Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

isa-international-school-amsterdam-amstelveen kozijnen levernacier WEBO

Houten kozijnen | Hardhouten kozijnen | Kozijnenfabriek | WEBO

Houten kozijnen op maat uit onze eigen timmerfabriek

WEBO engineert, produceert en levert houten kozijnen en deuren op maat voor de woning- en utiliteitsbouw. Voor projecten vanaf 1 woning tot grote en complexe projecten zijn wij een betrouwbare partner. Ons assortiment bestaat uit vele hardhoutsoorten, zoals Mahonie en Meranti. Naast hardhout kozijnen bieden we de keuze uit duurzame zachthout kozijnen, zoals Accoya® en Finti.

Bij ons voldoet een raam- en deurkozijn standaard aan BENG en NOM. Zo kunnen de kozijnen voorzien worden van HR++ glas, triple glas (HR+++), met een dikte van 68 of 90 mm. Ook mat glas (colorbel), glas met roeden en veiligheidsglas behoren tot de opties. Als afwerking bieden we de keuze uit transparante lak en alle RAL-kleuren.

Rik Notkamp
INFORMATIE & ADVIES
RIK NOTKAMP
KOZIJN ADVISEUR
rnotkamp@webo.nl
+31(0)6 39 39 98 14
+ OFFERTE BINNEN 3 WERKDAGEN
+ STIP- & KOMO-GECERTIFICEERD
+ BIJZONDERE AFMETINGEN

Kwaliteit en certificeringen

Kwaliteit en certificeringen

Alle kozijnen worden standaard onder het KOMO®-keurmerk geleverd. Daarnaast zijn de kozijnen PEFCtm–, FSC®– en/of STIP®-gecertificeerd. Door gebruik te maken van hout uit duurzaam beheerde bossen, leveren we een bijdrage aan duurzaam en circulair bouwen.

WEBO is ook in het bezit van het attest voor 30-60 minuten brandwerende kozijnen. De kozijnen zijn door SKH gecertificeerd volgens de NEN-EN 16034, waardoor de brandwerende draaivalramen en uitzetramen (met en zonder zijlicht) de juiste CE-markering dragen.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Houtsoorten

We maken gebruik van zowel zacht- als hardhoutsoorten voor de vervaardiging van binnen- en buitenkozijnen. Een hardhouten kozijn wordt veelal op maat gemaakt van Meranti, Mahonie, Afzelia, Merbau, Beuken of Eiken. Ook zachthoutsoorten zoals Accoya® en Finti kunnen toegepast worden als buitenkozijn. Beide houtsoorten worden namelijk gemodificeerd, waardoor ze in duurzaamheidsklasse 1-2 vallen en qua levensduur niet onder doen voor hardhouten kozijnen. Andere houtsoorten die we toepassen: Vuren, Lariks, Grenen, Bamboe, Oregon Pine, Red Grandi etc.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat het oudste kozijn dat nog in gebruik is in Nederland sinds 1473 zijn functie vervult? Het raamkozijn zit in het Dinghuis in Maastricht. Het ultieme bewijs dat hout een duurzaam bouwmateriaal is.

Duurzame kozijnen van WEBO kunnen onder normale omstandigheden moeiteloos 70 jaar meegaan. Zo zit op het Accoya® hout in kozijnen een levensduurgarantie van 50 jaar met een verwachte levensduur van zelfs 80 jaar. Hout is tevens een grondstof die in de levenscyclus aan te planten is en goed hergebruikt kan worden.

Breed assortiment

Breed assortiment

De kozijnen, deuren en tuindeuren worden in onze eigen fabriek gemaakt, van half-product tot compleet kozijn. We kunnen ieder type kozijn realiseren: van vast glas kozijnen en houten draai(kiep)ramen tot houten uitzet-/valramen en schuifpuien. Ook houten (draaikiep)deuren en houten deurkozijnen behoren tot de mogelijkheden.

De houten kozijnen kunnen eventueel in de fabriek al in het BENG- of NOM-element geplaatst worden. Door HSB-elementen te combineren met kozijnen, voorkom je faalkosten en verkort je de bouwtijd.

