Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Brand- en/of rookwerende ramen en buitendeuren

Specialist in brandwerende ramen en buitendeuren

Voor een CE-markering onder NEN-EN 16034 moet de gehele constructie getest moet zijn, inclusief alle draaiende delen, het hang- en sluitwerk en de beglazing. De Europese wetgeving vereist dat er niet van deze constructie afgeweken mag worden, anders vervalt de CE-markering.

Zowel onze brand- en rookwerende houten en hout-aluminium kozijnen én deuren van bieden 30-60 minuten weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag naar een ander compartiment (WBDBO). Onze kozijnen en deuren zijn gecertificeerd volgens NEN-EN 16034, waardoor de brandwerende draaivalramen en uitzetramen (met en zonder zijlicht) de juiste CE-markering dragen. Een standaard brandwerend kozijn heeft een CE-markering conform NEN-EN 14351-1.

CE-gemarkeerde brandwerende ramen

CE-gemarkeerde brandwerende ramen

In 2019 ontving WEBO als eerste partij in Nederland het certificaat voor brandwerende ramen en draaivalramen (met en zonder zijlicht) volgens NEN-EN 16034. Bekijk het certificaat van prestatiebestendigheid.

Naast een CE-markering worden onze kozijnen standaard geleverd met een KOMO-certificaat, HOUT100% zekerheid en een PEFCtm– en/of FSC®–keurmerk (STIP®).


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Brochure brandwerend HoutAlu-Kozijn®

WEBO is onlangs ook als eerste leverancier gecertificeerd voor 30-60 brand- en rookwerende hout-aluminium kozijnen én deuren (EN 16034)! Download de nieuwe informatiebrochure en bekijk alle variaties en afmetingen binnen het attest.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Classificaties (EW, EI1, S200 en SA)
  • Kozijnen & deuren
  • Configuraties en maatvoeringen
  • Brandtesten bij Peutz

Download hier je brochure!

Standaard voldoen aan de eisen

Standaard voldoen aan de eisen

In Nederland worden strenge eisen gesteld aan brandwerendheid. Het Bouwbesluit stelt specifieke brandveiligheidseisen aan de gevel wanneer het gebouw dicht langs de perceelgrens staat, appartementen boven elkaar gelegen zijn, of wanneer er sprake is van een interne hoek. In dat geval moeten de constructiedelen een weerstand hebben tegen branddoor- en overslag (WBDBO) van minimaal 20, 30 of 60 minuten. Brandwerende kozijnen zijn een van de belangrijkste onderdelen in de gevel om aan deze eisen te voldoen. Voor te openen ramen en deuren geldt dat deze een CE-markering moeten hebben op het gehele systeem.

Een aannemer die een kozijn koopt zonder CE-markering moet zelf de vereiste prestaties aantonen. Door te kiezen voor een compleet kozijn met CE-markering wordt veel werk uit handen genomen voor de aannemer en kunnen de vereiste prestaties op voorhand in het bouwproces aangetoond worden.

Specialist in kozijnen

WEBO ontwerpt en produceert houten kozijnen en hout-aluminium kozijnen voor de woningbouw en utiliteitsbouw in binnen- en buitenland. Met het gebruik van hout, dragen we bij aan een betere leefomgeving. We kunnen houten kozijnen met glas en aflak in een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Het werken met BIM is bij ons de standaard, inmiddels sinds 2009. We streven naar duurzaamheidsnormen en verbeteren de prestaties van gebouwen. Onze kozijnen voldoen aan de BENG / NOM-eisen.

BENG- OF NOM-KOZIJN®


Brandwerende kozijnen 30 minuten / 60 minuten
De kozijnen van WEBO zijn – afhankelijk van de attesten – 30 tot 60 minuten brandwerend.

68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en triple glas zorgt voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies. De brandwerende kozijnen zijn standaard voorzien van brandwerend glas.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Hout heeft zich door de eeuwen heen bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal met vele voordelen. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijnleverancier denken wij mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en kunnen we de kozijnen afgelakt leveren in alle RAL-kleuren.

Jouw wens staat centraal

Van standaard maten tot maatwerk, douglas tot eiken en afgelakt in alle kleuren. Voor ieder project bieden we een passende oplossing.
Bespreek je wensen met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Veelgestelde vragen

Is een houten kozijn wel brandwerend?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is hout een brandwerend materiaal. Hout brandt namelijk langzaam en verkoold aan de buitenkant, waardoor de binnenzijde beschermd blijft.

Hoe zijn de brandwerende kozijnen getest?

Onze brandwerende kozijnen zijn getest in een laboratorium voor brandveiligheid. Het brandwerende kozijn is in oven geplaatst, om het brandgedrag te kunnen onderzoeken. De resultaten zijn vervolgens vertaalt naar het Europese classificatiesysteem (EN 13501-2). Ook een brandwerende deur kunnen wij met certificaat leveren.

Is de opbouw van een brandwerend kozijn anders?

Om een kozijn brandwerend te maken, worden er naast de houtsoort en het brandwerende glas aanpassingen gedaan in de constructie. Neem contact op voor meer informatie.

Wat is de minimale zwaarte van een brandwerend kozijn?

Voor een brandwerend kozijn wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hardhout met een volumieke massa van 550 kg/m3.

Houten of kunststof kozijnen?

Er zijn ook leveranciers die brandwerende kunststof kozijnen aanbieden. Hout heeft echter een langere levensduur dan kunststof en biedt een uitkomst om de CO2 terug te dringen. Bovendien biedt WEBO met het onderhoudsarme brandwerende HoutAlu-Kozijn® een uitkomst voor de utiliteitsbouw.

Back to top