Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let’s meet Siem Rensen

Let’s meet Siem Rensen

Student montagemedewerker houttechniek

Siem - HSB-Element isoleren

Stap voor stap: mijn opleidingstraject bij WEBO

“Op mijn twaalfde begon ik met mijn praktijkopleiding op Reggesteyn in Rijssen. Deze opleiding duurde zes jaar en tijdens die periode begon ik met mijn stage bij WEBO. Reggesteyn plaatste mij bij WEBO vanaf het derde jaar van mijn opleiding, waarbij ik in het eerste jaar één dag per week stage liep, gevolgd door twee dagen, dan drie dagen en uiteindelijk in het zesde jaar van de praktijkopleiding, vier dagen per week.

Na het afronden van deze opleiding stond ik voor een belangrijke keuze: direct aan de slag gaan met een PRO-diploma op zak of mijn studie voortzetten door een entreeopleiding te volgen, waarmee ik toegang zou krijgen tot niveau 2. Ik wilde graag verder studeren en een mbo-diploma halen. Daarom besloot ik de entreeopleiding te volgen aan het ROC Van Twente in Almelo. Deze opleiding duurde één jaar en was een BBL-opleiding, wat inhield dat ik vier dagen per week stage liep en één dag per week naar school ging, met werkdagen van 7:15 tot 15:30 uur. Ik greep de kans met beide handen aan om mijn stage bij WEBO voort te zetten.

Let's meet Siem Rensen - Quote 1

Na het succesvol afronden van mijn entreeopleiding begon ik aan de BBL-opleiding Montagemedewerker Houttechniek op niveau 2 bij het ROC van Twente in Rijssen. Net als bij mijn vorige opleidingen werkte ik vier dagen per week bij WEBO en ging ik één dag per week naar school. Na twee jaar hard werken behaalde ik ook dit diploma. Toch wilde ik blijven leren, en dankzij WEBO kon ik mijn opleiding binnen het bedrijf voortzetten op een hoger niveau. Ik ben dit schooljaar namelijk gestart met de opleiding tot Allround Montagemedewerker Houttechniek op niveau 3 aan het ROC van Twente in Rijssen. Deze BBL-opleiding duurt naar verwachting 2 jaar.”

Wat gebeurt er precies in de hsb-fabriek?

Let's meet Siem Rensen - Quote 2

“Natuurlijk start ik mijn werkdag altijd met een kopje koffie; dat is voor mij een absolute must! Na dit kopje koffie ga ik de fabriek in. Ik ben inmiddels al een tijdje werkzaam op de afmontage afdeling.

Wanneer een HSB-element op de afmontage afdeling arriveert, is mijn eerste taak om te controleren of er elektrische bedrading moet worden geïntegreerd. Dit vormt vaak de eerste stap. Vervolgens voeg ik isolatiemateriaal toe, gevolgd door het zwarte WEBO-folie. Daarna bevestigen we de spijkerregels en op de plek waar het kozijn in het element moet worden geplaatst, breng ik butyltape aan om alles goed af te dichten. Indien nodig verzegelen we het geheel met gewapend folie, zodat het element winddicht is voordat de kozijnen worden gemonteerd. Als laatste stap in het proces bestaat ook de mogelijkheid dat we zelf de kozijnen in de elementen bouwen. Hiermee zorgen we ervoor dat alles in perfecte staat verkeert voordat de bouw op de locatie begint.”

Siem - HSB-Element spijkeren

Wat heb ik geleerd tijdens mijn stage?

Let's meet Siem Rensen - Quote 3

“Zoals ik eerder al vermeldde, ben ik nu al zes jaar werkzaam in de HSB-fabriek van WEBO. In deze periode heb ik erg veel geleerd. Mijn stages hebben me een breed scala aan vaardigheden bijgebracht. Toen ik begon, kon ik zelfs nog geen technische tekeningen lezen, maar inmiddels beschik ik over veel kennis van alles wat nodig is voor het vervaardigen van HSB-elementen in onze fabriek.

Binnen onze fabriek ben ik flexibel inzetbaar; ik heb tijdens mijn stages op verschillende afdelingen gewerkt. Mijn werklocatie verschuift door de jaren enigszins en is afhankelijk van waar op dat moment extra hulp nodig is. Momenteel ben ik bijvoorbeeld al een half jaar werkzaam op de afmontage afdeling.

Het meest uitdagende aspect van mijn werk vind ik het zelfstandig opstarten van een bouwproject. Dit betekent dat als Bjorn bijvoorbeeld een dag afwezig is en ik net een opdracht heb afgerond, er een nieuwe opdracht binnenkomt waar ik zelf mee moet beginnen. Dan vraag ik me af: doe ik het wel goed? Op dat moment draag ik de verantwoordelijkheid voor het bouwproject, totdat het element gereed is. Vaak is degene die betrokken is bij de voormontage ook de eindverantwoordelijke voor die specifieke taak.”

De begeleiding en de werksfeer

“Ik waardeer de begeleiding die ik bij WEBO krijg enorm. Mijn stagebegeleider is Bjorn, en hij staat altijd voor me klaar als ik ergens niet uitkom. Wanneer we samen aan projecten werken, beginnen we samen aan de taken. In nieuwe bouwprojecten legt Bjorn me de belangrijke dingen uit en leer ik veel van hem.

Wat betreft school, hoefde ik geen verslagen in te leveren. De opdrachten waren vooral gericht op praktische taken, zoals het monteren van een HSB-wand en het maken van foto’s voor school. Hoewel ik deze opdrachten zelfstandig moest uitvoeren, heeft Bjorn me veel geholpen.

De sfeer op het werk is altijd prettig en gezellig. Leeftijd maakt niet veel uit; ik werk zowel met mensen van mijn eigen leeftijd als met oudere collega’s. Iedereen gaat respectvol met elkaar om en we zijn allemaal lekker nuchter.”

Siem en Bjorn - HSB-Fabriek

Mijn blik op de toekomst

“Na het afronden van mijn huidige opleiding, verwacht ik te stoppen met school en fulltime bij WEBO te gaan werken. Vooral omdat geen enkele dag hetzelfde is en mijn werk veel variatie biedt. In de fabriek is er altijd iets nieuws te beleven. Elke HSB-wand is uniek!”

Waarom zou ik webo aan andere studenten aanbevelen?

“Ik wil benadrukken dat het tonen van inzet en doorzettingsvermogen je kansen vergroot bij WEBO. Bij WEBO zijn er volop mogelijkheden voor groei en ze zijn altijd bereid om je te ondersteunen en met je mee te denken. Tijdens drukke periodes werken we natuurlijk hard en gefocust, maar naderhand kunnen we ontspannen en samen genieten van gezellige momenten.

WEBO is zeker een aanrader voor andere studenten vanwege de vrijheid en aangename omgang met collega’s. De prettige sfeer op het werk en gunstige werktijden laten ruimte voor andere activiteiten na werktijd.

Wat me het meest bijblijft van mijn tijd in deze fabriek is de nadruk op gezelligheid. We gaan af en toe samen uit eten, organiseren jaarlijks een intern darttoernooi en hebben zelfs speciale bijeenkomsten. Denk dan aan een bouwvakborrel, met collega’s van de fabriek en hun families. Het is ontzettend leuk om dit soort dingen met het team te kunnen doen.”


Vind jij deze blog interessant? Lijkt het jou ook gaaf om, net als Siem, steeds verder te leren binnen een bedrijf dat veel doorgroeimogelijkheden en variatie biedt? Neem dan en kijkje op onze vacaturepagina en aarzel niet om je sollicitatie naar ons te sturen!
Back to top