Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Hardhouten kozijnen volgens BENG en NOM | WEBO

Hardhout kozijnen voor ieder project

Bij WEBO leveren we duurzame hardhouten kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw. Elk product is het resultaat van geavanceerde automatisering, direct aangestuurd vanuit het BIM-model. We bieden de keuze uit duurzaam hardhout zoals mahonie, meranti, afzelia, beuken en eiken, waarbij we iedere ontwerpuitdaging aankunnen. Zowel voor kleine als grote nieuwbouw- en renovatieprojecten bieden we een oplossing op maat.

De kozijnen van WEBO zijn KOMO gecertificeerd en worden standaard geleverd met een PEFC– en/of FSC®-certificaat (STIP®). Meer weten over onze hardhouten kozijnen? Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten.

BENG- en NOM-Kozijn®

Houten kozijn van WEBO volgens BENG en NOM

BENG- en NOM-Kozijn®

Met het BENG- en NOM-Kozijn® ben je klaar voor 2050! Deze houten raam- en deurkozijnen zijn zeer isolerend, waardoor je de energie en warmte behoudt in het gebouw. De kozijnen behalen een U-waarde tot 0.8 / 1.0 en bieden enorme vrijheid in design, houtsoort en afwerking. Voor elk project is er een hardhout buitendeurkozijn of raamkozijn dat aan jouw eisen voldoet.

Het BENG-Kozijn® kan in de toekomst voorzien worden van triple glas. Hierdoor voldoe je altijd aan de eisen, zowel nu als in de toekomst.

 • MAATWERK
 • HR++ EN TRIPLE GLAS
 • U-WAARDE TOT 0.8
 • COMBINEREN MET HSB-ELEMENTEN

Eiken-Kozijn®

Eiken-Kozijn®

Het Eiken-Kozijn® heeft een robuuste uitstraling en brengt een gebouw esthetisch naar een hoger niveau. Het Europese eikenhout is zeer geschikt om een raam- en deurkozijn te realiseren met grote afmetingen. Het Eiken-Kozijn® kan zowel binnen als buiten toegepast worden met een transparante afwerking en een U-waarde tot 0.8.

 • GROTE AFMETINGEN
 • TRANSPARANTE AFWERKING
 • BINNEN EN BUITEN TOEPASBAAR
 • EUROPEES EIKENHOUT

HoiutAlu-Kozijn®

HoutAlu-Kozijn® van WEBO

HoutAlu-Kozijn®

Het HoutAlu-Kozijn® oogt modern en strak. De buitenzijde bestaat uit aluminium en vergt nauwelijks onderhoud. Het hout aan de binnenzijde kun je daarentegen schilderen in iedere gewenste kleur of voorzien van een transparante afwerking. Door deze combinatie is het kozijn zeer geschikt voor hoogbouw. Kozijnen met HR++ glas voldoen aan de BENG-norm en kozijnen voorzien van triple glas maken je pand zelfs NOM.

 • ONDERHOUDSVRIJ
 • U-WAARDE 0.64
 • IDEAAL VOOR HOOGBOUW
 • COMBINEREN MET HSB-ELEMENTEN

Circulair-Kozijn®

Circulair-Kozijn®

Net als bij het HoutAlu-Kozijn® bestaat het Circulair-Kozijn® uit twee delen. De binnenzijde van het Circulair-Kozijn® wordt niet blootgesteld aan weersinvloeden, waardoor het hout geen bewerking nodig heeft en slijtvast is. Hierdoor kunnen we inlands en gerecycled hout toepassen. De buitenzijde is demontabel en kan voorzien worden van een hardhout afwerking, gemodificeerd hout zoals Accoya® of aluminium.

