Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Grenen hout

Grenen kozijnen van WEBO

Grenen kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw

WEBO is producent van houten kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw. De kozijnen worden volgens de BENG- of NOM-norm geëngineerd en kunnen geleverd worden met HR++ of triple glas. We hebben vele houtsoorten in ons assortiment, waaronder grenen.

Grenen is een houtsoort die zich makkelijk laat bewerken en meestal gebruikt wordt voor de productie van binnenkozijnen. Grenenhout wordt minder vaak gebruik voor buitenkozijnen, maar kan wel heel goed toegepast worden in het onderhoudsarme HoutAlu-Kozijn®.

INFORMATIE & ADVIES
Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01
+ OFFERTE BINNEN 3 WERKDAGEN
+ STIP- & KOMO-GECERTIFICEERD
+ BIJZONDERE AFMETINGEN

Houtsoort grenen

Houtsoort grenen

Grenen komt uit Europa en Noord-Azië. Het hout is afkomstig van de grove den (Pinus sylvestris) en heeft over het algemeen een volumieke massa tussen de 400 tot 600 kg per m3. Grenen kozijnen vallen in duurzaamheidsklasse 3 of 4.

Door de toepassing van 100% STIP keurhout (uitsluitend PEFC en FSC® gecertificeerd) is een houten kozijn een goede keuze voor een milieuvriendelijk bouwproces. De kozijnen worden daarnaast geleverd met het KOMO®-keurmerk en HOUT100%-zekerheid.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Binnen- en buitenkozijnen

Grenen hout heeft een lichte en soms geelachtige kleur en wordt vooral gebruikt voor de vervaardiging van binnenkozijnen, -ramen en -deuren. Zoals aangegeven wordt grenen hout minder vaak gebruik voor buitenkozijnen, maar dit behoort wel tot de opties. In dat geval raden wij aan om de grenen kozijnen vroegtijdig te voorzien van een voorlak- of aflaklaag.

Bij WEBO kunnen we complete prefab kozijnen – inclusief aflak en beglazing – leveren op de bouwplaats. De kozijnen worden standaard in de fabriek wit/grijs gegrond.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat je kozijnen kunt combineren met prefab HSB-elementen? Hierdoor wordt een kant-en-klaar element op de bouwplaats geleverd en is de gevel snel wind- en waterdicht.

De HSB-elementen bieden veelal een uitkomst bij hoogbouwprojecten, waarbij vaak gekozen wordt voor de combinatie met het onderhoudsvrije HoutAlu-Kozijn®. Grenen is een houtsoort die goed toegepast kan worden in hout-aluminium kozijnen, doordat alleen het aluminium aan de buitenzijde blootgesteld worden aan weersinvloeden.

DÉ LEVERANCIER VOOR KOZIJNEN

Dé leverancier voor kozijnen

Het bedenken van nieuwe ontwikkelingen en passende oplossingen past bij het DNA van WEBO. Als bedrijf in de timmerindustrie gaan we buiten de comfortzone van de traditionele bouw en dat is iets waar we erg trots op zijn.

WEBO denkt graag mee in jouw bouwproces. Of het nou gaat om een houten kozijnEiken-Kozijn® of HoutAlu-Kozijn®.


BENG- OF NOM-KOZIJN®68 mm / 90 deuren en ramen

De dikte van het kozijn in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.


U-waarde 1.0 / 0.8

Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.


HR++ glas / triple glas

HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en triple glas zorgt voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies.


LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Door de eeuwen heen heeft hout zich bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Het brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijn-leverancier, denken wij mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en kunnen we de kozijnen afgelakt leveren in alle RAL-kleuren.

Ronde houten kozijnen voor jouw project

Van standaard rechte kozijnen tot een schuin of rond raam: bij WEBO kunnen we iedere ontwerpuitdaging realiseren.

Benieuwd wat onze ronde kozijnen voor jouw project kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan of maak een afspraak met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Veelgestelde vragen

Wat is grenen hout?

Grenen is een naaldhoutsoort en heeft een vlammen tekening. Het zachthout heeft een lichte en geelachtige kleur met een matig fijne nerf.

Wat is het beste hout voor kozijnen?

De meest toegepaste houtsoorten zijn meranti, mahonie, merbau, Finti en Accoya®. Accoya® gaat erg lang mee en doet qua duurzaamheid niet onder voor het beste tropische hardhout. Dit komt mede doordat we de kozijnen in de fabriek modificeren, waardoor ze in duurzaamheidsklasse 1 vallen. Modificatie is een proces waarbij het hout behandeld wordt met een hoge concentratie azijn. 

Wat is het verschil tussen grenen en vuren?

Grenen is zeer geschikt voor toepassing in constructies. Grenen is iets taaier dan vuren en heeft meer noesten en kwasten. Hierdoor is het hout wat lastiger te bewerken dan vuren. Het kleurverschil tussen de twee houtsoorten is minimaal.

Anderen bekeken ook:

Back to top