Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Ontwerpen en bouwen met prefab HSB-elementen

Prefab HSB-elementen voor de woning- en utiliteitsbouw

Onze HSB-elementen worden in eigen fabriek geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden, zowel voor kleinere als grootschalige woning- en utiliteitsbouwprojecten. De elementen voldoen standaard aan BENG en NOM en kunnen brandklasse B behalen. Onze ervaren engineers werken elk project uit met BIM, zodat je verzekerd bent van een optimale kwaliteit en minimale faalkosten op de bouw.

  • Rc-waarde 8,0
  • Combineren met kozijnen
  • Inclusief ankers & stelkozijnen
  • Duurzaam & circulair bouwen

Complete HSB-elementen

Complete HSB-elementen

Onze engineers kunnen alle prefab houtskeletbouw ontwerpen realiseren: van standaardmaten tot complexe ontwerpen en maatvoeringen. Door onze nauwkeurige engineering worden de elementen op een snelle, lichte en simpele manier op de bouwplaats gemonteerd.

De HSB-elementen worden vaak in de fabriek al voorzien van kozijnen, inclusief beglazing, aflak en tweezijdige bescherming. Resultaat? Het complete element kan in één keer vanuit de kraan gemonteerd worden, voor de kortst mogelijke bouwtijd.

Vragen over de mogelijkheden voor jouw project? Neem dan contact op met Niek Troost, hij helpt je graag verder.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Efficiënt bouwproces

Door ons geautomatiseerde productieproces zijn we in staat om HSB-elementen in een minimale doorlooptijd op de bouwplaats te leveren. De productie en levering stemmen we samen af op de bouwfasen, voor een soepel en efficiënt proces.

Voordelen houtskeletbouw

Naast tijdsbesparing levert het gebruik van prefab houtskeletbouw elementen nog veel meer voordelen op. Lees meer over de voordelen van houtskeletbouw.

LEUK OM TE WETEN
Brandveiligheid is een cruciaal aspect in de bouwsector. Er wordt wel eens gedacht dat hout niet brandveilig is, maar dit is niet waar. De inbrandtijd van hout is ca. 0,55 mm per minuut. Als isolatiemateriaal passen wij minerale wol toe. Dit zorgt ervoor dat de prefab HSB-wanden wel 30 minuten brandwerend of 60 minuten brandwerend zijn.

Door het gebruik van brandvertragende materialen en constructietechnieken die de verspreiding van vuur beperken, zorgen we ervoor dat onze HSB-wanden voldoen aan de strengste veiligheidsnormen.

Ankers & stelkozijnen

Ankers & stelkozijnen

Onze HSB-elementen worden standaard geleverd met Ankers en Stelkozijnen. De onderdelen zijn altijd bij de offerteprijs inbegrepen

Ankers
  • J-ankers onderaan
  • hoekanders bovenaan
Ankers worden gedetailleerd beschreven in ons ankerblad.

Geïntegreerde stelkozijnen
  • ingebouwde stelkozijnen, compleet met butyltape-afdichting
  • gipsvezelplaat aftimmering voor de zij- en bovenkant, die los wordt meegeleverd

Eigenschappen van onze HSB-elementen

Hout

30-60 minuten brandwerend

Isolatie & kierdichting

Beschermfolie

Houten & hout-aluminium kozijnen

Dragende wanden

Duurzame materialen

HSB-details en verwerkingsvoorschriften

Steigerloos® Bouwen

Met Steigerloos® Bouwen gaan we naast het prefab toepassen van kozijnen nog een stap verder: door de prefab HSB-wanden in de fabriek al te voorzien van een complete buitenschil! Hierdoor zijn er helemaal geen steigers meer nodig op de bouwplaats. Dé oplossing voor hoogbouw en binnenstedelijke bouwprojecten. We kunnen ieder type afwerking realiseren, zoals minerale steenstrips, hout, plaatmateriaal etc.

BENG- OF NOM-Element®HSB-elementen van WEBO

BENG- en NOM-eisen
Voldoe aan alle BENG-eisen. Energieneutraal bouwen en voldoen aan de NOM-eisen? Gebruik dan ons NOM-Element®.

Rc-waarde tot 8,0
Hout heeft van nature een hoge isolatiewaarde. Dit gecombineerd met onze isolatietechnieken, zorgt voor een HSB-wand met een Rc-waarde tot wel 8,0.

Combineer met kozijnen
Laat de HSB-elementen prefab voorzien van kozijnen en profiteer van maximale bouwtijdverkorting.

Gevelafwerkingen
We engineeren HSB-elementen die met vele gevelafwerkingen toegepast worden: van steenstrips en baksteen tot houten en kunststof gevelbekleding.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

Zij gingen je voor

Wij draaien onze hand niet om voor de grootste ontwerpuitdagingen. Voor zowel grote als kleine projecten leveren wij prefab HSB-elementen, Steigerloos® gevelelementen en houten kozijnen.

Prefab wanden voor ieder project

Prefab houtskeletbouw wanden leveren we volledig op maat. Benieuwd wat we voor jouw project kunnen betekenen? Vraag een offerte aan, download de brochure of bespreek je wensen met Niek Troost; hij denkt graag met je mee.

Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Back to top