Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Renovatieproject Sparrenlaan Rijssen

De hoekwoning aan de Sparrenlaan wordt gerenoveerd naar een NOM-woning met biobased en circulaire materialen.

Biobased- en circulaire NOM-woning

WEBO heeft in samenwerking met diverse partners een bijzonder renovatieproject in Rijssen voltooid. Aan de Sparrenlaan is een jaren 70 woning gerenoveerd naar en nul-op-de-meter-woning door gebruik te maken van biobased- en circulaire materialen en andere duurzame installaties zoals een warmtepomp.

De gehele woning is met een laserscan in 3D ingemeten, zodat er een BIM-model kon worden gemaakt van de bestaande situatie. Dit BIM-model is vervolgens gebruikt voor de engineering van de gevelelementen en kozijnen.

Ontdek de renovatie

Speel video af
3D Laserscan
BIM model
Productie en montage
door WEBO
Biobased en circulair
bouwmaterialen

Innovatie gevelrenovatie

Er zijn verschillende werkzaamheden in de woning uitgevoerd. Zo is de complete bestaande achtergevel gesloopt en vervangen door twee Steigerloos® gevelelementen waar houtvezelisolatie in is verwerkt. In deze gevelelementen zijn ook circulaire kozijnen in onze fabriek ingebouwd, evenals een deur die circulair hout en biobased isolatie bevat. Tegelijkertijd is de voorgevel aangepakt. Hier zijn hout-aluminium kozijnen geplaatst waarin vuren sloophout, afkomstig van de oude balklaag van een dak, is verwerkt. (Voordat er kozijnen van dit sloophout konden worden gemaakt werd het hout eerst geoptimaliseerd doormiddel van vingerlassen.) De verbetering van de thermische schil zorgt voor een aanzienlijke vooruitgang in de energie-efficiëntie van de woning.

Renovatie in 1 week

De renovatie van de woning aan de Sparrenlaan betreft een pilotproject. Het doel was om samen met partners een plan te maken om dit soort woningen duurzamer te maken en te kijken in hoeverre het rendabel is om deze bestaande woningen op deze wijze milieuvriendelijk te maken. Om dit te kunnen bepalen is er gebruik gemaakt van de tool nZEB.

Het project heeft zich bewezen: deze efficiënte wijze van renoveren draagt bij aan een betere milieuprestatie dan bij een traditionele renovatie. Daarnaast is door prefab renovatie de overlast voor de omgeving beperkt. In 1 week tijd is de gehele woning gerenoveerd: nieuwe achtergevel, nieuwe kozijnen met triple glas, isolatie van het dak en de kruipruimte, en een warmtepomp.

Industrieel & circulair

WEBO kan houten kozijnen met glas en aflak in een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Steigerloos® Bouwen biedt hét antwoord op de vraag naar industrieel en circulair vervaardigde gevelelementen. De elementen worden volgens BENG en NOM geëngineerd en bieden volledige vrijheid in architectuur: van verspringingen in gevels tot alle mogelijke metselwerkverbanden. Ook duurzame gevelafwerkingen zoals stucwerk, hout of plaatmateriaal behoren tot de mogelijkheden. Het werken in BIM is bij ons de standaard, inmiddels sinds 2009. Ons doel is het bieden van oplossingen op basis van hout die waardevol zijn voor de leemomgeving. Dat doen we omdat wij geloven dat als je beter bouwt, je beter leeft.


JOB HUISMAN
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01

WIL JE MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Benieuwd naar de details van dit project? Neem contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee!Back to top