Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

WEBO LANCEERT VUURVAST®: INNOVATIEVE & GECERTIFICEERDE BRANDVEILIGHEID

Een nieuwe standaard voor brandwerende kozijnen en houten gevelelementen

WEBO, producent van hoogwaardige HSB-elementen en houten kozijnen, heeft haar nieuwste productlijn Vuurvast® gelanceerd. De producten uit deze innovatieve lijn zijn uitvoerig getest en gecertificeerd voor brandwerendheid en rookdoorlatendheid, en voldoen aan de specifieke brandeisen zoals vastgesteld in het Bouwbesluit. De veelzijdigheid in ontwerp en maatvoeringen van de nieuwe productlijn biedt de mogelijkheid om de benodigde brandprestaties reeds in de ontwerpfase van diverse projecten aan te tonen. Hierdoor zijn aannemers en bouwprofessionals optimaal voorbereid op de striktere wet- en regelgeving, waaronder de nieuwe Wet kwaliteitsborging (Wkb).

HoutAlu-Kozijn Vuurvast®

Het eerste product dat is gelanceerd binnen de productlijn is het HoutAlu-Kozijn Vuurvast®. Deze kozijnen en deuren zijn uitvoerbaar in veel verschillende uitvoeringen en afmetingen, zijn CE-gecertificeerd volgens EN 16034 en bieden 30 – 60 minuten weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag. Daarnaast bieden de constructies bescherming tegen rook. Het assortiment wordt binnenkort verder aangevuld.

Raamconstructie – HoutAlu-Kozijn Vuurvast®

Deurconstructie – HoutAlu-Kozijn Vuurvast®

Uitdagingen op het gebied van brandveiligheid

De bouwsector wordt geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen op het gebied van brandveiligheid. Met name bij gebouwen met vluchtroutes en meerdere brandcompartimenten is het van essentieel belang om te voldoen aan strengere brandeisen (WBDBO). In de praktijk blijkt het aantonen van vereiste brandprestaties voor bijvoorbeeld deur- en kozijnconstructies niet altijd eenvoudig. Dit wordt vaak bemoeilijkt doordat een brandcertificering snel vervalt wanneer in de praktijk wordt afgeweken van het toepassingsgebied dat geldig is voor het geteste systeem. Ook komt het vaak voor dat meerdere componenten van een gevel-, kozijn- of deurconstructie afkomstig zijn van meerdere leveranciers. In dergelijke gevallen moet de brandwerendheid worden beoordeeld door een onafhankelijke inspecteur.

Brug tussen regelgeving en praktijk

Met de nieuwe productlijn slaat WEBO een brug tussen de regelgeving en de praktijk voor aannemers en andere bouwprofessionals. Het gebruik van volledig gecertificeerde producten maakt het eenvoudig om de vereiste brandprestaties, zoals gespecificeerd in het bestek, aan te tonen en de brandveiligheid in gebouwen te verbeteren.

Campagne Vuurvast®

Ter ondersteuning van de lancering van Vuurvast® heeft WEBO een uitgebreide campagne opgezet. Deze campagne biedt niet alleen inzicht in de producten, maar heeft ook als doel meer kennis en informatie te geven over dit cruciale thema. Dit wordt onder andere gerealiseerd door middel van expertinterviews en concrete casestudies waarin WEBO haar Vuurvast® producten heeft toegepast.

Meer informatie over deze nieuwe productlijn Vuurvast®: www.webo.nl/vuurvast

Back to top