Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

opdekramen-met-gu-uni-jet-beslag–draaikiepramen

Opdekramen met GU Uni Jet beslag

Algemeen

Al onze naar binnendraaiende ramen en naar binnendraaiende balkon en terrasdeuren produceren wij met een opdeksysteem. Hierbij wordt meestal een draaikiepsysteem toegepast, hoewel een kiepsysteem of een systeem dat alleen kan draaien ook zou kunnen.

Het dus veelal toegepaste draaikiepsysteem wat wij verwerken, wordt geproduceerd door G.U. en brengen wij in deze nieuwsbrief nader onder de aandacht.

De onderneming G.U.

G.U. verdiept zich al sinds 1907 in het openen en sluiten van ramen en deuren. G.U. is een gerenommeerde onderneming met een grote diversiteit van producten uit eigen productie. Het productgamma strekt zich uit van draaikiep, hefschuif, tuimelramen en meerpuntsloten tot gebouwmanagement.

Door technische innovaties en doorlopende ontwikkeling van beslagtechniek kan G.U. zich rekenen tot marktleider op gebied van hang en sluitwerk. Momenteel werken er wereldwijd ruim 3800 mensen bij G.U.

G.U. en draaikiep

G.U. draaikiepbeslag is wereldwijd van toepassing vanwege de hoge en veelvuldig geteste kwaliteit. Hierbij is de UniJet rondomsluiting de standaard uitvoering. De universele onderdelen in dit systeem besparen tijd bij de montage en verminderen voorraadkosten.

gu-uni-jet-beslag-draai

UniJet

Met het UniJet beslag wordt een draaikiepsysteem aangeboden dat aan de individuele eisen van de raamfabrikant en de eindgebruiker met betrekking tot comfort, veiligheid, functionaliteit en speciale oplossingen voldoet.

Alle sluitpunten zijn uitgevoerd met de zelf corrigerende UniNok. Deze nok past zich automatisch op de niet altijd correcte speling en raamtoleranties aan. Alle verstelmogelijkheden zijn Torx. Het onderhoud wordt hierdoor eenvoudiger, praktischer en efficiënter.

De UniJet rondomsluiting is er in standaard en weerstandsklasse II. De classificatie van de veiligheidsklasse wordt hoofdzakelijk bepaald door de diverse sluitplaten.

De geïntegreerde dichtval beveiliging zorgt ervoor dat het raam in valstand open blijft staan, ook bij verhoogde winddruk.

Voordelen aan de scharnierzijde: De 3D verstelling van het schaarlager en de speunen compenseren tolerantieverschillen, en zorgen voor langdurige functionaliteit en sluiting van het raam.

 gu-uni-jet-beslag-unijet

Opties

Een uitgebreid programma van elektronische bewakingssystemen om te controleren of een raam open of gesloten is, zijn in de UniJet rondomsluiting integreerbaar. Ook is er een uitvoering met “verdekte” scharnierdelen (UniJet Consealed).

gu-uni-jet-beslag-opties

Oppervlaktebehandeling

Er onderscheiden zich twee soorten oppervlakte behandelingen.

  • FerGUard zilver oppervlaktebehandeling: Sinds jaren heeft de mooie zilveren oppervlakte zich als standaard voor het raambeslag bewezen. In 3 op elkaar afgestemde lagen wordt FerGUard zilver door middel van computergestuurde units aangebracht. Dit garandeert lange levensduur en een grote roestwerendheid.
  • FaceGUard oppervlaktebehandeling: Deze nieuwe keramische hightech oppervlakte behandeling biedt een oplossing voor situaties waarbij sprake is van agressieve omgevingsfactoren. Deze uitvoering wordt door ons toegepast bij producties in Accoya hout maar kan ook worden toegepast bij locaties aan de kust waar sprake is van een zilt milieu.

Hoe werkt een draaikiep beslag

Een draaikiepbeslag is opgebouwd uit een voorplaat en een daarachterliggende bedieningsstang.

De voorplaat dient puur ter bescherming en bevestiging van het systeem. De bedieningsstang vormt een ketting die langs het hele raam loopt en waarop de nokken zijn bevestigd. Doormiddel van het draaien van de greep activeert de bedieningsstang en zet zodoende de nokken in beweging.

Als de nokken uit de sluitplaat komen geven ze het raam vrij om te draaien of te kiepen. De nokken hebben 12mm speling rondom in het raam nodig om goed te kunnen functioneren.

Onderhoud

Het is van essentieel belang om het element goed te plaatsen en na te stellen. Is de speling niet juist, bijvoorbeeld door het afhangen van het raam door een niet juiste beglazing? Dan zal dit leiden tot een zware of niet functionerende bediening.
Tevens is het van belang dat er geen vuil of andere obstakels in het element komen. Deze verhinderen een goede werking van het beslag en zullen zeker voor schade zorgen.

Jouw wens staat centraal

Van standaard maten tot maatwerk, meranti tot eiken en afgelakt in alle kleuren.
Bespreek je wensen met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Back to top