Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

WEBO | Uitvinders in de timmerindustrie

Op onze productielocaties produceren we houten kozijnen, prefab HSB-elementen en complete Steigerloos® gevelelementen voor zowel de woning- als utiliteitsbouw. Daarbij hanteren we een projectoverkoepelende aanpak waarin we nauw samenwerken met de betrokken partijen.

Onze volledig geautomatiseerde timmerfabriek stelt ons in staat om producten met minimale doorlooptijden te leveren en te monteren op de bouwplaats. Kwaliteit en service staan hierbij centraal.

  • Geautomatiseerd productieproces
  • Engineering in BIM
  • Standaard volgens BENG & NOM
  • Combinatie HSB & kozijnen

Houten kozijnen

Maatwerk voor ieder project

Onze kozijnen voldoen standaard aan BENG en NOM en kunnen worden voorzien van verschillende glassoorten, waaronder HR++, triple glas (HR+++), mat glas (colorbel), glas met roeden en veiligheidsglas. We hebben een breed scala aan houtsoorten, zoals meranti, mahonie, eiken en lariks. Daarnaast bieden we de keuze uit gemodificeerde zachthoutsoorten, zoals Accoya® en finti. De kozijnen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en kunnen worden afgewerkt met een transparante lak.

Waarom kiezen voor hout?

Waarom kiezen voor hout?

Bij WEBO zien we al heel lang de voordelen van bouwen met hout. Het is een CO2-neutraal en zelfs -positief materiaal, in tegenstelling tot andere bouwmaterialen zoals beton, pvc, staal en aluminium. Hout is een natuurlijke en hernieuwbare grondstof met van nature een isolerende werking en uitstekende brandwerende eigenschappen. Dit resulteert in een duurzaam en circulair product dat tegemoet komt aan de strengere energie- en prestatie-eisen in de bouwsector. Niet voor niets kiest men steeds vaker voor hout in plaats van aluminium of kunststof kozijnen.

CO2-opslag van bouwmaterialen

  • Hout: +0,62 ton
  • Beton: -0,31 ton
  • PVC: -3,8 ton
  • Staal: -12,7 ton
  • Aluminium: -20,9 ton

HSB & Steigerloos®

Klaar voor 2050

Ook onze HSB-elementen voldoen standaard aan BENG en NOM. Zo behaalt het BENG-element® een Rc-waarde tot 5,0 en het NOM-Element® een Rc-waarde tot 8,0. Onze vakmensen kunnen tijdens het productieproces de HSB-elementen al voorzien van houten kozijnen, beglazing en aflak. De complete houtskeletbouw elementen kunnen op de bouw direct vanuit de kraan op de bouwplaats verankerd kunnen worden. Zo ben je klaar voor 2050.

Met Steigerloos® Bouwen gaan we nog een stap verder door duurzame gevelbekleding aan te brengen in de fabriek. Het resultaat is een kant-en-klaar gevelelement dat zonder steiger op de bouwplaats kan worden verankerd. 

30-60 minuten brandwerend

Isolatie & kierdichting

Beschermfolie

Steigerloos® in de praktijk

Steigerloos® in de praktijk

De Steigerloos® HSB-wanden worden in onze eigen fabriek gemaakt en prefab voorzien van diverse gevelafwerkingen zoals minerale gevelstenen, hout, plaatmateriaal en zonnepanelen. Dankzij de prefabricage van kozijnen en glas en gevelafwerkingen, bieden de elementen voor diverse binnenstedelijke locaties en hoogbouwprojecten een uitkomst.

Een mooi voorbeeld hiervan is het project G8 Tango te Utrecht, een blok met 178 sociale huurwoningen in de wijk Leidsche Rijn Centrum. Het gebouw is direct gelegen naast de drukke stadsbaantunnel. Door het Steigerloos® systeem toe te passen, kon de stadsbaantunnel gedurende de bouwwerkzaamheden open blijven, in tegenstelling tot traditioneel bouwen met een steiger. Hierdoor heeft het verkeer geen hinder ondervonden van de montage van de elementen.

Onze referenties

Bekijk alle projecten

HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

HSB- en kozijnenfabriek Nederland

Van standaard maten tot complexe en grote woning- en utiliteitsbouwprojecten: met onze prefab producten deskundigheid en vakmanschap voor ieder project.

Benieuwd wat we kunnen betekenen? Maak een afspraak met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Back to top