Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Het Groot Handelshuis te Groningen

Een eyecatcher in het centrum van Groningen

Transformatie van Warenhuis naar Handelshuis

In het bruisende centrum van de stad Groningen, pal aan de Grote Markt, transformeerde Bouwbedrijf Kooi het oude warenhuis van de V&D in Het Groot Handelshuis. Het Groot Handelshuis is het nieuwe zakelijke middelpunt van de stad, met kantoren, flexplekken, vergaderruimtes en een openbare fietskelder onder het gebouw. Daarnaast bevinden zich ook een nieuwe La Place en Jumbo in het pand.

In opdracht van Bouwbedrijf Kooi Appingedam levert WEBO de binnenkozijnen en deuren voor de transformatie van Het Groot Handelshuis te Groningen. In het nieuwe ontwerp van architectenbureau De Zwarte Hond is het gesloten karakter van het gebouw in tweeën gedeeld en worden er ramen in de gevel geplaatst. Het nieuwe ontwerp bouwt zich voort op de bestaande structuur maar wordt op deze manier veel toegankelijker. Ook het interieur van het gebouw wordt veel meer open, mede dankzij de eiken- en meranti kozijnen van WEBO.

 

Groningen
Eiken-Kozijn®
Transformatie
0
M2 Omvang
0
Binnenkozijnen
0
Deuren

Eiken-Kozijn®

WEBO heeft in totaal 86 meranti kozijnen en 88 eiken kozijnen geproduceerd voor Het Groot Handelshuis. De eiken kozijnen zijn voorzien van een transparante afwerking waardoor de warme uitstraling van het eikenhout behouden blijft. Het Eiken-Kozijn® heeft een robuust uiterlijk die past bij het industriële karakter van het Groot Handelshuis. Zo brengt het product het gebouw esthetisch naar een nog hoger niveau. Daarnaast is het eikenhout van WEBO’s kozijnen altijd Europees. Zo worden lange transportafstanden en extra CO-2 uitstoot voorkomen. Het Europese eikenhout is zeer geschikt om raam- en deurkozijnen te realiseren met grote afmetingen en het heeft een U-waarde tot wel 0.8.

De kozijnen van WEBO zijn KOMO gecertificeerd en worden standaard geleverd met een PEFC– en/of FSC®-certificaat (STIP®).

Ruimtelijk en licht

Het gebouw heeft een grondige update ondergaan, waarbij de oude glorie en allure van vroeger zijn hersteld. Op de eerste verdieping van het gebouw bevindt zich nu een chique ruime lobby met veel daglicht, dit is de entreezone voor de kantoorgebruikers op de andere verdiepingen. Deze lobby is bereikbaar aan de marktzijde met een nieuwe monumentale centrale marmeren trap. Ook is er nu een La Place op de eerste verdieping te vinden. Verder bevatten de eerste tot en met de vijfde verdieping kantoorruimtes. De kantoorruimtes van verdieping 1 en 2 zijn intussen in gebruik genomen door De Rijksuniversiteit Groningen. Het Groningse telecombedrijf Belsimpel heeft de overige drie verdiepingen gehuurd. Op de begane grond bevindt zich een Jumbo Supermarkt en in de kelder is een grote fietsenstalling gerealiseerd. Het nieuwe gebouw heef een ruimtelijke en lichte uitstraling. Duurzaam, met energielabel A.

Innovatieve kozijnen

WEBO kan houten kozijnen met glas en aflak in een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Het werken in BIM is bij ons de standaard, inmiddels sinds 2009. Ons doel is het bieden van oplossingen op basis van hout die waardevol zijn voor de leemomgeving. Dat doen we omdat wij geloven dat als je beter bouwt, je beter leeft.


JOB HUISMAN
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01

WIL JE MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Benieuwd naar de details van dit project? Neem contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee!



Back to top