Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Brandtest kozijnen van WEBO bij Peutz

BENG-en NOM-Kozijn®

Het BENG- en NOM-Kozijn Vuurvast® wordt geplaatst in wanden die als brandcompartiment dienen. Deze compartimenten zijn vaak verplicht bij portiek- en galerijflats, gebouwen dicht bij de perceelsgrens en gebouwen met een interne hoek. Om ervoor te zorgen dat je altijd aan de vereiste brandprestaties voldoet, worden de Vuurvast® kozijn- en deurconstructies standaard geleverd met een attest en verplichte CE-markering conform EN 16034. Met deze aanvulling op de basiseis volgens EN 14351-1 nemen we een unieke positie in binnen de markt.

 • 30 – 60 minuten brand- en rookwerend
 • Verplichte CE-markering conform EN 16034
 • Volop keuze in uitvoering & afmetingen
 • Kozijnen & deuren

Voldoe aan alle eisen

De prestaties van de brandwerende houten kozijnen zijn beproefd door Peutz conform EN 1634-1, waarbij een uitgebreid toepassingsgebied is opgesteld (EN 15269-3). Hierdoor kunnen wij een breed scala aan afmetingen en configuraties aanbieden, zoals deuren en ramen met boven- en/of zijlichten. Wij zijn de eerste partij die zowel brand- en rookwerende houten als hout-aluminium kozijnen en deuren levert met de verplichte CE-markering voor brandwerendheid.

Het BENG- en NOM-Kozijn Vuurvast® biedt 30 minuten weerstand aan branddoorslag en brandoverslag in de gevel. Het HoutAlu-Kozijn Vuurvast® biedt naast 30 minuten ook 60 minuten weerstand aan branddoorslag en brandoverslag.

Brochure BENG-en NOM-Kozijn Vuurvast®

Binnenkort brengen we de nieuwe informatiebrochure van het BENG- en NOM-Kozijn Vuurvast® uit. Vraag deze nu alvast aan, zodat je hem als eerste in je mailbox ontvangt zodra hij beschikbaar is! In de brochure vind je overzichtelijke tabellen met alle configuraties en afmetingen van de kozijnen binnen het toepassingsgebied.

Om je alvast een voorproefje te geven, sturen wij je bij aanmelding direct de brochure van ons HoutAlu-Kozijn Vuurvast®.


Brochure BENG- en NOM-Kozijn Vuurvast®

Vraag de brochure aan!

Ontvang binnenkort de brochure van het BENG- en NOM-Kozijn Vuurvast® en lees nu alvast de brochure van het HoutAlu-Kozijn Vuurvast®. Wat je ontvangt:

 • Classificaties (EW, EI, S200, SA en C)
 • Configuraties en maatvoeringen
 • Brandtesten bij Peutz
 • Prestaties en keurmerken

*Bij het downloaden ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Referentiebedrijf Vuurvast
Referentiebedrijf Vuurvast
Referentiebedrijf Vuurvast
Referentiebedrijf Vuurvast
Referentiebedrijf Vuurvast
Referentiebedrijf Vuurvast
Referentiebedrijf Vuurvast

Standaard voldoen aan de eisen

Regelgeving vs. praktijk

Bij een brandscheiding moeten te openen ramen en buitendeuren een CE-markering conform EN 16034 hebben, als aanvulling op EN 14351-1. Afhankelijk van de afstand tussen twee brandcompartimenten en de plaats in het gebouw, wordt bepaald welke prestaties een deur- of kozijnconstructie moet leveren. Dit moet een compleet getest systeem zijn. In de praktijk levert dit regelmatig problemen op, omdat de onderdelen vaak afkomstig zijn van meerdere leveranciers of niet binnen het geldige toepassingsgebied vallen.

Daarom bieden wij niet alleen gecertificeerde producten, maar ook advies over de juiste uitvoering en opbouw van de brandwerende kozijnen en deuren. Bij ieder project geven wij per kozijnmerk een CE-prestatieverklaring af conform EN 16034, die bij oplevering aan de gebouweigenaar kan worden overhandigd. Dit neemt veel zorgen weg, vooral in het kader van de Wet kwaliteitsborging (Wkb).

Naast de essentiële prestaties beschikken onze kozijnen ook over een KOMO-certificering voor kwaliteit, HOUT% zekerheid en een STIP®-certificaat. Het STIP®-certificaat vereist dat de herkomst van houtproducten traceerbaar is en afkomstig is uit bossen die gecertificeerd zijn volgens FSC® en/of PEFC.

HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Prestaties hout & hout-aluminium

Draai-kiepconstructie

 • EW 30 + EW 60
 • EI1 30 + EI1 45

Deurconstructie

 • EW 30
 • EI1 30
 • S200, SA en C

Bekijk ook deze producten

Veelgestelde vragen

Waaruit bestaat een brandwerend kozijn?

Hoe wordt een brandwerende deur- en kozijnconstructie getest?

Wanneer zijn brand- en rookwerende kozijnen met ramen en deuren verplicht?

Wat is het verschil tussen branddoorslag en brandoverslag (Wbdbo) en brandwerendheid?

Hoe herken je het BENG-en NOM-Kozijn Vuurvast®?

Is het mogelijk om het BENG- en NOM Kozijn Vuurvast® toe te passen in HSB- en Steigerloos® elementen?

Informatie & advies

Maak een afspraak met Job Huisman, of vraag de brochure of een offerte aan; wij laten graag de mogelijkheden van het BENG- en NOM-Kozijn Vuurvast® zien!Job Huisman

Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31 (0)6 11 97 69 01

Brochure HoutAlu-Kozijn Vuurvast®

Vraag de brochure aan!

Ontvang binnenkort de brochure van het BENG- en NOM-Kozijn Vuurvast® en lees nu alvast de brochure van het HoutAlu-Kozijn Vuurvast®. Wat je ontvangt:

 • Classificaties EW, EI, S200, SA en C
 • Configuraties en maatvoeringen
 • Brandtesten bij Peutz
 • Prestaties en keurmerken

Vraag online je offerte aan

Back to top