Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Prefab gevelelementen van Steigerloos® Bouwen

Steigerloos® prefab gevelelementen

Steigerloos® gevelelementen | prefab HSB-elementen met gevelbekleding

Korte bouwtijd, hoog kwaliteitsniveau, voldoen aan BENG en NOM, vrijheid in gevelarchitectuur, hoogbouw en binnenstedelijk bouwen: de prefab gevelelementen van Steigerloos® Bouwen bieden dé uitkomst voor de uitdagingen van bouwend Nederland, zowel nu als in de toekomst.

De Steigerloos® HSB-wanden worden in onze eigen fabriek gemaakt en prefab voorzien van diverse gevelafwerkingen zoals minerale gevelstenen, hout, plaatmateriaal en zonnepanelen. We bieden volledige architectonische vrijheid: denk aan staande en liggende metselwerkverbanden en verspringingen in gevels. Benieuwd naar de complete houten gevelelementen? We vertellen je er graag alles over!

Bernard Reuvers
INFORMATIE & ADVIES
BERNARD REUVERS
TECHNICAL SALES ENGINEER
breuvers@webo.nl
+31(0)548 – 80 09 40
Prefab gevelelement van Steigerloos® Bouwen
+ GEEN STEIGERMATERIAAL
+ MAXIMALE BOUWTIJDVERKORTING
+ BRANDKLASSE B

Voldoe aan alle eisen

Voldoe aan alle eisen

Dankzij de isolerende werking van hout en het toepassen van minerale wol zijn Rc-waardes tot 8,0 mogelijk. Hierdoor kunnen we een complete nul-op-de-meter (NOM) gevel realiseren. Tevens beschikken de elementen over brandklasse B, waardoor ze een uitkomst bieden bij hoogbouw.

Bij WEBO ben je altijd zeker van een kwalitatief eindproduct. Onze producten worden standaard geleverd met de volgende certificeringen:

  • KOMO®-certificaten en -attesten, inclusief de Bouwbesluit-aansluitdocumenten
  • ISO 9001:2015
  • Brandklasse B certificaat
  • PEFCtm– en/of FSC®-certificaten (STIP®)
HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Duurzaam bouwen met gevelelementen

Doordat de prefab gevels kant-en-klaar uit onze timmerfabriek komen, kunnen deze direct vanuit de kraan gemonteerd worden zonder dat hier nog een steiger aan te pas komt! Dit levert grote voordelen op voor de aannemer op de bouwplaats. Bovendien is bouwen met hout CO2-neutraal en wordt er bespaard op transportbewegingen.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat de Steigerloos® prefab gevels standaard geleverd worden met beglaasde houten kozijnen?

Hierdoor wordt de bouwtijd nog verder verkort. Met het BENG- of NOM-Kozijn® voldoe je aan alle eisen en ben je klaar voor 2050. Wil je Steigerloos® elementen combineren met hout-aluminium kozijnen? In dat geval biedt het HoutAlu-Kozijn® een onderhoudsarme en duurzame oplossing. Ook aluminium en kunststof kozijnen behoren tot de mogelijkheden.

Nieuwbouw, renovatie en hoogbouw

Nieuwbouw, renovatie en hoogbouw

We realiseren Steigerloos® prefab gevelelementen voor nieuwbouw-, renovatie- en transformatieprojecten. Bij renovatie kunnen de bewoners in sommige gevallen zelfs in hun woning blijven terwijl de oude gevel in no-time wordt vervangen. Ook voor binnenstedelijke bouwprojecten en hoogbouw tot 70 meter levert Steigerloos® Bouwen een aanzienlijke geld-, ruimte- en tijdsbesparing op. Bovendien zijn de prefab binnenspouwbladen direct wind- en waterdicht na montage.

Minerale steenstrips

Minerale steenstrips

Prefab gevelelementen met minerale gevelstenen zijn niet van echt te onderscheiden. Er zijn veel texturen, kleurstellingen en metselwerkverbanden mogelijk. Het gevelmateriaal is licht in gewicht en leidt tot een reductie in CO2.

