Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Voor woningcorporaties

Als woningcorporatie streef je naar voldoende hoogwaardige en betaalbare woningen met een sterke nadruk op veiligheid en duurzaamheid. Met Vuurvast® bieden we bewezen en gecertificeerde oplossingen, waarbij de brandveiligheid vooraf gewaarborgd is. Bij voorkeur gaan we in een vroeg stadium de samenwerking aan met alle betrokken partijen, om zo een duurzaam en kostenefficiënt bouwproces te realiseren met minimale doorlooptijden, gegarandeerde brandveiligheid en een hoge energie-efficiëntie.

Zowel onze houten kozijnen, hout-aluminium kozijnen, HSB-elementen als Steigerloos®-elementen kunnen worden gerealiseerd volgens de gestelde eisen.

Uitdagingen brandwerendheid

Het naleven van brandveiligheidseisen vormt een essentieel aspect voor woningcorporaties. Discussies en verwarring kunnen ontstaan door de complexiteit van brandwerende constructies. Bij bijvoorbeeld een brandwerende deur- en/of kozijnconstructie is een CE-brandcertificering conform NEN-EN 16034 vereist, die in de praktijk vaak niet voorhanden is. Hierdoor moeten de vereiste prestaties vastgesteld worden middels een deskundigenverklaring.

Met ons uitgebreide Vuurvast®-productassortiment en onze expertise in zowel kleine als omvangrijke projecten bieden we op maat gemaakte oplossingen die gecertificeerd zijn voor branddoorslag en brandoverslag in de gevel. Bovendien blijven we voortdurend innoveren om aan de veranderende behoeften van de markt te voldoen. Steigerloos® Bouwen is hier een uitstekend voorbeeld van: de complete HSB-wanden worden in de fabriek al voorzien van kozijnen en gevelbekleding, en kunnen worden geleverd met een brandklasse B certificaat.

Wat kun je van ons verwachten:

 • Volledig gecertificeerde producten
  Al onze producten zijn voorzien van de juiste certificeringen voor brandveiligheid, zodat je met vertrouwen duurzame en veilige huisvesting kunt realiseren.
 • Kortere bouwperiode
  Door te werken met volledig gecertificeerde producten is een deskundigenverklaring niet nodig, wat leidt tot een verkorte bouwperiode.
 • Blijvend lage onderhoudskosten
  Producten zoals het HoutAlu-Kozijn® vergen nauwelijks onderhoud, wat resulteert in een opmerkelijk lage Total Cost of Ownership (TCO).
 • Circulair en energiezuinig
  Hout is het enige materiaal dat hernieuwbaar en CO2-neutraal is. Bovendien heeft het materiaal uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor je voldoet aan BENG en NOM. Zo ben je klaar voor 2050.

Bekijk onze producten

STIP® certificaat voor duurzaam hout

Zij gingen je voor

Bekijk alle projecten

Jouw project brandwerend maken?

Maak een afspraak met Job Huisman, download de brochure of vraag vrijblijvend een offerte aan; wij gaan graag voor je aan de slag!

Brochure downloaden

Brochure HoutAlu-Kozijn Vuurvast®

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Classificaties (EW, EI, S200 en SA)
 • Configuraties en maatvoeringen
 • Brandtesten bij Peutz
 • Prestaties en keurmerken

Vraag online je offerte aan

Back to top