Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Circulair-Kozijn®

Circulair-Kozijn®: dé innovatie in circulair bouwen

Met het Circulair-Kozijn® zet WEBO een belangrijke stap in het toegankelijk maken van circulair bouwen. Uniek aan deze innovatie is dat het kozijn opgedeeld is in twee delen, waarbij de buitenzijde eenvoudig gedemonteerd en vervangen kan worden.

Job Huisman
INFORMATIE & ADVIES
JOB HUISMAN
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)548 – 80 09 78

Circulair bouwen

Circulair bouwen

Hout heeft de unieke eigenschap dat het materiaal geen CO2 uitstoot, maar juist CO2 opslaat. Vanuit deze gedachte is het Circulair-Kozijn® ontstaan.

Om het kozijn echt circulair te maken, heeft WEBO de impact van de gehele keten onderzocht: van de boom in het bos tot het kozijn dat uiteindelijk geplaatst wordt.

De binnenzijde van het Circulair-Kozijn® wordt niet blootgesteld aan weersinvloeden, waardoor het hout geen bewerking nodig heeft en slijtvast is.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Flexibel kozijn

Voor het binnendeel gebruikt WEBO resthout, afkomstig van bijvoorbeeld oude deuren uit oude flatgebouwen. Het hout wordt in de timmerfabriek bewerkt en klaargemaakt voor de productie van kozijnen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van hout dat uitsluitend afkomstig is uit een Nederlands duurzaam beheerd bos. Dit garandeert de kortste reisafstand en een reductie in CO2.

De buitenzijde van het Circulair-Kozijn®, het houten deel dat in weer en wind zit, kan eenvoudig vervangen worden door een stukje accoya of een andere houtsoort.

Het Circulair-Kozijn® voldoet aan de huidige prestaties en is KOMO gecertificeerd.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat houten kozijnen die van lichtere houtsoorten zijn gemaakt (bijv. vuren, lariks of Accoya®), van nature al goed isolerend zijn?

Dit komt doordat er kleine luchtkamertjes in het hout te vinden zijn. Ze hebben daardoor geen isolatielaag nodig. Deze houtsoorten zijn dus een goede keuze als je gaat voor isolerende kozijnen.

DÉ LEVERANCIER VOOR KOZIJNEN

Dé leverancier voor kozijnen

Innovatie is een belangrijk onderdeel van het DNA van WEBO. Als bedrijf in de timmerindustrie treden we buiten de gebaande paden van de traditionele bouw, iets waar we erg trots op zijn!

WEBO denkt graag mee in jouw bouwproces. Of het nu gaat om een houten kozijnEiken-Kozijn® of HoutAlu-Kozijn®.

Kies ook voor een combinatie met onze HSB-elementen. Ons BENG-Element® heeft een RC-waarde van 4,5 tot 5 en ons NOM-Element® bereikt een waarde tot 8,0.


Specialist in kozijnen

WEBO ontwerpt en produceert houten kozijnen voor de woningbouw en utiliteitsbouw in binnen- en buitenland. Door het gebruik van hout, dragen we bij aan een betere leefomgeving. We kunnen houten kozijnen met glas en aflak binnen een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Het werken met BIM is al meer dan 10 jaar de standaard. We willen duurzaamheidsnormen halen en prestaties van gebouwen verbeteren. Onze kozijnen voldoen aan de BENG / NOM- eisen.

Circulair-Kozijn®


Geen onderhoud
De binnenzijde van het Circulair-Kozijn® wordt niet blootgesteld aan weersinvloeden en is daardoor onderhoudsvrij.

LAGE U-WAARDE
Het Circulair-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte en draagt bij aan een volledig energieneutraal gebouw.

DEMONTABEL
De buitenzijde van het Circulair-Kozijn® kan eenvoudig vervangen worden, zonder mechanische schade.WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Door de eeuwen heen heeft hout zich bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Het brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijn-leverancier, denken wij mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en kunnen we de kozijnen afgelakt leveren in alle RAL-kleuren.

Jouw wens staat centraal

Van standaard maten tot maatwerk, douglas tot eiken en afgelakt in alle kleuren.
Bespreek je wensen met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Stel je vraag aan Job Huisman

Vraag online je offerte aan

Back to top