Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Valramen

Houten valramen

Valramen is een raamconstructie waarbij de scharnieren zodanig aan de onderdorpel zijn bevestigd dat het raam bij het openen achterover naar binnen valt. Valramen worden vaak in kleine afmetingen toegepast, om zo te voorzien in doorluchting van de ruimte. Door toepassing van de handige eenhandsgreep kan het raam gemakkelijk bedient worden. Tevens is het valraam ook in grote maten toepasbaar om uw gebouw te voorzien van optimale doorluchting.

Mogelijk toe te passen hang- sluitwerk voor valramen zijn een raamknip, raamschaar, raamijzer, raamval en bij niet handmatig bereikbare plekken wordt er gebruik gemaakt van een raamhaak. We bieden verschillende soorten kozijnen aan.

Hang en sluitwerk valramen

De traditionele valramen worden uitgerust met de volgende kenmerken:

  • Is het wenselijk dat het houten valraam open blijft staan, dan zijn daar meerdere opties voor. Er kan gekozen worden voor een raamvalijzer, valijzer, raamijzer of een raamschaar of zoals de naam toepasselijk is op het raam een raamvalschaar. Hiermee kan het raam in een bepaalde positie gezet worden, om de ruimte te luchten.
  • Indien het raam vergrendeld moet worden, zal er gebruikt gemaakt worden van een raamknip of sigriedknip.
  • Als het raam zich bevind op hoogte, zal er bij het openen van het raam gebruik gemaakt moeten worden van een raamhaak. Hiermee kan het raak geopend worden of gesloten.

Neem contact met ons op voor meer informatie over valramen. Wij kunnen u helpen met de technische aspecten van houten valramen.

Back to top