Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Grenen hout

Grenen kozijnen van WEBO

Grenen kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw

WEBO is producent van houten kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw. De kozijnen worden volgens de BENG- of NOM-norm geëngineerd en kunnen geleverd worden met HR++ of triple glas. We hebben vele houtsoorten in ons assortiment, waaronder grenen.

Grenen is een houtsoort die zich makkelijk laat bewerken en meestal gebruikt wordt voor de productie van binnenkozijnen. Grenenhout wordt minder vaak gebruik voor buitenkozijnen, maar kan wel heel goed toegepast worden in het onderhoudsarme HoutAlu-Kozijn®.

+ OFFERTE BINNEN 3 WERKDAGEN
+ STIP- & KOMO-GECERTIFICEERD
+ BIJZONDERE AFMETINGEN

Houtsoort grenen

Houtsoort grenen

Grenen, afkomstig uit Europa en Noord-Azië, is hout dat gewonnen wordt uit de grove den (Pinus sylvestris). Het heeft over het algemeen een volumieke massa tussen de 400 en 600 kg per m3. Grenen kozijnen worden ingedeeld in duurzaamheidsklasse 3 of 4.

Door het gebruik van 100% STIP-gecertificeerd hout (uitsluitend PEFC en FSC®), is een houten kozijn een milieuvriendelijke keuze voor het bouwproces. De kozijnen worden tevens geleverd met het KOMO®-keurmerk en HOUT100%-zekerheid.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Binnen- en buitenkozijnen

Grenen hout heeft een lichte en soms geelachtige kleur en wordt voornamelijk gebruikt voor het vervaardigen van binnenkozijnen, -ramen en -deuren. Zoals eerder aangegeven, wordt grenenhout minder vaak gebruikt voor buitenkozijnen, maar dit behoort wel tot de opties. In dat geval raden wij aan om de grenen kozijnen vroegtijdig te voorzien van een voorlak- of aflaklaag.

Bij WEBO kunnen we complete prefab kozijnen – inclusief aflak en beglazing – leveren op de bouwplaats. De kozijnen worden standaard in de fabriek wit/grijs gegrond.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat je kozijnen kunt combineren met prefab HSB-elementen? Hierdoor wordt een kant-en-klaar element op de bouwplaats geleverd en is de gevel snel wind- en waterdicht.

De HSB-elementen bieden veelal een uitkomst bij hoogbouwprojecten, waarbij vaak gekozen wordt voor de combinatie met het onderhoudsvrije HoutAlu-Kozijn®. Grenen is een houtsoort die goed toegepast kan worden in hout-aluminium kozijnen, doordat alleen het aluminium aan de buitenzijde blootgesteld worden aan weersinvloeden.

DÉ LEVERANCIER VOOR KOZIJNEN

Dé leverancier voor kozijnen

Het bedenken van nieuwe ontwikkelingen en passende oplossingen past bij het DNA van WEBO. Als bedrijf in de timmerindustrie gaan we buiten de comfortzone van de traditionele bouw en dat is iets waar we erg trots op zijn.

WEBO denkt graag mee in jouw bouwproces. Of het nou gaat om een houten kozijnEiken-Kozijn® of HoutAlu-Kozijn®.


Eigenschappen houten kozijn


HSB-elementen van WEBO68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn, in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

Houten kozijnen met HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en houten kozijnen met HR +++ zorgen voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies. Het dubbel glas in een BENG-Kozijn® kan in de toekomst vervangen worden door triple glas.

WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Door de eeuwen heen heeft hout zich bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Het brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijn-leverancier, denken wij mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en kunnen we de kozijnen afgelakt leveren in alle RAL-kleuren.

Jouw wens staat centraal

Benieuwd wat we voor jouw project kunnen betekenen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan of maak een afspraak met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Job Huisman

Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31 (0)6 11 97 69 01

Anderen bekeken ook:

Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Veelgestelde vragen

Wat is grenen hout?

Grenen is een naaldhoutsoort en heeft een vlammen tekening. Het zachthout heeft een lichte en geelachtige kleur met een matig fijne nerf.

Wat is het beste hout voor kozijnen?

De meest toegepaste houtsoorten zijn meranti, mahonie, merbau, Finti en Accoya®. Accoya® gaat erg lang mee en doet qua duurzaamheid niet onder voor het beste tropische hardhout. Dit komt mede doordat we de kozijnen in de fabriek modificeren, waardoor ze in duurzaamheidsklasse 1 vallen. Modificatie is een proces waarbij het hout behandeld wordt met een hoge concentratie azijn. 

Wat is het verschil tussen grenen en vuren?

Grenen is zeer geschikt voor toepassing in constructies. Grenen is iets taaier dan vuren en heeft meer noesten en kwasten. Hierdoor is het hout wat lastiger te bewerken dan vuren. Het kleurverschil tussen de twee houtsoorten is minimaal

Back to top