Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

KOMO keurmerk kozijnen

Wat is het KOMO productcertificaat?

Het KOMO certificaat is een certificering die aangeeft dat bouwproducten zoals kozijnen, ramen en deuren voldoen aan de eisen die de overheid en de markt stellen aan kwaliteit, prestaties, duurzaamheid, en verwerkingsvoorschriften. Het is dus een keurmerk dat extra zekerheid biedt over de kwaliteit van het product. Alle producten die een KOMO certificering dragen zijn dan ook getoetst aan wettelijke eisen zoals het Bouwbesluit.

Het certificaat wordt afgegeven aan de fabrikanten van bouwproducten na uitgebreide tests en controles door onafhankelijke partijen, zoals SKH. Daarbij biedt het KOMO productcertificaat zowel de fabrikant als de consument de zekerheid dat het product van goede kwaliteit is en veilig kan worden gebruikt in de bouw. Het KOMO keurmerk is daarmee hét keurmerk voor de bouw en infra.

INFORMATIE & ADVIES
RIK NOTKAMP
KOZIJN ADVISEUR
rnotkamp@webo.nl
+31(0)6 39 39 98 14
KOMO keurmerk - Stadhuis

Het belang van KOMO keurmerk kozijnen

Het belang van KOMO keurmerk kozijnen

Houten kozijnen met KOMO-keurmerk voldoen aan drie soorten eisen. De eerste eis is gebaseerd op de wetgeving van het Bouwbesluit. Dit besluit stelt bepaalde kwaliteitseisen aan gebouwen die in Nederland worden gebouwd, zoals normen voor luchtdichtheid en inbraakveiligheid.

De tweede eis gaat over branche specifieke eisen met betrekking tot het gebruikte materiaal. Zo stellen fabrikanten van houten kozijnen zelf eisen aan het hout dat zij aanschaffen en gebruiken. Dit kan gaan over duurzaamheid, gezonde bossen, gebruiksduur en onderhoudsinterval. Een KOMO keurmerk kozijn is daadwerkelijk getest op deze eisen, dus de fabrikant kan hiermee aangeven dat ze werkelijk produceren en verkopen wat ze beloven.

De derde eis is ook branche specifiek en heeft betrekking tot de prestaties van nieuwe kozijnen. Zo moeten fabrikanten van kozijnen ervoor zorgen dat de houten deur of het kozijn vormstabiel is en niet kromtrekt, en dat het kozijn goed presteert op het gebied van de isolatiewaarde, waterdichtheid, winddichtheid en inbraakwerendheid die specifiek zijn afgestemd op houten kozijnen.


WEBO als leverancier van KOMO kozijnen

De fabriek van WEBO is officieel KOMO gecertificeerd. Dat betekent dat de kwaliteit van onze houten kozijnen is gecontroleerd door een onafhankelijke deskundige partij en geheel voldoet aan de beoordelingsrichtlijn. Het blijft echter niet bij deze enkele keuring. Uiteraard wordt door de certificatie-instelling geregeld gecontroleerd of WEBO blijft voldoen aan de kwaliteitseisen.

Door gebruik te maken van de kozijnen van WEBO heb je dus de zekerheid dat je een kwalitatief hoogwaardig product toepast bij jouw project. Al onze kozijnen worden standaard onder het KOMO keurmerk geleverd. Daarnaast zijn onze kozijnen ook PEFCtm, FSC® en/of STIP® gecertificeerd. Bekijk alle keurmerken en prestatiekenmerken via het downloadcenter .


LEUK OM TE WETEN
Naast het KOMO keurmerk, heeft WEBO ook de keurmerken STIP, FSC en PEFC verdiend. Deze keurmerken staan garant voor de uitstekende kwaliteit en duurzaamheid van onze producten, evenals de toewijding aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door FSC- en PEFC-gecertificeerd hout te gebruiken, dragen we bij aan het behoud van onze bossen en natuurlijke hulpbronnen voor toekomstige generaties. Je kunt onze keurmerken bekijken via het downloadcenter.

Kozijn specialist

Kozijn specialist

WEBO ontwerpt en produceert houten kozijnen volgens de eisen van het bouwbesluit voor de woningbouw en utiliteitsbouw. Door de toepassing van hout, dragen we bij aan een betere leefomgeving. We kunnen houten kozijnen met glas en aflak binnen een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Werken met BIM is al meer dan 10 jaar de standaard. We willen duurzaamheidsnormen halen en prestaties van gebouwen verbeteren. Tot slot voldoen onze kozijnen voldoen aan de BENG / NOM- eisen.

BENG- OF NOM-KOZIJN®


68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en triple glas zorgt voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies.

KOMO keurmerk
Zowel het BENG-Kozijn® als het NOM-Kozijn® is voorzien van komo keurmerk. .

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

Wij gaan jouw ontwerpuitdaging aan

Met onze KOMO kozijnen is de kwaliteit een feit.

Benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw project? Neem contact op met Rik Notkamp; hij denkt graag met je mee.

Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Back to top