Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

isa-international-school-amsterdam-amstelveen

Timmerfabriek Rijssen | WEBO

Timmerfabriek van kozijnen, HSB-elementen en Steigerloos® gevelelementen

WEBO is producent van houten kozijnen, prefab HSB-elementen en complete Steigerloos® gevelelementen voor de woning- en utiliteitsbouw. Als innovatieve bouwpartner realiseren we grote en kleine werken in BIM. Het productieproces van onze timmerfabriek is volledig geautomatiseerd, zodat we de producten in een minimale doorlooptijd op de bouwplaats kunnen leveren en monteren. Kwaliteit en service staan hierbij voorop.

INFORMATIE & ADVIES
RIK NOTKAMP
KOZIJN ADVISEUR
rnotkamp@webo.nl
+31(0)6 39 39 98 14
+ BENG EN NOM
+ VERKORTING BOUWPROCES
+ ENGINEERING IN BIM

Houten kozijnen, ramen en deuren

Onze kozijnen voldoen standaard aan BENG en NOM en kunnen o.a. voorzien worden van HR++ glas, triple glas (HR+++), mat glas (colorbel), glas met roeden en veiligheidsglas. We bieden de keuze uit diverse houtsoorten, zoals Meranti, Mahonie, Eiken en Lariks. Naast traditionele houtsoorten zoeken we ook naar nieuwe duurzame alternatieven, zoals Accoya® en Bamboe. De kozijnen zijn in alle RAL-kleuren verkrijgbaar en kunnen afgewerkt worden met transparante lak.

Voor hoogbouwprojecten bieden wij een duurzame en onderhoudsarme oplossing: door hout en aluminium te combineren. Met het HoutAlu-Kozijn® krijgt het gebouw aan de buitenzijde de strakke look en feel van aluminium, terwijl de binnenzijde de warme sfeer van hout behoudt.

BENG- en NOM-Kozijn®

HoutAlu-Kozijn®

Timmerfabriek van HSB-elementen
en Steigerloos® Bouwen

Ook onze HSB-elementen voldoen standaard aan BENG en NOM. Zo behaalt het BENG-element® een Rc-waarde tot 5,0 en het NOM-Element® een Rc-waarde tot 8,0! Uniek is dat wij tijdens het productieproces de HSB-elementen al kunnen voorzien van houten kozijnen. Zo hebben wij diverse projecten gerealiseerd waarbij de HSB-elementen inclusief kozijnen, beglazing en aflak, direct vanuit de kraan zijn verankerd.

Met Steigerloos® Bouwen gaan we nog een stap verder: door de HSB-elementen in de fabriek al te voorzien van duurzame gevelbekleding. Resultaat? Het gevelelement wordt kant-en-klaar op de bouwplaats verankerd aan het casco, zonder dat hier nog een steiger aan te pas komt. Met Steigerloos® Bouwen geven we handen en voeten aan prefab bouwen en de verduurzaming van de bouwsector.

Steigerloos® Bouwen

NOM-Element® - Steigerloos® Bouwen

Waarom kiezen voor hout?

Bij WEBO zien we al heel lang de voordelen van bouwen met hout. Het materiaal maakt het namelijk mogelijk om CO2-neutraal of zelfs -positief te bouwen. Dit in tegenstelling tot andere materialen, zoals beton, pvc, staal en aluminium. Hout is namelijk een natuurlijke en hergroeibare grondstof, wat het materiaal duurzaam en circulair maakt. Daarnaast heeft hout van nature een isolerende werking en zeer goede eigenschappen ten aanzien van brandveiligheid. Geen wonder dat het materiaal bezig is met een snelle opmars in de bouwsector!

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat het oudste kozijn dat nog in gebruik is in Nederland sinds 1473 zijn functie vervult? Het raamkozijn zit in het Dinghuis in Maastricht. Het ultieme bewijs dat hout een duurzaam bouwmateriaal is.

Duurzame kozijnen van WEBO kunnen onder normale omstandigheden moeiteloos 70 jaar meegaan. Zo zit op het hoogwaardige Accoya® hout in kozijnen een levensduurgarantie van 50 jaar met een verwachte levensduur van zelfs 80 jaar.

Geautomatiseerd proces timmerfabriek

Geautomatiseerd proces timmerfabriek

Het productieproces van onze timmerfabriek in Rijssen is volledig geautomatiseerd en wordt aangestuurd vanuit het BIM-model. We hebben meer dan 30 jaar ervaring, passen de nieuwste technieken toe en maken gebruik van de beste machines. Hierdoor worden de producten in de minimale doorlooptijd op de bouwplaats geleverd. Ook de montage op de bouw kunnen wij eventueel uit handen nemen.


Duurzaamheid en circulariteit

Duurzaamheid, circulariteit en verantwoord ondernemen zijn belangrijke pijlers van onze timmerfabriek. Ook als bedrijf wil je zekerheid hebben over wat je koopt. Wij produceren en leveren onze producten daarom altijd met de volgende certificeringen en garanties:

  1. ISO-9001-certificaat: dit is een internationale kwaliteitsmanagement norm.
  2. FSC®-, PEFC™- en/of STIP®-certificaat: dit zijn drie keurmerken voor duurzaam hout. Bomen nemen CO² op en zijn daarom een heel belangrijk onderdeel in de bestrijding tegen de opwarming van de aarde. Doordat wij alleen hout toepassen uit duurzaam beheerde bossen, is het productieproces vrijwel CO² neutraal.
  3. KOMO-keurmerk: wij leveren ieder product met en KOMO-certificaat, inclusief attesten en Bouwbesluit-aansluitdocumenten.
  4. 10 jaar Hout100% zekerheid: dit is hét keurmerk voor perfect houtwerk.
  5. NBvT: wij zijn lid van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie.
  6. CE-certificaat: hiermee tonen we aan dat onze (brandwerende) kozijnen voldoen aan de wettelijk gestelde eisen.
  7. Speekproef SKH: we worden jaarlijks steekproefsgewijs en onaangekondigd gecontroleerd op het voldoen aan de gestelde eisen op de gecertificeerde producten.
HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Onze projecten

Wij draaien onze hand niet om voor de grootste ontwerpuitdagingen. Het Stadhuiskwartier in Deventer en Gare Maritime in Brussel zijn hier mooie voorbeelden van. Voor zowel grote als kleine projecten leveren wij houten kozijnen, HSB-elementen en Steigerloos® gevelelementen.

Meer weten over onze timmerfabriek?

Door onze ervaring, oog voor kwaliteit en volledig geautomatiseerde productieproces maken wij van jouw project een succes.

Benieuwd wat we kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met Rik Notkamp; hij denkt graag met je mee!


Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Back to top