 • GEMODIFICEERD & HARDHOUT BUITENZIJDE
 • SLOOPTHOUT, LOOFHOUT OF GEMODIFCEERD HOUT BINNENZIJDE
 • ONDERHOUDSARM
 • CIRCULAIR BOUWEN

Soorten hardhouten kozijnen

Soorten hardhouten kozijnen

We hebben een ruim assortiment met de beste hardhoutsoorten die goed bestand zijn tegen vocht, zoals meranti, eiken en mahonie. We kunnen standaard kozijnen en deuren leveren die in een minimale doorlooptijd op de bouwplaats geleverd worden. Maar ook hardhouten kozijnen op maat gemaakt met bijzondere afmetingen behoren tot de mogelijkheden. De International School of Amsterdam is hier een goed voorbeeld van.

We kunnen ieder type kozijn realiseren: van vast glas kozijnen en houten draai(kiep)ramen tot houten uitzet-/valramen en een houten schuifpui. Ook een hardhouten buitendeurkozijn, buitendeuren behoren tot de mogelijkheden.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Andere houtsoorten

Bij WEBO kun je ook kiezen voor andere duurzame houtsoorten, zoals Accoya®, douglas en vuren. Het Accoya® hout dat wij toepassen in houten kozijnen, deuren en schuifpuien is gemodificeerd. Hierdoor vallen de kozijnen in duurzaamheidsklasse 1. Modificatie is een proces waarbij het hout behandeld wordt met een hoge concentratie azijn. Hierdoor verbetert de celstructuur, waardoor het hout op het gebied van duurzaamheid niet onder doet voor hardhouten kozijnen.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat het oudste kozijn dat nog in gebruik is in Nederland sinds 1473 zijn functie vervult? Het raamkozijn zit in het Dinghuis in Maastricht. Het ultieme bewijs dat hout een duurzaam bouwmateriaal is.

Duurzame kozijnen van WEBO kunnen onder normale omstandigheden moeiteloos 70 jaar meegaan. Zo zit op het Accoya® hout in kozijnen een levensduurgarantie van 50 jaar met een verwachte levensduur van zelfs 80 jaar. Hout is tevens een grondstof die in de levenscyclus aan te planten is en goed hergebruikt kan worden.

Producten op basis van hout

Producten op basis van hout

Naast kozijnen is WEBO ook producent van prefab houtskeletbouw-elementen. . Uniek bij WEBO is dat we de kozijnen en HSB-elementen in de fabriek kunnen combineren. Dit bespaart een hoop tijd op de bouwplaats en voorkomt faalkosten. Met Steigerloos® Bouwen gaan we nog een stap verder: naast kozijnen worden de elementen in de fabriek al voorzien van een buitenschil. Hierdoor zijn er op de bouwplaats geen steigers meer nodig. Ideaal voor hoogbouw en binnenstedelijk bouwen.

Referentieprojecten hardhouten kozijnen

Kenmerken en standaard afmetingen

Hardhouten deurkozijnen hebben een standaard dikte van 54 mm. De standaard mm dikte van een raamkozijn is 68 en 90 mm bij triple beglazing. Onze stapeldorpeldeuren hebben ook standaard dikte van 68 mm of 90 mm. Als onderdorpel passen we hout of IsoStone toe. In sommige gevallen passen we ook een kunststof onderdorpel toe.

Deurafmeting (stapeldorpel):

De deuren hebben standaard een hoogte van 232,5 cm (231,5 cm bij andere leveranciers) en een breedte van 930 mm. Naast deuren met deze afmetingen worden ook deuren geleverd met afwijkende afmetingen; de hoogte bedraagt maximaal 2600 mm en de breedte maximaal 1030 mm. De minimale deurafmeting bedraagt: 630 x 2015 mm.

Vochtwering

Om vocht te weren worden langs de stijlen en boven- en onderdorpel waterkerende lagen aangebracht. Op de bovendorpel dient deze laag minimaal 150 mm hoog opgezet te zijn tegen het binnenblad of op de stalen metselwerkdrager.


Jouw wens staat centraal

Wil je persoonlijk advies voor jouw project, bijvoorbeeld over de geschikte deurbreedte of dikte van een kozijn?

Maak een afspraak met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Job Huisman

Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31 (0)6 11 97 69 01
Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

*verplichte velden

Back to top