Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Mahonie kozijnen volgens BENG en NOM

Mahonie hardhouten kozijnen van WEBO

WEBO levert hoogwaardige mahoniehouten kozijnen voor zowel woning- als utiliteitsbouw. Onze prefab kozijnen worden vervaardigd in onze eigen timmerfabriek en kunnen naar wens worden voorzien van beglazing, (transparante) lak en spouwlatten. Dit maakt het mogelijk de kozijnen direct op de bouwplaats te plaatsen, wat tijd bespaart en faalkosten tijdens de bouw voorkomt.

Vanwege de uitstekende duurzaamheid is mahoniehout bijzonder geschikt voor buitentoepassingen. Bij WEBO gebruiken we uitsluitend hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Onze houten kozijnen dragen de volgende keurmerken:

Mahonie hout: eigenschappen

Mahonie hout: eigenschappen

Sapeli mahonie is een hardhoutsoort afkomstig uit Afrika, gekenmerkt door een donkergele tot roodbruine kleur met weinig kleurverschil. Mahonie valt in duurzaamheidsklasse 2, wat betekent dat het nog steeds goed presteert na 10 tot 15 jaar in contact te zijn geweest met de grond.

Mahonie is bijzonder stabiel, waardoor het uitstekend geschikt is voor kozijnen. Met zijn hoge hardheid is mahoniehout goed bestand tegen weersinvloeden en kan het probleemloos buiten worden toegepast.

HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Kozijnen vanaf 1 woning

WEBO levert houten kozijnen vanaf 1 woning. Vanwege de warme uitstraling en roodbruine kleur worden mahonie kozijnen veelal voorzien van transparante lak en toegepast in luxe woningen. Naast transparante lak kunnen de kozijnen ook in alle RAL-kleuren worden geleverd.

De hoge hardheid van mahonie zorgt ervoor dat de kozijnen goed bestand zijn tegen mechanische beschadigingen.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat hardhouten kozijnen 1,5 tot 3 keer langer meegaan dan kunststof kozijnen? Een hardhouten kozijn heeft namelijk een levensduur van 75 jaar, terwijl een kunststof kozijn maar 25 tot 50 jaar meegaat.

Kies je voor een houten kozijn, dan draag je bij aan het terugdringen van de opwarming van de aarde, omdat het gebruik van hout volledig CO2-neutraal is.

Houtsoorten

Houtsoorten

Naast mahonie produceert WEBO ook kozijnen van andere soorten hardhout, zoals meranti, eiken en afzeliahardhout. Bovendien kunnen zachthoutsoorten, zoals Accoya® en lariks, worden gebruikt voor de vervaardiging van duurzame kozijnen.

Het Accoya® hout dat WEBO gebruikt, ondergaat een modificatieproces met een hoge concentratie azijn, waardoor het in duurzaamheidsklasse 1 valt en vergelijkbare prestaties biedt als hardhouten kozijnen. Larikshout wordt veelvuldig toegepast in het HoutAlu-Kozijn® systeem.

BENG- en NOM-Kozijn®


NOM-Kozijn® van WEBO



68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn, in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

Houten kozijnen met HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en houten kozijnen met HR +++ zorgen voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies. Het dubbel glas in een BENG-Kozijn® kan in de toekomst vervangen worden door triple glas.

Gecertificeerd duurzaam hout
Webo is STIP®-gecertificeerd. STIP® vereist dat de herkomst van houtproducten traceerbaar is en dat deze producten afkomstig zijn uit bossen die gecertificeerd zijn volgens FSC® en PEFC. Als klant heb je hierdoor de zekerheid dat de producten 100% duurzaam zijn.




WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Door de eeuwen heen heeft hout zich bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Het brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijn-leverancier, denken wij graag mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. Onze kozijnen bieden talloze keuzemogelijkheden, variërend van verschillende houtsoorten tot levering in alle RAL-kleuren.

De standaard kozijn afmetingen zijn over het algemeen 68 x 114 mm of 90 x 114 mm, maar er zijn ook andere afmetingen mogelijk. Meer weten over onze houten kozijn afmetingen? Bekijk onze kozijn details!

Jouw wens staat centraal

Op zoek naar mahonie of meranti kozijnen, ramen en deuren voor jouw project? Bij WEBO staan kwaliteit en duurzaamheid voorop.

Heb je vragen oven onze Mahonie kozijnen? Neem contact met ons op; wij kijken ernaar uit om je te helpen bij jouw ontwerpuitdaging.

Job Huisman

Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31 (0)6 11 97 69 01

Anderen bekeken ook:

Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Veelgestelde vragen

Wat is de meest geschikte houtsoort om kozijnen van te maken?

De keuze voor de beste houtsoort hangt af van verschillende factoren, zoals locatie (binnen of buiten), de gewenste uitstraling en het budget. Veelgebruikte hardhoutsoorten zijn meranti, mahonie, afzelia en eiken. Ook zachthout kan tegenwoordig worden gebruikt voor buitenkozijnen. Zo produceren we Accoya® kozijnen, waarvan het hout afkomstig is van naaldbomen. Doordat het hout wordt gemodificeerd, is de levensduur van Accoya® net zo lang als het beste hardhout. Andere zachthoutsoorten, zoals grenen, worden vooral binnen toegepast vanwege de lagere grondstofprijs.

Zegt de duurzaamheidsklasse iets over de levensduur?

Ja, de duurzaamheidsklasse geeft informatie over de levensduur van houten kozijnen. Aan de hand van verschillende classificaties – zoals hardheid en behandeling – wordt het hout ingedeeld in de juiste duurzaamheidsklasse.

Waarom kiezen voor producten op basis van hout?

Hout is een hernieuwbare grondstof die afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Het gebruik van hout draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot, omdat bomen koolstofdioxide opnemen gedurende hun levensduur. Niet voor niets is hout bezig met een snelle opmars binnen de bouwsector.

Back to top