Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Lariks kozijnen (Larix)

Lariks kozijnen(Larix)

Lariks ook wel Douglas genoemd een geliefde houtsoort bij bouwers en mensen in de industrie. De houtsoort is duurzaam en robuust qua uitstraling. Daardoor veel gebruikt in toepassingen voor de tuin en rondom het huis. Het is tevens erg geschikt voor de productie van kozijnen.  Lariks een naaldboom die zowel in Europa, Noord Amerika, China en Japan in grote getale voorkomt.

lariks

Larix vaak ook wel lorkenhout genoemd is duurzaam doordat het overal ter wereld bijna direct uit de natuur te verkrijgen is. Hierdoor kunnen de transport kosten tot het minimum beperkt worden. Het heeft ook goede kwalitatieve eigenschappen o.a. doordat het een sterke en watervaste houtsoort is. Het heeft een warme donker-roodbruine uitstraling. Het leent zich prima om toegepast te worden voor kozijnen, dragende en steunende constructies.

Back to top