Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Lariks kozijnen

Lariks kozijnen van WEBO

Bij WEBO waarderen we lariks, ook bekend als douglas, vanwege zijn gewaardeerde positie onder bouwers en in de industrie als een veelzijdige houtsoort. Deze houtsoort biedt niet alleen een duurzame optie, maar heeft ook een robuuste uitstraling die uitstekend geschikt is voor diverse toepassingen in tuinen en huizen, waaronder kozijnen.

Eigenschappen van Lariks

Eigenschappen van Lariks

Lariks, een naaldboom die veel voorkomt in Europa, Noord-Amerika, China en Japan, staat bekend om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Het hout heeft een gemiddelde tot grove nerf en een warme, roodbruine kleur die na verloop van tijd kan vergrijzen.

Lariks is van nature sterk en taai, en heeft vanwege zijn hoge harsgehalte een goede weerstand tegen weersinvloeden zoals vocht en schimmels. Hierdoor is het uitstekend geschikt voor buitentoepassingen zoals kozijnen en gevelbekleding.

Andere houtsoorten bij WEBO

Duurzaamheid en Kwaliteitsgarantie

Bij WEBO benutten we lariks als een snelgroeiende hernieuwbare hulpbron, wat bijdraagt aan ons streven naar milieuvriendelijkheid. Onze lariks kozijnen worden vervaardigd met zorg voor duurzaamheid en naleving van milieunormen.

Wij streven naar hoogwaardig vakmanschap en zorgvuldige materiaalkeuze bij de productie van onze lariks kozijnen. Deze kozijnen combineren esthetische aantrekkelijkheid met langdurige prestaties, dankzij het robuuste karakter van lariks hout.

LEUK OM TE WETEN
Een interessant weetje over larikshout is dat het hout van de lariksboom van nature rijk is aan hars. Deze hars heeft antimicrobiële eigenschappen en kan helpen bij het beschermen van het hout tegen insecten en schimmels. Daarom wordt larikshout soms ook gebruikt voor toepassingen waar extra bescherming tegen deze elementen nodig is, zoals in de scheepsbouw of bij het maken van tuinmeubelen.

De voordelen van Lariks hout

De voordelen van Lariks hout

Jouw wens staat centraal

Van standaard maten tot maatwerk in lariks kozijnen: bij WEBO kunnen we de gewenste lariks kozijnen realiseren voor jouw project.

Benieuwd wat we kunnen betekenen? Neem gerust contact op met Job Huisman; hij staat klaar om met je mee te denken.

Job Huisman

Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31 (0)6 11 97 69 01
Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Back to top