Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Bouwen met HSB-wanden

Binnen de bouwsector speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Prefab houtskeletbouw (HSB) wanden vormen hierin een cruciale schakel. Onze productie van HSB-wanden richt zich zowel op de woning- als utiliteitsbouw, van kleinere tot grote projecten.

Dankzij onze geavanceerde timmerfabriek garanderen we niet alleen de beste kwaliteit maar ook snelheid; onze HSB-wandelementen zijn met minimale doorlooptijden leverbaar en te monteren.

  • Voldoet aan BENG en NOM
  • Maximale bouwtijdverkorting
  • Lichtgewicht
  • Combineren met kozijnen

Innovatie in de bouw

In onze benadering van houtskeletbouw combineren we traditionele houtbouwtechnieken met de nieuwste innovaties in de bouwsector. Dit resulteert in constructies die niet alleen duurzaam zijn, maar ook voldoen aan moderne energieprestatie-eisen zoals BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) en NOM (Nul Op de Meter). Dit garandeert een uitstekende warmte isolatie in het gebouw. Onze wandelementen, met RC-waardes variërend van 4,5 tot 8,0, zijn hier het bewijs van.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Neem contact op met Niek Troost.

De opbouw van een HSB-wand

Elk HSB-wandelement van WEBO is het resultaat van doordachte engineering. De basis – een houtskelet frame – is natuurlijk isolerend. Wij versterken deze eigenschap met onze isolatietechnieken om een optimale warmte-isolatie en hoge Rc-waardes te bereiken. Gebruikmakend van minerale wol als isolatiemateriaal en afgedicht met een dampremmende folie, bieden onze wanden uitstekende bescherming tegen vochtinfiltratie. Afhankelijk van de projecteisen, wordt de afwerking aangepast, waarbij de binnenzijde standaard voorzien is van een fermacell plaat.

LEUK OM TE WETEN
Brandveiligheid is een cruciaal aspect in de bouwsector. Er wordt weleens gedacht dat hout niet brandveilig is, maar dit is niet waar. De inbrandtijd van hout is ca. 0,55 mm per minuut. Als isolatiemateriaal passen wij minerale wol toe. Dit zorgt ervoor dat de prefab HSB-wanden wel 30 minuten brandwerend of 60 minuten brandwerend zijn.

Door het gebruik van brandvertragende materialen en constructietechnieken die de verspreiding van vuur beperken, zorgen we ervoor dat onze HSB-wanden voldoen aan de strengste veiligheidsnormen.

Ankers en stelkozijnen

Onze HSB-wanden worden standaard geleverd met:

  • Ankers
  • Wij leveren HSB-wanden inclusief ankers voor eenvoudige verankering aan de vloer. De standaard bij de prijs inbegrepen ankers zijn onder meer J-ankers onderaan en hoekankers bovenaan, gedetailleerd beschreven in het ankerblad van WEBO.

  • Geïntegreerde Stelkozijnen
  • Onze wanden zijn uitgerust met ingebouwde stelkozijnen, compleet met butyltape-afdichting en een gipsvezelplaat aftimmering voor de zij- en bovenkant, die los wordt meegeleverd. Onze wanden zijn uitgerust met ingebouwde stelkozijnen, compleet met butyltape-afdichting en een gipsvezelplaat aftimmering voor de zij- en bovenkant, die los wordt meegeleverd.

Keurmerken

Onze HSB-wanden worden standaard geleverd met het KOMO®-keurmerk, HOUT100% zekerheid en PEFC– en/of FSC®–certificaten (STIP®).

HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Steigerloos® Bouwen

Met Steigerloos® Bouwen gaan we naast het prefab plaatsen van kozijnen en glas nog een stap verder: namelijk door de houtskeletbouw elementen volledig af te werken met gevelbekleding, zoals minerale steenstrips, hout, plaatmateriaal en zonnepanelen. Resultaat? Het element kan op de bouwplaats direct vanuit de kraan aan het casco bevestigd worden, zonder tussenkomst van steigermateriaal. Ideaal voor hoogbouw en binnenstedelijke bouwprojecten.

Voordelen van HSB-wanden

Toename houtbouw

Brandveiligheid HSB-wand

Duurzame materialen

Prefab bouwen

Onze referenties

Bekijk alle projecten

Prefab wanden voor ieder project

We vertellen je graag meer over de detailleringen van onze houtskeletbouw wanden.

Bespreek je wensen met Niek Troost; hij denkt graag met je mee.

Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Back to top