Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

De President Den Haag - Kozijnen van WEBO

Mahonie kozijnen volgens BENG en NOM

Mahonie hardhouten kozijnen van WEBO

WEBO levert Mahonie kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw. De prefab houten kozijnen worden in onze eigen timmerfabriek gemaakt en kunnen voorzien worden van beglazing, (transparante) lak en spouwlatten. Hierdoor kunnen de Mahonie kozijnen op de bouwplaats direct geplaatst worden. Dat scheelt tijd en voorkomt faalkosten tijdens de bouw.

Het toegepaste hout bij WEBO is altijd afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Onze houten kozijnen zijn voorzien van de volgende keurmerken:

  • KOMO-keurmerk
  • PEFCtm–, en/of FSC®-keurmerk (STIP®)
  • 6 of 10 jaar HOUT100% garantie
Rik Notkamp
INFORMATIE & ADVIES
RIK NOTKAMP
KOZIJN ADVISEUR
rnotkamp@webo.nl
+31(0)6 39 39 98 14

Mahonie hout: eigenschappen

Mahonie hout: eigenschappen

Sapeli Mahonie is een hardhoutsoort die voornamelijk afkomstig is uit Afrika. Het hout heeft een donkergele tot roodbruine kleur. Mahonie hout is geclassificeerd in duurzaamheidsklasse 2 (Klasse 2: het hout is nog steeds goed nadat het 10 tot 15 jaar in contact is geweest met de grond).

Mahonie is erg stabiel, heeft relatief weinig kleurverschil en een hoge hardheid, wat het hout uitermate geschikt maakt voor kozijnen.

HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Kozijnen vanaf 1 woning

WEBO levert houten kozijnen vanaf 1 woning. Vanwege de warme uitstraling en roodbruine kleur worden Mahonie kozijnen veelal van transparante lak voorzien en toegepast in luxe woningen. Naast transparante lak kunnen de kozijnen ook voorzien worden van alle RAL-kleuren.

De hoge hardheid van mahonie zorgt dat de kozijnen goed bestand zijn tegen mechanische beschadigingen.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat hardhouten kozijnen 1,5 tot 3 keer langer meegaan dan kunststof kozijnen?

Een hardhouten kozijn gaat namelijk 75 jaar mee, terwijl een kunststof kozijn maar 25 tot 50 jaar meegaat.

Kies je voor een houten kozijn, dan draag je bij aan het terugdringen van de opwarming van de aarde. Het gebruik van hout is volledig CO2-neutraal.

Houtsoorten

Houtsoorten

Naast Mahonie produceert WEBO ook kozijnen uit andere soorten hardhout, zoals MerantiEiken en Afzelia. Maar ook zachthout zoals Accoya® en lariks kunnen vervaardigd worden tot duurzame kozijnen. Het Accoya® hout dat WEBO toepast is gemodificeerd door middel van een hoge concentratie azijn. Hierdoor valt deze houtsoort in duurzaamheidsklasse 1 en doet het qua prestaties niet onder voor hardhout kozijnen. Lariks hout wordt veel toegepast in het HoutAlu-Kozijn®.

Specialist in kozijnen

WEBO ontwerpt en produceert houten kozijnen voor de woningbouw en utiliteitsbouw in binnen- en buitenland. Door het gebruik van hout, dragen we bij aan een betere leefomgeving. We kunnen houten kozijnen met glas en aflak binnen een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Werken met BIM is al meer dan 10 jaar de standaard. We willen duurzaamheidsnormen halen en prestaties van gebouwen verbeteren. Onze kozijnen voldoen aan de BENG / NOM- eisen.

Eigenschappen


HSB-elementen van WEBO

68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

Houten kozijnen met HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en houten kozijnen met HR +++ zorgen voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

Houten kozijn details

De standaard kozijn afmetingen zijn over het algemeen 68 x 114 mm of 90 x 114 mm, maar er zijn ook andere afmetingen mogelijk. Meer weten over onze houten kozijn afmetingen? Bekijk onze kozijn details!

KOZIJN DETAILS

WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Door de eeuwen heen heeft hout zich bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Het brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijn-leverancier, denken wij mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en kunnen we de kozijnen afgelakt leveren in alle RAL-kleuren.

Wij gaan jouw ontwerpuitdaging aan

Op zoek naar Mahonie of Meranti kozijnen, ramen en deuren voor jouw project? Bij WEBO staan kwaliteit en duurzaamheid voorop.

Neem contact op met Rik Notkamp; hij denkt graag met jouw ontwerpuitdaging mee.


Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Back to top