Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Finti kozijnen volgens BENG en NOM

Finti kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw

Op zoek naar Finti kozijnen, ramen en deuren voor jouw project? Bij WEBO leveren we houten kozijnen in alle soorten en maten voor de woning- en utiliteitsbouw. Onze kozijnen worden volgens de BENG- en NOM-norm geëngineerd, zijn volledig gecertificeerd en hebben een standaard dikte van 68 of 90 mm. De kozijnen kunnen voorzien worden van HR++, triple glas en alle RAL-kleuren.

Job Huisman
INFORMATIE & ADVIES
Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01

Garantie en certificeringen

Garantie en certificeringen

Het hout dat WEBO gebruikt voor de vervaardiging van kozijnen is altijd voorzien van de volgende keurmerken en garanties:

  • CE-markering
  • KOMO-attest met productcertificaat
  • 6 of 10 jaar zekerheid vanuit HOUT100%
  • FSC®– en/of PEFC-certificaat (STIP®)
HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Finti: een milieuvriendelijke houtsoort

Finti is afkomstig uit Scandinavië en wordt vaak gezien als een duurzame en milieuvriendelijke vervanger van tropisch hardhout. Het grenenhout wordt thermisch verduurzaamd en krijgt hierdoor unieke eigenschappen. Zo is finti 58% beter isolerend en 50% stabieler dan de houtsoorten Meranti en Mahonie. Een Finti kozijn hoeft slechts 1 keer in de 12,5 – 15 jaar opnieuw geschilderd te worden en gaat net zo lang mee als de woning.

LEUK OM TE WETEN

Wist je dat er naast Finti ook andere duurzame alternatieven zijn voor tropisch hardhout? Zo maken we bij WEBO houten kozijnen van Accoya®.

Net als Finti is dit hout gemodificeerd, waardoor een duurzaam en vormstabiel kozijn ontstaat dat in duurzaamheidsklasse 1 valt. Accoya® is afkomstig van de snelgroeiende Pinus Radiata en behoort tot de dennenfamilie. Ook Accoya® heeft betere eigenschappen op het gebied van isolatie en duurzaamheid ten opzichte van andere houtsoorten.

Duurzaam kozijnhout

Duurzaam kozijnhout

Finti hout komt uit Finse productiebossen, waardoor een aanzienlijke besparing wordt gerealiseerd op transportbewegingen en CO2-uitstoot. Het thermisch gemodificeerde naaldhout scoort hierdoor beter op het gebied van duurzaamheid en circulariteit dan andere houtsoorten.

Specialist in kozijnen

WEBO ontwerpt en produceert houten kozijnen voor de woningbouw en utiliteitsbouw in binnen- en buitenland. Door het gebruik van hout, dragen we bij aan een betere leefomgeving. We kunnen houten kozijnen met glas en aflak binnen een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Werken met BIM is al meer dan 10 jaar de standaard. We willen duurzaamheidsnormen halen en prestaties van gebouwen verbeteren. Onze kozijnen voldoen aan de BENG / NOM- eisen.

Eigenschappen


HSB-elementen van WEBO

68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

Houten kozijnen met HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en houten kozijnen met HR +++ zorgen voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

Houten kozijn details

De standaard kozijn afmetingen zijn over het algemeen 68 x 114 mm of 90 x 114 mm, maar er zijn ook andere afmetingen mogelijk. Meer weten over onze houten kozijn afmetingen? Bekijk onze kozijnen details!

KOZIJN DETAILS

WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Door de eeuwen heen heeft hout zich bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Het brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijn-leverancier, denken wij mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage tot levering, wij verzorgen alles. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en kunnen we de kozijnen afgelakt leveren in alle RAL-kleuren.

Finti kozijnen voor jouw project

Op zoek naar Finti kozijnen, ramen en deuren voor jouw project? Bij WEBO staan kwaliteit en duurzaamheid voorop.

Neem contact op met Job Huisman; hij denkt graag met jouw ontwerpuitdaging mee.


Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Back to top