Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Renovatie- en nieuwbouwproject in Deventer

Combinatie renovatie- en nieuwbouwproject uitgevoerd in Eikenhout

Huis van de Burgers

Het stadhuiskwartier gelegen in het centrum van Deventer verenigt het oude stadhuis met een nieuw stadkantoor. Gelegen naast de Lebuinuskerk aan het Grote Kerkhof loopt het nieuwe gebouwencomplex helemaal tot aan het Bursestraat. Dit project omvat in totaal 24.000 m2 waarvan 20.000 m2 nieuwbouw en 4.000 m2 vernieuwing, herstel en verduurzaming van bestaande rijksmonumenten.

Als onderdeel van de renovatie- en nieuwbouw mocht WEBO maar liefst 6.000 eiken kozijnen leveren, waarvan 2.264 kozijnen zijn voorzien van in-aluminium-gegoten raamwerken ontworpen door kunstenares Loes ten Anscher. De 2.264 unieke vingerafdrukken van inwoners van Deventer zijn verspreid over de binnen- en buitengevels en toveren het complex om tot een uniek en herkenbaar kunstwerk. De aanwezigheid van de vingerafdrukken van Deventenaren in de gevel maakt het stadhuiskwartier het ‘Huis van de Burgers’.

Deventer
Renovatie en Nieuwbouw
Stadshuiskwartier Deventer, houten innovaties
0
Kozijnen
Van Europees eikenhout
0
m2 Omvang
Waarvan 20000m2 nieuwbouw
0
GPR Score
Kwalificatie BREEAM Excellent

Binnen én buiten toepasbaar

Met deze luxe houtsoort maken wij de meest bijzondere ontwerpen werkelijkheid. Het Eiken-Kozijn® is maatwerk, daarom zijn ook kozijnen en deuren met grote afmetingen mogelijk. Om de luxe en warme uitstraling van het eikenhout te behouden is er gekozen om een transparante afwerking toe te passen. WEBO werkt uitsluitend met Europees eikenhout, waardoor wij kortere transportafstanden en daarmee minder CO2 -uitstoot kunnen realiseren. Naast uitstraling scoort het Eiken-Kozijn® hoog in isolatiewaarde. Zo behalen wij met triple glas een U-waarde van 0.8.

Stadhuiskwartier Deventer - Kozijnen van WEBO

Duurzaamheid in ontwerp

Binnen het stadhuiskwartier is een netwerk van tuinen en binnenpleinen gecreëerd die met elkaar verbonden worden door paden, steegjes, gangen en poorten. Het ontwerp van het gebouwencomplex draait om twee centrale binnenplaatsen: een open binnenplaats rondom het voormalige burgemeesterhuis en een overdekte binnenplaats waar zowel bezoekers als gemeentemedewerkers elkaar kunnen ontmoeten. Het stadhuiskwartier in Deventer behoort tot een van de meest duurzame overheidsgebouwen in Nederland vanwege het gebruik van groenvoorzieningen, hoge ruimtes met veel licht en gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke bronnen. De vele ramen, hoge plafonds en daklichten zorgen voor een ruim lichtinval, wat resulteert in een verminderd elektriciteitsverbruik.


JOB HUISMAN
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01

WIL JE MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Benieuwd naar de details van dit project? Neem contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee!Back to top