Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Ontdek de soorten kozijnen, ramen en deuren bij WEBO

WEBO engineert, produceert en levert op maat gemaakte houten raamkozijnen en deuren voor de woning- en utiliteitsbouw. Wij zijn een betrouwbare partner voor projecten variërend van 1 woning tot grote en complexe projecten.

We bieden een breed scala aan houten kozijnen, ramen en deuren die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook voldoen aan de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidsnormen. Of je nu kiest voor traditionele houten kozijnen met een klassieke afwerking of voor moderne ramen met geavanceerde draaikiepsystemen en luxe schuifdeuren.

  • KOMO®-gecertificeerd
  • PEFC– en/of FSC®-gecertificeerd (STIP®)
  • HOUT100% zekerheid
  • Diverse soorten & afmetingen
Kozijnen

Een houten kozijn voldoet bij ons standaard aan BENG en NOM. Naast de verschillende houtsoorten kunnen we de gewenste uitvoeringen realiseren: van de klassieke Duivenjager profilering tot getoogde en ronde kozijnen en kozijnen met grote afmetingen. Het BENG-kozijn is standaard voorzien van HR++ dubbel glas en het NOM kozijn van triple glas.

De kozijnen kunnen ook brandwerend uitgevoerd, conform EN 16034. Bekijk ons Vuurvast® assortiment met brandwerende kozijnen.

Getoogde en ronde kozijnen

Een getoogd kozijn onderscheidt zich door de ronde bovenkant. Deze bijzondere vorm geeft een elegante en traditionele uitstraling aan zowel moderne als klassieke gebouwen. Bij WEBO bieden we getoogde kozijnen aan die zijn uitgevoerd met HR++ of triple glas. De veelzijdigheid van dit kozijntype maakt het mogelijk te kiezen uit diverse raamtypes, zoals vast glas, draaikiep, valraam en glas met roeden. Een uniek kenmerk is dat het draaiende deel van het raam perfect aansluit op de ronde vorm van het kozijn, wat zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling.

Binnenkozijnen

Houten kozijnen grote afmetingen

Grote kozijnen vormen een opvallend en stijlvol element in de architectuur van een gebouw. Een mooi voorbeeld hiervan is het het Stadhuiskwartier te Deventer, waar we zowel buiten als binnen het Eiken-Kozijn® hebben toegepast. De kozijnen kunnen voorzien worden van een transparante afwerking en voldoen standaard aan de BENG- of NOM-eis. Door een onderzoekstraject hebben we de unieke expertise opgebouwd in het duurzaam toepassen van eikenhout & het realiseren van grote afmetingen.

Gu Uni Jet beslag

Gu Uni Jet beslag

Onze naar binnendraaiende ramen en deuren hebben standaard een opdeksysteem en vaak een draaikiepsysteem. Het UniJet rondomsluitingssysteem van G.U. is bekend om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid, met een zelfcorrigerende UniNok, makkelijk verstelbare schroeven (Torx), en beveiliging tegen dichtvallen. De weerstandsklasse II biedt extra inbraakbeveiliging.

G.U. biedt opties zoals elektronische bewakingssystemen en een verdekte scharnieruitvoering (UniJet Consealed). Oppervlaktebehandelingen zijn FerGUard zilver voor roestbescherming en FaceGUard voor agressieve omgevingen. Het UniJet draaikiepbeslag werkt via een voorplaat en bedieningsstang. Correcte plaatsing, afstelling en onderhoud zijn essentieel voor optimale prestaties.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat het oudste kozijn dat nog in gebruik is in Nederland sinds 1473 zijn functie vervult? Het raamkozijn bevindt zich in het Dinghuis in Maastricht. Het ultieme bewijs dat hout een duurzaam bouwmateriaal is.

Duurzame kozijnen van WEBO kunnen onder normale omstandigheden moeiteloos 70 jaar meegaan. Zo zit op het Accoya® hout in kozijnen een levensduurgarantie van 50 jaar met een verwachte levensduur van zelfs 80 jaar. Hout is tevens een grondstof die in de levenscyclus aan te planten is en goed hergebruikt kan worden.
Ramen

We hebben ieder type raam in ons assortiment: of het nu gaat om valramen, draaikiepramen of buiten draaiende ramen, voor ieder project bieden we een oplossing op maat.

Valramen

Draaikiep raam

Een draaikiepraam is een raamconstructie die op twee manieren geopend kan worden: door te draaien of te kiepen. Het kiepsysteem is ideaal voor veilige ventilatie. Het raam staat namelijk op een kier voor frisse lucht zonder dat inbrekers makkelijk binnen kunnen komen. Dankzij de stevige constructie van het draaikiepraam is het bestand tegen harde wind. Het draaikiepraam beschikt over een draaikiepsysteem, vaak van het merk G.U.

Buiten draaiende ramen

Deuren en schuifpuien

Bij WEBO combineren we innovatief design met hoogwaardige materialen om de perfecte deuren en schuifpuien te creëren die aansluiten bij projectspecifieke eisen. Of het nu gaat om een balkondeurontwerp, een stapeldorpeldeur of een hefschuifpui.

Balkondeuren

Stapeldorpeldeuren

Een stapeldorpeldeur is een houten deur met een combinatie van glas en een borstwering, waarbij de horizontale houten planken aan de onderkant “stapeldorpels” worden genoemd. Deze deuren hebben minimaal twee en maximaal negen stapeldorpels. De hoogte van de borstwering bepaalt de uitstraling: een lage borstwering laat meer licht binnen en is geschikt voor voordeuren, terwijl hogere borstweringen vaak voor achterdeuren en schuurdeuren worden gekozen.

De stapeldorpeldeuren kunnen worden voorzien van zijlichten met glas van dezelfde houtsoort als het kozijn.

Hefschuifpuien

Kennis & inspiratie

Jouw wens staat centraal

Houten kozijnen voeren we uit in verschillende afmetingen en houtsoorten. Ons productieproces is volledig geautomatiseerd en wordt rechtstreeks aangestuurd vanuit BIM.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Neem contact op met Job Huis; hij denkt graag met je mee.

Job Huisman

Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31 (0)6 11 97 69 01
Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Back to top