Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

isa-international-school-amsterdam-amstelveen

Timmerfabriek Rijssen | Kozijnen fabriek

Timmerfabriek van kozijnen, HSB-elementen en Steigerloos® gevelelementen

WEBO is producent van hoogwaardige houten kozijnen, prefab HSB-elementen en complete Steigerloos® gevelelementen voor zowel de woning- als utiliteitsbouw. Als innovatieve bouwpartner staan we bekend om het realiseren van zowel grote als kleine projecten in BIM. Onze volledig geautomatiseerde timmerfabriek stelt ons in staat om producten met minimale doorlooptijden te leveren en te monteren op de bouwplaats. Kwaliteit en service staan hierbij centraal.

Job Huisman
INFORMATIE & ADVIES
JOB HUISMAN
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01
+ BENG EN NOM
+ VERKORTING BOUWPROCES
+ ENGINEERING IN BIM

Houten kozijnen, ramen en deuren

Onze kozijnen voldoen standaard aan BENG en NOM en kunnen worden voorzien van verschillende glassoorten, waaronder HR++, triple glas (HR+++), mat glas (colorbel), glas met roeden en veiligheidsglas. We bieden een scala aan houtsoorten, zoals meranti, mahonie, eiken en lariks. Daarnaast verkennen we duurzame alternatieven, zoals Accoya® en bamboe. De kozijnen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en kunnen worden afgewerkt met transparante lak.

Voor hoogbouwprojecten bieden we een duurzame en onderhoudsarme oplossing: HoutAlu-Kozijn®, dat de strakke look van aluminium aan de buitenzijde combineert met de warme sfeer van hout aan de binnenzijde.

BENG- en NOM-Kozijn®

HoutAlu-Kozijn®

Timmerfabriek van HSB-elementen
en Steigerloos® Bouwen

Ook onze HSB-elementen voldoen standaard aan BENG en NOM. Zo behaalt het BENG-element® een Rc-waarde tot 5,0 en het NOM-Element® een Rc-waarde tot 8,0! We kunnen tijdens het productieproces de HSB-elementen al voorzien van houten kozijnen, beglazing en aflak, zodat ze direct vanuit de kraan op de bouwplaats verankerd kunnen worden. Ook het HoutAlu-Kozijn® kan gecombineerd worden met het BENG- of NOM-Element®.

Met Steigerloos® Bouwen gaan we nog een stap verderdoor duurzame gevelbekleding aan te brengen in de fabriek. Het resultaat is een kant-en-klaar gevelelement dat zonder steiger op de bouwplaats kan worden verankerd. Met Steigerloos® Bouwen geven we handen en voeten aan prefab bouwen en de verduurzaming van de bouwsector.

Steigerloos® Bouwen

NOM-Element® - Steigerloos® Bouwen

Waarom kiezen voor hout?

Bij WEBO zien we al heel lang de voordelen van bouwen met hout. Het is een CO2-neutraal en zelfs -positief materiaal, in tegenstelling tot andere bouwmaterialen zoals beton, pvc, staal en aluminium. Hout is een natuurlijke en hernieuwbare grondstof met van nature een isolerende werking en uitstekende brandwerende eigenschappen. Dit resulteert in een duurzaam en circulair product dat tegemoet komt aan de strengere energie- en prestatie-eisen in de bouwsector. Niet voor niets kiest men steeds vaker voor hout in plaats van aluminium of kunststof kozijnen.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat het oudste kozijn dat nog in gebruik is in Nederland sinds 1473 zijn functie vervult? Het raamkozijn zit in het Dinghuis in Maastricht. Het ultieme bewijs dat hout een duurzaam bouwmateriaal is.

Duurzame kozijnen van WEBO kunnen onder normale omstandigheden moeiteloos 70 jaar meegaan. Zo zit op het hoogwaardige Accoya® hout in kozijnen een levensduurgarantie van 50 jaar met een verwachte levensduur van zelfs 80 jaar.

Geautomatiseerd proces timmerfabriek

Geautomatiseerd proces timmerfabriek

Onze houten kozijnen fabriek in Rijssen heeft een volledig geautomatiseerd productieproces dat wordt aangestuurd vanuit het BIM-model. Met meer dan 30 jaar ervaring passen we de nieuwste technieken toe en maken we gebruik van de beste machines. Hierdoor kunnen we de producten in een minimale doorlooptijd op de bouwplaats leveren. Tevens kunnen we indien gewenst ook de montage op de bouwplaats verzorgen.


Duurzaamheid en circulariteit

Duurzaamheid, circulariteit en verantwoord ondernemen staan centraal bij ons bedrijf. We bieden zekerheid over onze producten door deze te produceren en leveren met diverse certificeringen en garanties:

  1. ISO-9001-certificaat: dit is een internationale kwaliteitsmanagement norm.
  2. FSC®-, PEFC- en/of STIP®-certificaat: dit zijn drie keurmerken voor duurzaam hout. Bomen nemen CO2 op en zijn daarom een heel belangrijk onderdeel in de bestrijding tegen de opwarming van de aarde. Doordat wij alleen hout toepassen uit duurzaam beheerde bossen, is het productieproces vrijwel CO2 neutraal.
  3. KOMO®-keurmerk: wij leveren ieder product met een KOMO®-certificaat, inclusief attesten en Bouwbesluit-aansluitdocumenten.
  4. 10 jaar Hout100% zekerheid: dit is hét keurmerk voor perfect houtwerk.
  5. NBvT: wij zijn lid van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie.
  6. CE-certificaat: hiermee tonen we aan dat onze (brandwerende) kozijnen voldoen aan de wettelijk gestelde eisen.
  7. Speekproef SKH: jaarlijkse onaangekondigde controles op het voldoen aan de gestelde eisen op onze gecertificeerde producten.
HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Onze projecten

Bij WEBO gaan we geen uitdaging uit de weg. Het Stadhuiskwartier in Deventer en Gare Maritime in Brussel zijn prachtige voorbeelden van onze veelzijdige projecten. f het nu om grote of kleine projecten gaat, we leveren altijd hoogwaardige houten kozijnen, HSB-elementen en Steigerloos® gevelelementen.

Meer weten over onze timmerfabriek?

Met onze jarenlange ervaring, oog voor kwaliteit en volledig geautomatiseerd productieproces maken wij van jouw project een succes. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op; wij helpen graag verder!

Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op; wij helpen graag verder!


Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Back to top