Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

WEBO wint publieksprijs Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20

WEBO heeft met Circulair-Kozijn® de publieksprijs gewonnen van de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20. De juryprijs ging uit naar Koninklijke Auping voor een circulair matras. De initiatiefnemers van de Circulaire Innovatie Top 20 willen laten zien wat Oost Nederland allemaal te bieden heeft op het gebied van circulaire innovaties. En deze innovaties een stap verder helpen.


Uit de vele inzendingen stelde de jury eerder al een Top 20 samen. De beste vijf presenteerden op woensdag 9 februari hun innovatie via een korte pitch vanaf de Gasfabriek in Deventer. Publiek kon de finale via een livestream volgen.

Circulair-Kozijn® krijgt publieksprijs

Het Circulair-Kozijn® is een product dat een reeds hernieuwbare grondstof, namelijk hout, hergebruikt kan worden. WEBO kozijnen gebruikt hout uit urban mining om nieuwe kozijndelen te maken. Bovendien is het Circulair-Kozijn® onderhoudsarm en demontabel. Circulair-Kozijn® kreeg 40 procent van de stemmen van het publiek en is daarmee winnaar van de publieksprijs.

Juryprijs voor Circulair Matras

Koninklijke Auping heeft samen met Covestro Niaga ‘s werelds eerste circulaire matras ontwikkeld gemaakt van polyester en staal. Na levensduur is gewaarborgd dat het matras terug komt.

WEBO wint publieksprijs Overijsselse Innovatie Top 20

De top 20 is een initiatief van VNO–NCW Midden, Kiemt, CIRCLES, de Cleantech Regio, de Economic Board Regio Zwolle, de Twente Board, de Rabobank en de provincie Overijssel.

Jury

De jury bestond uit juryvoorzitter Klaas Feenstra (directeur Rabobank Vaart en Vechtstreek), Mireille Kinket (directeur IQBlvd), Maurice Beijk (rentmeester 2050 bij Renteninfra), Eddy van Hijum (Gedeputeerde van de Provincie Overijssel en o.a. verantwoordelijk voor economie en innovatie) en Fleur Willemse (student Industrial Design Engineering).

De jury beoordeelde de innovaties op een aantal punten. Zo is gekeken in hoeverre de innovatie marktrijp en/of reeds in productie is, de impact in termen van reductie in grondstoffen en de impact van de innovatie op de inwoners van Overijssel. Tot slot is gekeken naar samenwerking met kennisinstellingen en het delen van kennis met anderen.

De Nationale Week van de Circulaire Economie 2022

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor Circulaire Economie. Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Zie voor meer informatie: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/.

Back to top