Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Installatie nieuwe CNC-houtbewerkingsmachine

Installatie nieuwe CNC-houtbewerkingsmachine

Afgelopen week hebben we met succes het eerste deel van onze nieuwe CNC-houtbewerkingsmachine, geleverd door Bos Machines B.V., ontvangen en geïnstalleerd. Deze machine maakt deel uit van de overeenkomst die we in oktober 2023 bij WEBO hebben gesloten voor een nieuwe productielijn en CNC-bewerkingsmachine voor de productie van kozijnen: de Windowmaster 50 Topline. Dankzij de goede samenwerking en voorbereiding met Bos Machines zijn we klaar om onze productiecapaciteit nog sneller en duurzamer te maken.

De Windowmaster 50 Topline is het snelste en meest veelzijdige CNC-bewerkingscentrum op de Nederlandse markt. Het biedt een perfecte combinatie van topkwaliteit, topsnelheid en automatisering. Deze machine, specifiek ontworpen voor de productie van kozijnen, heeft een zware en stabiele constructie. Uniek is de TopLine-bewerkingstafel, die rust op het onderframe, wat resulteert in langdurige hoge nauwkeurigheid en minimaal onderhoud.

De BMH Windowmaster 50 Topline vervangt de Biesse Winline, waardoor we kozijnen van de hoogste kwaliteit nog sneller kunnen produceren. Deze machine wordt geïntegreerd in een volledig geautomatiseerde productielijn. Tot een werklengte van 2.700 mm kunnen maar liefst acht onderdelen tegelijk in de BMH Windowmaster 50 Topline aanwezig zijn. De maximale werklengte bedraagt 5.400 mm, zonder dat onderdelen in de lengterichting opnieuw gepositioneerd hoeven te worden. Dit voorkomt de vorming van voelbare aanzetten.

Bovendien wordt de machine automatisch beladen en is de buffer aan het einde van de lijn aanzienlijk groter dan voorheen, waardoor de hele lijn veel langer autonoom kan werken. Dankzij deze nieuwe productielijn met tussenbuffer hoeven we niet langer te kiezen tussen een optimale zaagindeling en een optimale belading. Dit vermindert het houtverlies tijdens het bewerkingsproces, wat onze productie duurzamer maakt.

Op de foto’s in deze nieuwsbrief is te zien hoe de installatie van de machine verliep. De medewerkers van Bos Machines B.V. zullen tijdens de bouwvak hard doorwerken, zodat we na de zomervakantie klaar zijn voor ingebruikname, oftewel de testfase!

Back to top