Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Circulair-Element® wint publieksprijs Overijsselse Circulaire Innovatie top 20

WEBO wint voor het tweede jaar op rij de publieksprijs

WEBO heeft opnieuw de publieksprijs gewonnen van de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20, dit jaar met het Circulair-Element®. De juryprijs ging uit naar DeSpray Environmental. De initiatiefnemers van de Circulaire Innovatie Top 20 willen laten zien wat Oost Nederland allemaal te bieden heeft op het gebied van circulaire innovaties. En deze innovaties een stap verder helpen.

Circulair-Element®

WEBO is producent van houtskeletbouw elementen en houten kozijnen. Het gebruik van een biobased materiaal als hout is in de basis al duurzaam en CO2-neutraal. Met het Circulair-Element® gaat WEBO nog een stap verder: door technieken uit de natuur en gerecycled hout toe te passen. Zo ademt de circulaire gevel als de huid van een sprinkhaan, waardoor de woning in de zomer koel blijft en in de winter juist warm. Het hout voor de gevelbekleding is afkomstig van oude dakspanten, dat thermisch wordt verduurzaamd voor een lange levensduur.

Circulair-Element® wint publieksprijs Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20

Product-as-a-Service

De materialen waarmee het Circulair-Element® is opgebouwd zijn losmaakbaar verbonden, ook wel bekend als ‘Design for Dissasembly (DfD)’. De gevel kan hierdoor gemakkelijk uit elkaar gehaald worden aan het einde van de gebruiksfase (tot wel 50 jaar). Het Circulair-Element® wordt bovendien zonder schroeven en spijkers aan het gebouw verankerd, waardoor de verbinding niet langer ‘nagelvast’ is.

Winnaar publieksprijs 2022

Vorig jaar won WEBO ook de publieksprijs met het Circulair-Kozijn®. De deelname van dit jaar zag WEBO als een logisch vervolg, omdat het Circulair-Kozijn® als onderdeel prefab gemonteerd kan worden in het Circulair-Element®.

In Overijssel werken veel ondernemers aan de meest uiteenlopende circulaire innovaties. Om deze Overijsselse ideeën en initiatieven op de kaart te zetten en elkaar te laten inspireren, organiseren VNO-NCW Midden, Stichting Kiemt, Regio Zwolle, Twente Board, Cleantech Regio, provincie Overijssel en Rabobank in samenwerking met de partners van CIRCLES de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20. Alle ingestuurde innovaties zijn terug te vinden op Home – Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20

Back to top