Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

HoutAlu-Kozijn® en HSB voor Stedelijk Onderwijs

Energiezuinig en onderhoudsarm bouwen met een hoogwaardige uitstraling

Bouwen volgens BENG: klaar voor de toekomst

Een ontmoetings- en werkplek en een opleidings- en vergadercentrum, het nieuwe kantoorgebouw van het Stedelijk Onderwijs in Antwerpen is het allemaal. Aangezien het een BEN-gebouw is (BEN is de Belgische variant van BENG) en energiebehoud dus een cruciale rol speelt, is er gekozen voor het HoutAlu-Kozijn® in combinatie met de HSB-Elementen van WEBO. Het HoutAlu-Kozijn® past goed binnen een veranderende markt waarin energiezuinig en onderhoudsarm bouwen steeds belangrijker worden.

De HSB-elementen behalen een Rc-waarde van maar liefst 5.2 m2.K/W. Zowel de HSB-elementen en de hout-aluminium kozijnen zijn door WEBO in BIM geëngineerd.

Antwerpen
Renovatie
0
Elementen
Prefab voorzien van kozijnen
0
Minuten
Brandwerende kozijnen*
0
Kozijnen
Uitgevoerd in hout-aluminium

Het beste uit twee werelden

Niet alleen duurzaamheid en circulariteit, maar ook het design was een belangrijk aandachtspunt voor het nieuwe kantoorgebouw van het Stedelijk Onderwijs te Antwerpen. Het veelzijdige HoutAlu-Kozijn® bood het beste uit twee werelden om alle uitdagingen te realiseren. Zo past het HoutAlu-Kozijn® perfect tussen de strakke gevelafwerkingen dankzij het stijlvolle aluminium frame aan de buitenzijde. Aan de binnenzijde bestaat het HoutAlu-Kozijn® uit Larikshout, dat voorzien is van een transparante voorlak. Hierdoor krijgt het interieur een warme en sfeervolle uitstraling.

De combinatie tussen hout en aluminium zorgt voor een duurzaam kozijn met een lage CO2-impact. Hout slaat namelijk CO2 op en heeft zeer goede isolerende eigenschappen. Bovendien is het aluminium aan de buitenzijde onderhoudsarm, waardoor het kozijn een opmerkelijk lage TCO heeft. Het HoutAlu-Kozijn® en de HSB-elementen passen dus perfect binnen projecten die volgens de BENG- en NOM- of de Belgische BEN- of Passief-norm gerealiseerd worden.

Egnineering in BIM

De volledige engineering van het project is door WEBO in BIM uitgevoerd, wat heeft geleid tot een reductie in faal- en materiaalkosten. In totaal zijn er 75 HSB-elementen geleverd, die prefab zijn voorzien van 373 hout-aluminium kozijnen. Door HSB-elementen en hout-aluminium kozijnen te combineren was de gevel snel wind- en waterdicht en werd de bouwtijd aanzienlijk verkort.

Tijdens de engineering heeft WEBO rekening gehouden met alle vereisten op het gebied van prestaties en brandveiligheid. Zo zijn er op de tweede verdieping van de voorgevel *60 minuten brandwerende hout-aluminium kozijnen toegepast, uitgevoerd in Merantihout. De hout-aluminium kozijnen hebben een dikte van 68 mm en zijn voorzien van HR++ Isoglas met een U-waarde van 1.0 m2.K/W.

 

Voordelen

Het HoutAlu-Kozijn® in combinatie met HSB-elementen biedt veel voordelen voor zowel de ontwerper, aannemer en gebouweigenaar. Zo behoudt de gevel dankzij het HoutAlu-Kozijn®  een strakke uitstraling, terwijl het hout aan de binnenzijde een warme uitstraling geeft. De complete gevelelementen leiden daarnaast tot een kortere bouwtijd en een reductie in faalkosten. Tot slot behalen de HSB-elementen van WEBO een Rc-waarde tot 8,0 en kan er een U-waarde van 0.64 gerealiseerd worden met het HoutALu-Kozijn®.

De HSB-elementen en kozijnen van WEBO worden standaard geleverd met een KOMO-certificaatHOUT100% zekerheid en een PEFCtm– en/of FSC®– en STIP®– keurmerk.


JOB HUISMAN
ACCOUNTMANAGER
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01

WIL JE MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Benieuwd naar de details van dit project? We vertellen graag meer over de mogelijkheden van HSB-elementen en het
HoutAlu-Kozijn®. Neem contact met ons op; wij denken graag met je mee!Back to top