BENG- en NOM-Kozijn®

Houten kozijn van WEBO volgens BENG en NOM

BENG- en NOM-Kozijn®

Met het BENG- en NOM-Kozijn® ben je klaar voor 2050! Deze houten raam- en deurkozijnen zijn zeer isolerend, waardoor je de energie en warmte behoudt in het gebouw. De kozijnen behalen een U-waarde tot 0.8 / 1.0 en bieden enorme vrijheid in design, houtsoort en afwerking. Zo is er altijd een passend kozijn voor jouw project.

Het BENG-Kozijn® kan in de toekomst voorzien worden van triple glas. Hierdoor voldoe je altijd aan de eisen, zowel nu als in de toekomst.

MAATWERK
HR+++ GLAS
U-WAARDE TOT 0.8
COMBINEREN MET HSB-ELEMENTEN

Eiken-Kozijn®

Eiken-Kozijn®

Het Eiken-Kozijn® heeft een robuuste uitstraling en brengt een gebouw esthetisch naar een hoger niveau. Het Europese eikenhout is zeer geschikt om raam- en deurkozijnen te realiseren met grote afmetingen. Het Eiken-Kozijn® kan zowel binnen als buiten toegepast worden met een transparante afwerking en een U-waarde tot 0.8.

GROTE AFMETINGEN
TRANSPARANTE AFWERKING
BINNEN EN BUITEN TOEPASBAAR
EUROPEES EIKENHOUT

HoutAlu-Kozijn®

HoutAlu-Kozijn® van WEBO

HoutAlu-Kozijn®

Het HoutAlu-Kozijn® oogt modern en strak. De buitenzijde bestaat uit aluminium en vergt nauwelijks onderhoud. Het hout aan de binnenzijde kun je daarentegen schilderen in iedere gewenste kleur of voorzien van een transparante afwerking. Door deze combinatie is het kozijn zeer geschikt voor hoogbouw. Kozijnen met HR++ glas voldoen aan de BENG-norm en kozijnen voorzien van triple glas maken je pand zelfs NOM.

ONDERHOUDSVRIJ
U-WAARDE 0.64
IDEAAL VOOR HOOGBOUW
COMBINEREN MET HSB-ELEMENTEN

Eigenschappen


HSB-elementen van WEBO68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

Houten kozijnen met HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en houten kozijnen met HR +++ zorgen voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies. Het dubbel glas in een BENG-Kozijn® kan in de toekomst vervangen worden door triple glas.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

Dé houten kozijnenfabriek in Nederland

Van standaard maten tot houten kozijnen op maat: bij WEBO kunnen we de gewenste houten kozijnen realiseren voor jouw project.

Benieuwd wat we kunnen betekenen? Maak een afspraak met Rik Notkamp; hij denkt graag met je mee.


Vraag online je vrijblijvende offerte aan

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Overige informatie

Houten kozijnen bestellen

Wil je houten deuren en raamkozijnen bestellen voor jouw project? We produceren zowel standaard kozijnen als kozijnen met bijzondere afmetingen. Kies je kozijn en upload via het bovenstaande formulier jouw technische documentatie. Wij gaan zo snel mogelijk aan de slag met een vrijblijvende offerte voor jouw houten kozijnen.

Nieuwe kozijnen op de bouwlocatie

WEBO levert nieuwe houten kozijnen, deuren en puien op de bouwlocatie door het hele land. Ook in landen buiten Nederland, zoals België en Frankrijk, kunnen wij houten kozijnen leveren. De kozijnen worden standaard voorzien van een tweezijdige bescherming, zodat er geen beschadigingen ontstaan tijdens de montage.

Waarom kiezen voor WEBO als kozijnen leverancier?

