Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Getoogde kozijnen | Ronde kozijnen | Rond kozijn

Foto: Aberson / Walter Frisart

Getoogde kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw

WEBO produceert houten kozijnen en HSB-elementen voor de woning- en utiliteitsbouw, in het binnen- en buitenland. Voor projecten vanaf 1 woning tot grote projecten zijn wij een betrouwbare partner. Ook ronde of getoogde kozijnen hebben wij in ons productassortiment.

Zowel de engineering, productie, levering als montage op de bouwplaats kunnen wij verzorgen. Benieuwd naar de voordelen van onze ronde ramen en kozijnen? Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten.

INFORMATIE & ADVIES
Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01

Houtsoorten ronde en ovale kozijnen

Foto: Aberson / Walter Frisart

Certificeringen ronde en ovale kozijnen

De kozijnen worden in eigen fabriek gemaakt en hebben standaard de volgende keurmerken en certificeringen:

✔ CE-markering
✔ KOMO-keurmerk met productcertificaat
✔ 6 – 10 jaar zekerheid vanuit HOUT100%
✔ FSC®– en/of PEFC-certificaat (STIP®)
✔ Hernieuwbaarheidslogo (concept I en II)


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Mogelijkheden ronde ramen

Naast de standaard kozijnen is ook een getoogd kozijn leverbaar met HR++ of triple glas. De ronde ramen en deuren kunnen in de fabriek voorzien worden van hang- en sluitwerk, glas en aflak. Ook een vast raam, draaikiepraam, valraam of glas met roeden kunnen wij realiseren.

Naast glas bieden we de keuze uit vele duurzame houtsoorten, zoals meranti, mahonie, Afzelia, merbau, beuken en eiken. Ook zachthoutsoorten zoals Accoya® en finti kunnen gebruikt worden voor de productie van ronde houten kozijnen. Beide houtsoorten worden namelijk gemodificeerd, waardoor ze in duurzaamheidsklasse 1-2 vallen en qua levensduur niet onder doen voor hardhouten kozijnen.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat het oudste kozijn dat nog in gebruik is in Nederland sinds 1473 zijn functie vervult? Het raamkozijn zit in het Dinghuis in Maastricht. Het ultieme bewijs dat hout een duurzaam bouwmateriaal is.

Duurzame kozijnen van WEBO kunnen onder normale omstandigheden moeiteloos 70 jaar meegaan. Zo zit op het Accoya® hout in kozijnen een levensduurgarantie van 50 jaar met een verwachte levensduur van zelfs 80 jaar. Hout is tevens een grondstof die in de levenscyclus aan te planten is en goed hergebruikt kan worden.

Dé specialist in kozijnen

Dé specialist in kozijnen

Innovatie is een belangrijk onderdeel van het DNA van WEBO. Als bedrijf in de timmerindustrie treden we buiten de gebaande paden van de traditionele bouw, iets waar we erg trots op zijn!

WEBO denkt graag mee in jouw bouwproces. Of het nu gaat om een houten kozijnEiken-Kozijn®HoutAlu-Kozijn® of een compleet kozijn met glas.

Eigenschappen houten kozijn


HSB-elementen van WEBO68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn, in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

Houten kozijnen met HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en houten kozijnen met HR +++ zorgen voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies. Het dubbel glas in een BENG-Kozijn® kan in de toekomst vervangen worden door triple glas.

Ronde houten kozijnen voor jouw project

Van standaard rechte kozijnen tot schuine of ronde ramen: bij WEBO kunnen we elke ontwerpuitdaging aan.

Benieuwd wat onze ronde kozijnen voor jouw project kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan of maak een afspraak met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Veelgestelde vragen

Wat is beter: houten of kunststof kozijnen?

Houten kozijnen lijken duurder in aanschaf dan kunststof kozijnen, maar alles tezamen zijn zij zeker goedkoper en duurzamer. Gemiddeld zijn kunststof kozijnen 15% goedkoper, daar kunnen wij niet omheen. Echter kan een hardhouten kozijn met gemak 75 jaar meegaan, daar waar een kunststof kozijn 25 tot 50 jaar meegaat. Zowel voor ronde als rechte kozijnen is hout een duurzame keuze. Meer informatie.

Behoren ronde kozijnen met draaikiepdeel tot de mogelijkheden?

Ja, bij een rond raam of kozijn met ronde boog kan het draaiende deel in dezelfde bolling worden gemaakt. Zo bieden we naast vast glas een oplossing voor iedere ontwerpuitdaging.

Welke glassoorten behoren tot de mogelijkheden?

Voor de beglazing van ronde kozijnen bieden we diverse opties: zo kun je kiezen voor mat glas (colorbel), glas met roeden, veiligheidsglas etc. Neem contact op voor meer informatie.

Anderen bekeken ook:

Back to top