Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Steigerloos®-elementen met houten gevelbekleding

De prefab HSB-gevelelementen van Steigerloos® Bouwen kunnen met verschillende houtsoorten afgewerkt worden. Denk aan duurzame houtsoorten zoals douglas, lariks, bamboe, zweeds rabat en fraké. Houten gevelbekleding is een duurzame keuze, omdat hout het enige materiaal is dat CO2 opslaat. Bovendien gebruiken wij uitsluitend duurzaam hout afkomstig uit bossen met verantwoord bosbeheer.

 • Geen steigermateriaal
 • Maximale bouwtijdverkorting
 • Hoogbouw & binnenstedelijk
 • Brandklasse B

Eenvoudige montage

De Steigerloos® gevelelementen kunnen tot wel 70 meter hoog gemonteerd worden, waardoor ze een perfecte oplossing bieden voor hoogbouw en binnenstedelijke bouwprojecten. De elementen halen aanzienlijk veel bouwtijd weg op de bouwplaats.

Een prefab gevelelement van Steigerloos® Bouwen komt kant-en-klaar uit de fabriek, inclusief gevelbekleding en kozijnen. Hierdoor kunnen de prefab wanden op de bouwplaats vanuit de kraan gemonteerd worden, zonder dat hier een steiger aan te pas komt. De houten planken worden mechanisch verankerd, zodat een sterke verbinding ontstaat. Je hebt altijd de zekerheid van een juiste montage en voorkomt faalkosten tijdens de bouw.Bernard Reuvers
Technical Sales Engineer
breuvers@webo.nl
+31(0)610 84 00 63

Onderhoudarm en brandklasse B

Een prefab houten gevel zorgt niet alleen voor een warme uitstraling, maar is ook onderhoudsarm. Zo wordt de gevel milieuvriendelijk verduurzaamd door het hout aan de buitenzijde te impregneren. Dit kan met een polymere of een zoute impregnant. Het hout is hierdoor bestand tegen alle weersinvloeden.

Tijdens het impregneren wordt een vlamvertragende behandeling toegepast, waardoor de gevelelementen van Steigerloos® voldoen aan brandklasse B. De Steigerloos® producten worden altijd geleverd met een Bouwbesluit-aansluitdocument.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat je met de prefab binnenspouwbladen van Steigerloos® altijd voldoet aan de BENG- en NOM-eisen? De elementen behalen Rc-waardes tot wel 8,0 en kunnen af-fabriek voorzien worden van een BENG- of NOM-Kozijn®, inclusief beglazing.

Wil je graag aluminium kozijnen toepassen? Dan biedt het HoutAlu-Kozijn® een duurzame en onderhoudsarme oplossing. Ook kunststof kozijnen behoren tot de mogelijkheden.

Nieuwbouw, renovatie en hoogbouw

Circulair bouwen

Circulair bouwen wordt een steeds belangrijker thema. Bouwen met hout is hierin de juiste keuze, omdat hout een lage milieu-impact heeft en CO2 voor een lange tijd kan opslaan. Daarnaast kan hout goed hergebruikt worden, in tegenstelling tot kunststof gevelbekleding. Het materiaal sluit dus goed aan bij de principes van een circulaire economie.

Ontwerpvrijheid

Naast de vele houtsoorten kunnen er ook verschillende profielen toegepast worden op de HSB-elementen. De profielen kunnen zowel verticaal als horizontaal aangebracht worden.

Kwaliteitsnormen

 • KOMO: Private kwaliteitsborging KOMO certificaten en attesten, inclusief de Bouwbesluit-aansluitdocumenten op het gehele systeem
 • ISO 9001:2015
 • Brandklasse B certificaat
 • Het toegepaste hout beschikt altijd over PEFC- en/of FSC® en STIP®-certificaten
HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Ga jij ook voor efficiënter, slimmer en duurzamer bouwen?

Naast een korte bouwtijd en een eenvoudige montage ben je met de Steigerloos® gevelelementen helemaal klaar voor 2050. Benieuwd naar de voordelen voor jouw project? We laten graag zien wat we kunnen betekenen!

Bespreek je wensen met Bernard Reuvers; hij denkt graag met je mee.

Brochure downloaden

Brochure HoutAlu-Kozijn Vuurvast®

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Bouwtijdverkorting
 • Gevelafwerkingen
 • Brandklasse B
 • Hoogbouw & binnenstedelijk

Vraag online je offerte aan

Waarom kiezen voor Steigerloos® Bouwen?

Veelzijdige gevelbekleding

Afhankelijk van de gekozen houtsoort bieden we een verscheidenheid aan afwerkingsmogelijkheden. Daarnaast kan hout goed gecombineerd worden met andere type gevelafwerkingen, zoals minerale gevelstenen, gevelbeplating, zonnepanelen en stucwerk. Bouwen met HSB betekent volledige architectonische vrijheid.

Prefab bouwen

De prefab gevelelementen worden in de fabriek al voorzien van houten gevelbekleding. Op de bouwplaats kunnen de elementen direct vanuit de kraan verankerd worden. Zowel het engineeren, produceren en monteren vindt in een minimale doorlooptijd plaats.

Efficiënt werken

Zowel bij nieuwbouw als bij bestaande gebouwen hebben we te maken met grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Daarbij moeten we ook nog eens de snelheid van de woningbouw verder opvoeren. Prefab bouwen met houten binnenspouwbladen biedt hierin een uitkomst.

Gunstige omstandigheden

Onze producten worden onder gunstige omstandigheden in de fabriek geproduceerd. Dit betekent dat je veel bouwtijd weghaalt op de bouwplaats en minder afhankelijk bent van het weer tijdens de montage.

Transport

Door de Steigerloos® prefab gevelelementen toe te passen, hoeven er minder machines en losse materialen naar de bouwplaats verplaatst te worden. Dit resulteert in minder transportbewegingen, wat beter is voor het milieu.

Samenwerken met één partij

Wanneer je kiest voor Steigerloos® werk je samen met één partij die de constructie engineert, produceert en eventueel monteert. Wij zijn een partij die vanaf een vroeg stadium meedenkt om het bouwproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Werken in BIM is bij ons de standaard.

Nieuwbouw en renovatie

HSB-elementen zijn uitermate geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Bij renovatie kan de gevel zelfs binnen één dag vervangen worden. De houten gevelbekleding zorgt voor de finishing touch en brengt het gebouw esthetisch naar een hoog niveau.

Back to top