Verspringingen in gevels
Verschillende kleuren & metselwerkverbanden
Hoogwaardige afwerking
Licht in gewicht

Afwerkingen van hout

Afwerkingen van hout

Naast esthetiek moet houten gevelbekleding bestand zijn tegen alle weersomstandheden. Het hout van Steigerloos® Bouwen wordt daarom geïmpregneerd. Er is een ruime keuze aan afwerkingen, zoals douglas en bamboe.

Diverse houtsoorten
Milieuvriendelijk verduurzaamd
Brandklasse B
Circulair bouwen

Gevelbeplating

Gevelbeplating

Op de Steigerloos® prefab gevelelementen kan een grote verscheidenheid aan onderhoudsarme gevelbeplating gemonteerd worden. Denk aan vezelcement, kunststof of aluminium gevelbeplating.

Duurzaam & onderhoudsarm
Bestand tegen alle weersomstandigheden
Eenvoudige montage
Volledige ontwerpvrijheid

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Vooral bij hoogbouw is het dak vaak te klein om genoeg energie te produceren. Door zonnepanelen in de gevel op te nemen, wordt er meer oppervlakte van een gebouw benut om duurzame zonne-energie op te wekken.

Energieneutraal gebouw
Geschikt als gevelafwerking
Architectonische vrijheid
Brandklasse B

Referentieprojecten

G8 Tango, Utrecht

BEKIJK PROJECT

Hofbadtoren, Den Haag

BEKIJK PROJECT

Mariskwartier, Vlaardingen

Bekijk project

Student Experience International, Amsterdam

BEKIJK PROJECT

Waarom kiezen voor prefab elementen?

> Geconditioneerde omstandigheden

Naast een hoogwaardige kwaliteit heeft houtskeletbouw als voordeel dat er onder geconditioneerde omstandigheden in de fabriek gewerkt kan worden. Dit betekent dat je op de bouwplaats minder rekening hoeft te houden met weersomstandigheden.

> Energieopgave van 2050

Houtbouw levert een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsopgave van 2050. Hout is namelijk het enige materiaal dat CO2 opslaat en van nature een isolerende werking heeft. Dit gecombineerd met onze isolatietechnieken zorgt ervoor dat de warmtevraag van gebouwen gereduceerd wordt.

Productie & montage gevelelementen

GA JIJ OOK VOOR EFFICIËNTER, SLIMMER EN DUURZAMER BOUWEN?

Naast een snelle bouwtijd en een eenvoudige montage ben je met de Steigerloos® prefab gevelelementen helemaal klaar voor 2050. Benieuwd naar de voordelen van onze producten?

Bespreek je wensen met Bernard Reuvers; hij denkt graag met je mee.

Brochure aanvragen

Vraag online je offerte aan

Download de STABU bestekteksten

Veelgestelde vragen

Wat zijn prefab elementen?

Prefab gevelelementen zijn houten elementen die prefab voorzien worden van isolatie, kozijnen, glas en gevelafwerking. De elementen kunnen op de bouwplaats direct vanuit de kraan gemonteerd worden zonder dat hier een steiger aan te pas komt! Door de de hoge Rc-waardes voldoe je aan de BENG- of NOM-norm.

Wat zijn de voordelen van prefab gevels?

Doordat de complete houten binnenspouwbladen geprefabriceerd worden, verplaats je de meeste werkzaamheden van de bouwplaats naar de fabriek. Dat zorgt voor een reductie in faalkosten en een korte bouwtijd. Bovendien zijn er tijdens de montage geen steigers nodig.

Wat zijn de voordelen van minerale gevelstenen?

Minerale gevelstenen zijn licht in gewicht en beter voor het milieu. Ook ten opzichte van keramische steenstrips zijn er veel voordelen. Ter vergelijking: keramische steenstrips hebben vaak een dikte van 11 tot 25 mm, terwijl minerale steenstrips slechts 4 tot 8 mm dik zijn.

Back to top