  1. Heldere communicatie over productie, levering en voorwaarden: Bij WEBO ontvang je binnen drie werkdagen een vrijblijvende offerte met duidelijke informatie over de prijs en voorwaarden van jouw kozijnen. Wij leveren houten kozijnen vanaf 15 werkdagen. Neem contact op voor meer informatie.
  2. Houten kozijnen produceren wij op maat: voor zowel standaard kozijnen als een maatwerk kozijn biedt WEBO een passende oplossing. Onze BIM-modelleurs hebben ervaring met grote projecten en bijzondere afmetingen. We realiseren graag jouw gewenste kozijnmaten en ontwerpuitdaging!
  3. Advies nodig? de service van WEBO is altijd bereikbaar voor vragen, zowel tijdens het opstellen van de offerte als in de uitvoerende fase.
  4. Geautomatiseerd productieproces: het productieproces in onze kozijnenfabriek is volledig geautomatiseerd en wordt vanuit BIM aangestuurd. Hierdoor kunnen we de producten in een minimale doorlooptijd op de bouwplaats leveren. Bovendien voorkom je door onze werkwijze faalkosten en werk je een stuk efficiënter door de nauwkeurige maatvoering.
  5. Keuze uit zacht- en hardhouten kozijnen: WEBO heeft een breed assortiment met verschillende houtsoorten. Voor buitenkozijnen bieden wij diverse hardhout- en gemodificeerde zachthoutsoorten aan, die goed bestand zijn tegen vocht.
  6. Naar wens samenstellen: Je kunt kiezen voor vast glas, draai-kiep ramen, glas met roeden, dubbel glas, triple glas etc. Ook naar binnen of naar buiten draaiende deuren en ramen behoren tot de diverse opties.
  7. Complete kozijnen: WEBO levert complete kozijnen, inclusief beglazing, hang en sluitwerk, aflak en tweezijdige bescherming. Onze kozijnen zijn voorzien van een verplichte CE-markering en worden onder het KOMO®-keurmerk gemaakt. Zo ben je verzekerd van de allerbeste materialen.

Veelgestelde vragen

Wat is beter hout of kunststof kozijnen?

Houten kozijnen lijken duurder in aanschaf dan kunststof kozijnen, maar alles tezamen zijn ze zeker goedkoper en duurzamer. Gemiddeld zijn kunststof kozijnen 15% goedkoper, daar kunnen wij niet omheen. Echter kan een hardhouten kozijn met gemak 75 jaar meegaan, daar waar een kunststof kozijn 25 tot 50 jaar meegaat.

Bovendien hebben houten kozijnen een betere isolatiewaarde van kunststof en aluminium kozijnen
. Dit zorgt dus voor een lagere energierekening! Tevens bieden houten kozijnen de beste geluidsisolatie.

Waarom kiezen voor houten kozijnen?

Hout heeft van nature een isolerende werking en is het enige materiaal dat CO2-neutraal bouwen mogelijk maakt. Bovendien behoud je de klassieke uitstraling wanneer je voor hout kiest.

Wat is de beste houtsoort voor kozijnen?

Over het algemeen Meranti of Mahonie hardhout de beste keuze voor houten kozijnen. Ook andere hardhoutsoorten zoals Merbau, Sapupira en Afzelia zijn zeer geschikt voor de vervaardiging van kozijnen. Hardhouten kozijnen gaan met gemak 75 jaar mee dankzij de hoge dichtheid en sterke structuur. Tegenwoordig zijn er ook zachthoutsoorten met een lange levensduur. Zo worden Accoya® kozijnen van dennenhout gemaakt dat gemodificeerd is met een hoge concentratie azijnzuur. Hierdoor doet Accoya® niet onder voor het beste tropische hardhout en vallen de kozijnen in duurzaamheidsklasse 1. Een ander goed voorbeeld zijn Finti kozijnen. Finti wordt gemaakt van thermisch gemodificeerd naaldhout dat in duurzaamheidsklasse 2 valt. Andere zachthoutsoorten zoals grenen, vuren en lariks worden veelal gebruikt voor binnenkozijnen. 

Hoe lang gaat een houten kozijn mee?

Bij goed onderhoud gaat een hardhouten kozijn of deur met gemak 75 jaar mee. Een zachthouten buitenkozijn gaat gemiddeld zo’n 20-25 jaar mee. Gemodificeerd zachthout zoals Accoya® en Finti® doen qua levensduur niet onder voor hardhouten kozijnen.

Welke concepten biedt onze kozijnenfabriek aan?

Door de NBvT zijn vier concepten opgesteld. Als kozijnen leverancier bieden wij de eerste 3 concepten aan: van een halffabricaat tot een volledig kozijn met glas en verf dat wij zelf komen plaatsen op de bouwplaats. Voor ieder project bieden we een kozijn op maat.

Back to top