Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Duurzame renovatie in Brussel

Grootste houtbouwproject van Europa

Houtinnovaties met Eiken kozijnen en balustrades

Het Gare Maritime te Brussel: een imposant bouwwerk dat getransformeerd is van een oude stationshal tot een moderne, bruisende binnenplaats met ruimte voor boulevards, tuinen, pleinen en kantoren. Dit project, uitgevoerd in opdracht van MBG en ontworpen door Neutelings Riedijk Architects, is een pionier op het gebied van duurzame ontwikkelingen en bovendien het grootste houtbouwproject van Europa!

In opdracht van MBG heeft WEBO 2.400 eiken kozijnen en balustrades geleverd voor de transformatie van het oude stations- en handelsruimte tot een overdekte stad met winkelruimtes, promenades en horecagelegenheden. Het Eiken-Kozijn®, voorzien van een afwerking van transparante lak, vormt de kern van het unieke karakter van het Gare Maritime-project. Het gebruik van hout leidt tot aanzienlijk minder cementverbruik: in beton zou het gebouw vijf keer zo zwaar zijn geweest. Bovendien resulteert het gebruik van hout in een aanzienlijk verkort bouwproces.

Brussel
Renovatie
Gare Maritime Brussel - Kozijnen en Hout-Innovaties van WEBO
0
m2 omvang
Grootste houtbouwproject van Europa
0
kozijnen
Van Europees eikenhout
0
m3 hout
Gebruikt voor constructies
Duur- en eerzaam

Dankzij WEBO’s Eiken-Kozijn® en gebruik van de laatste energietechnologieën en isolatiematerialen, is het Gare Maritime volledig energieneutraal. Bij de renovatie en herontwikkeling van het oude station is consciëntieus gebruik gemaakt van gerecyclede materialen, waaronder hout en andere bouwcomponenten afkomstig uit de originele constructie. Niet alleen zijn deze gerecyclede materialen opnieuw gebruikt, maar ook de historische stalen pilaren zijn bewaard gebleven als eerbetoon aan de geschiedenis van Gare Maritime. Deze zorgvuldige integratie van duurzame elementen heeft het gebouw getransformeerd tot een voorbeeld van ecologische verantwoordelijkheid en efficiënte.

gare-maritime-houtskeletbouw

Ecologisch verantwoord

Het Gare Maritime is niet alleen een uiterst innovatief en vooruitstrevend houtbouwproject, maar dient ook als voorbeeld van ecologische duurzaamheid in de bouw. Het pand is volledig zelfvoorzienend op het gebied van energie, dankzij de installatie van 17.000 m2 zonnecellen op het dak. Bovendien wordt exclusief gebruik gemaakt van geothermische waterpompen als bron van verwarming. Daarnaast worden de tuinen van water voorzien door het slim hergebruiken van hemelwater.


JOB HUISMAN
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01

WIL JE MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Benieuwd naar de details van dit project? Neem contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee!Back to top