Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

KOMO®-keurmerk kozijnen van hout

KOMO®-keurmerk kozijnen

Het KOMO®-certificaat geeft aan dat bouwproducten zoals kozijnen, ramen en deuren voldoen aan de eisen die de overheid en de markt stellen aan kwaliteit, prestaties, duurzaamheid, en verwerkingsvoorschriften. Het geeft dus extra zekerheid over de kwaliteit van het product. Alle producten die een KOMO®-certificering dragen zijn dan ook getoetst aan de wettelijke eisen zoals het Bouwbesluit.

Het KOMO®-certificaat bestaat uit een attest en kwaliteitsverklaring, waarin vermeld wordt dat het product voldoet aan de eisen die opgesteld zijn in de nationale beoordelingsrichtlijn. Deze richtlijn vermeldt de eisen waaraan bijvoorbeeld een houten kozijn moet voldoen. De richtlijn is opgesteld door het College van Deskundigen van SKH, die kwaliteitscontroles uitvoert in de timmerbranche.

LEVERANCIER VAN KOMO®-KOZIJNEN

LEVERANCIER VAN KOMO®-KOZIJNEN

De fabriek van WEBO is officieel KOMO®-gecertificeerd. Dat betekent dat de kwaliteit van onze houten kozijnen is gecontroleerd door een onafhankelijke deskundige partij en geheel voldoet aan de beoordelingsrichtlijn. Het blijft echter niet bij deze enkele keuring. Uiteraard wordt door de certificatie-instelling regelmatig gecontroleerd of WEBO blijft voldoen aan de kwaliteitseisen.

Door gebruik te maken van de kozijnen van WEBO heb je dus de zekerheid dat je een kwalitatief hoogwaardig product toepast bij jouw project. Al onze kozijnen worden standaard onder het KOMO®-keurmerk geleverd. Daarnaast zijn onze kozijnen PEFC– en/of FSC®-gecertificeerd (STIP®). Bekijk alle keurmerken en prestatiekenmerken via het downloadcenter.

HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

BELANG VAN KOMO®-KEURMERK

Kozijnen met KOMO®-keurmerk voldoen aan drie soorten eisen. De eerste eis is gebaseerd op de wetgeving van het Bouwbesluit. Dit besluit stelt bepaalde kwaliteitseisen aan gebouwen die in Nederland worden gebouwd, zoals normen voor luchtdichtheid en inbraakveiligheid.

De tweede eis gaat over branche specifieke eisen met betrekking tot het gebruikte materiaal. Zo stellen fabrikanten van houten kozijnen zelf eisen aan het hout dat zij aanschaffen en gebruiken. Dit kan gaan over duurzaamheid, gezonde bossen, gebruiksduur en onderhoudsinterval.

De derde eis is ook branche specifiek en heeft betrekking tot de prestaties van nieuwe kozijnen. Zo moeten fabrikanten van kozijnen ervoor zorgen dat de houten deur of het kozijn vormstabiel is en niet kromtrekt, en dat het kozijn goed presteert op het gebied van de isolatiewaarde, waterdichtheid, winddichtheid en inbraakwerendheid.

Informatie & advies


LEUK OM TE WETEN
Wist je dat houten kozijnen een langere levensduur hebben dan kunststof kozijnen? Kunststof verweerd namelijk na verloop van tijd en kan niet overgeschilderd worden, in tegenstelling tot houten kozijnen. Ter vergelijking: een kunststof kozijn gaat zo’n 25 tot 50 jaar mee, terwijl een hardhouten kozijn een verwachte levensduur heeft tot wel 75 jaar bij het juiste onderhoud.

Bovendien is het gebruik van hout volledig CO2-neutraal, wat een uitkomst biedt om aan strenge CO2– en stikstofeisen te voldoen.
BENG- OF NOM-KOZIJN®


68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en triple glas zorgt voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies.

KOMO®-keurmerk
Zowel het BENG-Kozijn® als het NOM-Kozijn® is voorzien van KOMO®-keurmerk.

Kozijn specialist

Kozijn specialist

WEBO ontwerpt en produceert houten kozijnen volgens de eisen van het bouwbesluit voor de woningbouw en utiliteitsbouw. Door de toepassing van hout, dragen we bij aan een betere leefomgeving. We kunnen houten kozijnen met glas en aflak binnen een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Werken met BIM is al meer dan 10 jaar de standaard. We willen duurzaamheidsnormen halen en prestaties van gebouwen verbeteren. Tot slot voldoen onze kozijnen voldoen aan de BENG / NOM- eisen.

Jouw wens staat centraal

Met onze KOMO®-certificering ben je verzekerd van kozijnen met een lange levensduur en hoogwaardige kwaliteit. Benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw project? Neem contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Job Huisman

Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31 (0)6 11 97 69 01
Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Back to top