Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

46 Appartementen Veilingmeester Lisse - Kozijnen en HSB-Elementen van WEBO

KVT-kozijnen

De KVT (Kwaliteit van houten gevelelementen) is een publicatie van de NBvT (Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten) en omvat de algemene eisen voor de vervaardiging van houten gevelelementen, alsook ontwerp- en uitvoeringsrichtlijnen. Bij WEBO zijn we gespecialiseerd in het vervaardigen van KVT-kozijnen, zowel standaard producten als op maat gemaakte kozijnen volgens de eisen van de KVT.

Onze kozijnen voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit en dragen de CE-markering (EN 14351-1). Met Concept 1, 2 en 3 geveltimmerwerk bieden wij diverse oplossingen voor kozijnen en deuren.

  • Voldoet aan Bouwbeskuit
  • CE-markering (EN 14351-1)
  • Kozijnen & deuren
  • Concept 1, 2 en 3 geveltimmerwerk

Timmerwerk, een secuur karwei

Alles wat met timmerwerk te maken heeft, moet precies en zorgvuldig gebeuren. Dit voorkomt toekomstige problemen. Denk hierbij aan lossen en opslag, stellen, het aanbrengen van vochtwerende lagen, glas plaatsen, kozijnen koppelen en zorgen voor wind- en waterdichtheid.

Al onze kozijnen worden standaard onder het KOMO®-keurmerk geleverd. Daarnaast zijn onze kozijnen PEFC– en/of FSC®-gecertificeerd (STIP®). Bekijk alle keurmerken en prestatiekenmerken via het downloadcenter.

KVT Kozijnen schept duidelijkheid

KVT Kozijnen schept duidelijkheid

Hoewel er ruimte is voor eigen werkwijzen van de leverancier, moeten deze binnen de KVT-normen vallen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het lossen en opslaan van kozijnen. Het is ideaal om kozijnen vlak voor plaatsing af te leveren. Als dit niet mogelijk is, stelt de KVT duidelijke eisen aan de opslag van het houtwerk om de kwaliteit te waarborgen.

Concept 1, 2 en 3

Als lid van de NBvT produceren wij kozijnen volgens de geldende regelgeving en bieden wij Concept 1, 2 en 3. Dit betekent dat je kunt kiezen om zelf glas in de kozijnen te plaatsen of te kiezen voor een compleet afgemonteerd eindproduct dat door ons geleverd en gemonteerd wordt.

  1. Concept 1: Zelf glas plaatsen in de kozijnen.
  2. Concept 2: Kozijnen geleverd met glas, maar nog niet gemonteerd.
  3. Concept 3: Compleet afgemonteerd eindproduct, inclusief glas, geleverd en gemonteerd door WEBO.
HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

KVT-online

Op de website van de KVT vind je de praktijkrichtlijnen voor het vervaardigen van houten gevelelementen die voldoen aan het Bouwbesluit. Deze richtlijnen vormen de basis van de Europese Verordening Bouwproducten (CPR 305/2011/EU), waarmee een CE-markering en prestatieverklaring afgegeven kan worden. In katern 1 t/m 3 vind je algemene uitleg over toepassingsgebieden, normen, titels van vermelde documenten en terminologie. In katern 11 t/m 30 vind je details van de kozijnaansluitingen, beglazing, buitensponinngen, binnensponningen, verbindingen, opgebouwde vakvullingen, ronde kozijnen etc.

Ook andere informatie over transport, opslag, verwerkingen en montage worden uitgebreid omschreven.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat het oudste kozijn dat nog in gebruik is in Nederland sinds 1473 zijn functie vervult? Het raamkozijn zit in het Dinghuis in Maastricht. Het ultieme bewijs dat hout een duurzaam bouwmateriaal is.

Duurzame kozijnen van WEBO kunnen onder normale omstandigheden moeiteloos 70 jaar meegaan. Zo zit op het Accoya® hout in kozijnen een levensduurgarantie van 50 jaar met een verwachte levensduur van zelfs 80 jaar. Hout is tevens een grondstof die in de levenscyclus aan te planten is en goed hergebruikt kan worden.

Bekijk onze producten

Hoge kwaliteit

De KVT geeft de voorschriften en richtlijnen voor het toepassen van de juiste houtsoorten tot plaatsing in het gebouw. Bij WEBO kun je vertrouwen op een hoge kwaliteit.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Neem contact op met Job Huisman.

Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Back to top