Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Nieuwsbrief december 2023

We willen je graag op de hoogte brengen van de ontwikkelingen van de afgelopen maanden bij WEBO. In deze nieuwsbrief delen we daarom verschillende updates, variërend van een renovatieproject in onze vestigingsplaats Rijssen tot de aanschaf van een geavanceerde nieuwe machine voor onze productie. Daarnaast vertellen we meer over onze betrokkenheid bij Het Groot Handelshuis in Groningen en laten we zien hoe onze Vuurvast®-productlijn kan worden toegepast in de praktijk.

Boeiende renovatie aan de Sparrenlaan in Rijssen

WEBO is in samenwerking met diverse partners bezig met een bijzonder renovatieproject in Rijssen. We renoveren hier een jaren 70 woning naar een nul-op de meter-woning door gebruik te maken van biobased- en circulaire materialen.

De hele woning is met een laserscan 3D ingemeten om vervolgens een BIM-model te creëren van de bestaande situatie. Dit BIM-model is daarna gebruikt voor de engineering van de gevelelementen en kozijnen. Vervolgens zijn er verschillende werkzaamheden in de woning uitgevoerd. Zo is de complete bestaande achtergevel gesloopt en vervangen door twee Steigerloos® gevelelementen waar houtvezelisolatie in is verwerkt. In deze gevelelementen zijn ook circulaire kozijnen in onze fabriek ingebouwd, evenals een deur die circulair hout en biobased isolatie bevat. Tegelijkertijd is de voorgevel aangepakt. Hier zijn hout-aluminium kozijnen geplaatst waarin vuren sloophout, afkomstig van de oude balklaag van een dak, is verwerkt. Voordat er kozijnen van dit sloophout konden worden gemaakt werd het hout eerst geoptimaliseerd doormiddel van vingerlassen. De verbetering van de thermische schil zorgt voor een aanzienlijke vooruitgang in de energie-efficiëntie van de woning.

Het project laat zien dat deze efficiënte wijze van renoveren bijdraagt aan betere milieuprestaties dan bij een traditionele renovatie. Daarnaast is door prefab renovatie de overlast voor de omgeving tot een minimum beperkt. Ook is de renovatie van de woning niet onopgemerkt gebleven, en de eerste woningbouwvereniging hebben zich inmiddels gemeld voor een bezichtiging.

Nieuwe CNC bewerkingsmachine

Afgelopen oktober heeft WEBO een overeenkomst gesloten voor een nieuwe productielijn en CNC-bewerkingsmachine voor de productie van kozijnen: de Windowmaster 50 Topline. Deze snelle en veelzijdige machine vervangt de Biesse Winline, waardoor we in staat zijn om nog sneller kozijnen van de hoogste kwaliteit kunnen produceren. De Windowmaster komt in een volledig geautomatiseerde lijn te staan. Zo wordt de machine automatisch beladen en is ook de buffer aan het einde vele malen groter dan voorheen. Hierdoor kan de hele lijn veel langer autonoom produceren. Dankzij deze nieuwe productielijn met tussenbuffer hoeft er niet meer gekozen te worden tussen een optimale zaagindeling of een optimale belading. Hierdoor gaat er minder hout verloren tijdens het bewerkingsproces, en dat maakt onze productie weer duurzamer. Al met al genoeg redenen voor ons om met enthousiasme uit te kijken naar de komst van deze nieuwe machine in juli 2024.

Uitgelicht project: Het Groot Handelshuis in Groningen

In opdracht van Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam engineerde en produceerde WEBO de binnenkozijnen en -deuren voor de transformatie van het Groot Handelshuis te Groningen, ontworpen door De Zwarte Hond. Het voormalige warenhuis van de V&D werd dankzij deze transformatie het nieuwe zakelijke middelpunt van de stad, met kantoren, flexplekken, vergaderruimtes en een openbare fietskelder onder het gebouw. Daarnaast bevinden zich ook een nieuwe La Place en Jumbo in het pand. Bij Het Groot Handelshuis is het Eiken-Kozijn® toegepast, ideaal voor de grotere afmetingen die tijdens dit project werden gevraagd. De robuustheid van het Eiken-Kozijn® komt in het luxe interieur goed tot zijn recht. Begin 2023 is het Groot Handelshuis in gebruik genomen.  

Vuurvast® in de praktijk: Stadswinkel Tilburg

Afgelopen oktober introduceerde WEBO Vuurvast®. Onze Vuurvast® kozijnen en gevelelementen zijn volledig gecertificeerd voor brandwerendheid. Daarbij bieden we binnen onze brandwerende productlijn ruime mogelijkheden op het gebied van design en afmetingen. Dat hebben we ook bewezen bij de Stadswinkel in Tilburg, waar we in opdracht van BINX Smartility de HSB-elementen, buitenkozijnen en gevelbekleding hebben geleverd. WEBO heeft bij de Stadswinkel geadviseerd over de opbouw van de gevel om te voldoen aan brandklasse B conform de WBDBO-eis. Ook hebben we 60 minuten brandwerende kozijnen gemonteerd, vervaardigd uit eikenhout. De Stadswinkel is op 28 oktober geopend voor publiek met de kennis dat de veiligheid en de brandwerendheidseisen van het gebouw geborgen zijn. 

Back to top