Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Meranti houten kozijn in de fabriek

Meranti kozijnen volgens BENG en NOM

Meranti kozijnen van WEBO

WEBO levert houten kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw. Voor zowel het BENG- als NOM®-kozijn bieden we de keuze uit vele houtsoorten, waaronder meranti. Het kozijnhout heeft een standaard dikte van 68 of 90 mm en kan uitgevoerd worden met HR++ en triple beglazing. Naast meranti hebben we ook andere duurzame houtsoorten in ons assortiment, zoals mahonie, Accoya®, oregon pine, red grandis, eiken etc. Op deze pagina vertellen we alles over de voordelen van onze meranti houten kozijnen.

Hout meranti kozijnen

Hout meranti kozijnen

Meranti is één van de populairste houtsoorten voor de productie van houten kozijnen. Het hardhout is afkomstig uit Azië en heeft een donkerrode of roodbruine kleur. Een van de voordelen van meranti houten kozijnen is de gunstige prijs ten opzichte van andere houtsoorten.

Bij WEBO kunnen we alle afmetingen realiseren. We werken met BIM en ons productieproces is volledig geautomatiseerd. Hierdoor kunnen we de producten in een minimale doorlooptijd op de bouwplaats leveren en indien gewenst monteren.

Duurzaam hardhout

WEBO importeert meranti hoofdzakelijk uit West Maleisië. Meranti hout valt in duurzaamheidsklasse 2, heeft een levensduur van 30 a 40 jaar en is opgenomen in de KVT (Kwaliteit van houten gevelelementen). Het hout dat WEBO toepast in kozijnen en HSB-elementen is altijd afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Houten kozijnen details

De standaard afmetingen van de kozijnen van WEBO zijn over het algemeen 68 x 114 mm. Bekijk meer informatie over onze houten kozijnen details.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat hardhouten kozijnen 1,5 tot 3 keer langer meegaan dan kunststof kozijnen?

Een hardhouten kozijn gaat namelijk 75 jaar mee, terwijl een kunststof kozijn maar 25 tot 50 jaar meegaat.

Kies je voor een houten kozijn, dan draag je bij aan het terugdringen van de opwarming van de aarde. Het gebruik van hout is volledig CO2-neutraal.

Keurmerken en certificeringen

Keurmerken en certificeringen

Een meranti kozijn van WEBO is standaard voorzien van de volgende keurmerken en certificeringen:

✔ CE-markering conform NEN-EN 14351-1.
✔ De kozijnen worden onder het KOMO®-keurmerk gemaakt.
✔ Als onderdeel van KOMO® voorzien van het Hernieuwbaarheidslogo (concept I en II).
✔ 6 of 10 jaar garantie van HOUT100%.
✔ FSC®– en/of PEFC-gecertificeerd (STIP®)

De kozijnen van WEBO worden met een tweezijdige bescherming geleverd. Ook tijdens het transport wordt er zorgvuldig met de kozijnen omgegaan, zodat we beschadigingen voorkomen.

HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout
BENG- OF NOM-KOZIJN® NOM-Kozijn®


Brandwerende kozijnen 30 minuten / 60 minuten
De kozijnen van WEBO zijn – afhankelijk van de attesten – 30 tot 60 minuten brandwerend.

68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Houten kozijnen hebben uitstekende isolerende eigenschappen. Het BENG-Kozijn® behaalt een U-waarde tot 1.0 en het NOM-Kozijn® zelfs een U-waarde tot 0.8.

HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en triple glas zorgt voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies.

Combineer meranti kozijnen met aluminium

WEBO loopt voorop in de markt als het gaat om hout-aluminium kozijnen. Door hout te combineren met aluminium, ontstaat een duurzaam kozijn met een U-waarde van 0.64! Aan de binnenzijde van het gebouw heb je de warme uitstraling van hout en aan de buitenzijde de strakke afwerking van aluminium. Doordat het hout niet blootgesteld wordt aan weersinvloeden, is het HoutAlu-Kozijn® onderhoudsarm. Het HoutAlu-Kozijn® kan met verschillende houtsoorten uitgevoerd worden, zoals mahonie, Accoya®, oregon pine, red grandis, eiken etc.

WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Door de eeuwen heen heeft hout zich bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Het brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijn-leverancier, denken wij mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en kunnen we de kozijnen afgelakt leveren in alle RAL-kleuren.

Wij gaan jouw ontwerpuitdaging aan

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw project? Neem contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Wat is meranti hout?

Meranti is een verzamelnaam voor meerdere tropische houtsoorten en wordt verwerkt in buitenkozijnen, binnenkozijnen, raamkozijnen. Daarnaast meranti verwerkt tot geschaafd hout en in multiplex platen toegepast.

Wat zijn de voordelen van meranti kozijnen?

Dankzij de hoge duurzaamheid is meranti hardhout bijzonder geschikt voor de vervaardiging van buitenkozijnen. Kozijnen die uit meranti bestaan kunnen in alle RAL-kleuren geschilderd worden. Daarnaast lenen de kozijnen zich goed voor reparatie bij eventuele beschadigingen.

Anderen bekeken ook:

Back to top