEBO bieden met overwaarde bescherming tegen branddoorslag en brandoverslag in de gevel.”

De attesten voor onze Vuurvast® producten zijn afgegeven door geaccrediteerde instanties. De kozijnen zijn getest volgens de beoordelingscriteria EI1 en EW. Daarnaast zijn de brandwerende buitendeuren getest op rook (SA en S200).

De brand en rookproeven zijn uitgevoerd in gespecialiseerde brandlaboratoria conform de Europese norm EN 1634-1. Om in de praktijk variaties op de geteste systemen te kunnen realiseren, zijn ook uitgebreide toepassingsgebieden (ExAp) met bijbehorende classificaties opgesteld volgens de EN 15269-3.

Jouw project brandwerend maken?

Benieuwd naar de mogelijkheden van Vuurvast® voor jouw project? Maak een afspraak met Job Huisman, download de brochure of vraag vrijblijvend een offerte aan; wij gaan graag voor je aan de slag!

Brochure downloaden

Brochure HoutAlu-Kozijn Vuurvast®

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Classificaties (EW, EI, S200 en SA)
  • Configuraties en maatvoeringen
  • Brandtesten bij Peutz
  • Prestaties en keurmerken

Vraag online je offerte aan

Back to top