Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Steigerloos® Bouwen met minerale steenstrips

De Steigerloos® prefab elementen met minerale steenstrips hebben de uitstraling van schoon metselwerk. Doordat we het gevelelement kant-en-klaar leveren, verschuiven we de meeste werkzaamheden van de bouwplaats naar de fabriek. Resultaat? Een minimale doorlooptijd, geen steigers tijdens de montage, minder transportbewegingen en een korte bouwtijd.

 • Geen steigermateriaal
 • Maximale bouwtijdverkorting
 • Hoogbouw & binnenstedelijk
 • Brandklasse B

Besparing in grondstoffen

Door het gebruik van steenstrips in plaats van bakstenen, realiseren we een energiebesparing tot wel 60 procent. Ook ten opzichte van keramische steenstrips wordt er bespaard op energie en grondstoffen. Ter vergelijking: keramische steenstrips hebben vaak een dikte van 11 tot 25 mm, terwijl minerale steenstrips slechts 4 tot 8 mm dik zijn.

Een ander voordeel is dat minerale steenstrips niet van baksteen te onderscheiden zijn. Ze kunnen in ontelbare varianten geleverd worden en bieden volledige architectonische vrijheid. Denk aan verschillende metselwerkverbanden en verspringingen in gevels.Bernard Reuvers
Technical Sales Engineer
breuvers@webo.nl
+31(0)610 84 00 63

Hoge prestaties

Hout heeft van nature een hoge isolatiewaarde. Dit gecombineerd met onze isolatietechnieken zorgt ervoor dat de HSB-elementen een Rc-waarde tot wel 8,0 kunnen behalen! Daarnaast behalen we een QV10-waarde (luchtdichtheid) van 0,4-0,15 dm.

De Steigerloos® gevelelementen beschikken over brandklasse B. Dit houdt in dat het doorbranden van het hout wordt geremd, wat het materiaal uitermate controleerbaar en veilig maakt ten opzichte van andere materialen zoals staal.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat de minerale strips ‘volvlak’ verlijmd worden en niet met rillen? De lijm wordt zowel aangebracht op de steenstrip als de ondergrond.

Hierdoor ontstaat een systeem dat 100% veilig is en voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. De minerale steenstrips bieden zekerheid voor stootgevoelig bereik en hebben een verwachte levensduur van 60 jaar.

Nieuwbouw, renovatie en hoogbouw

Combineren met kozijnen

De prefab elementen van Steigerloos® Bouwen kunnen voorzien worden van houten kozijnen en deuren. Met het BENG- en NOM-Kozijn® in combinatie met Steigerloos® Bouwen ben je helemaal klaar voor 2050. Ga je voor een luxere afwerking? Kies dan voor het HoutAlu-Kozijn® of Eiken-Kozijn®. De Steigerloos® elementen kunnen ook uitgevoerd worden met kunststof of aluminium kozijnen.

Onze houtskeletbouwelementen worden altijd gemaakt volgens de gestelde kwaliteitsnormen:

 • KOMO®-certificaten/-attesten, inclusief de Bouwbesluit-aansluitdocumenten op het gehele systeem
 • ISO 9001:2015
 • Brandklasse B certificaat
 • PEFC- en/of FSC®-certificaten (STIP®)
HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Steenstrips gevel voor minder CO2 uitstoot

Keramische gevelstrips worden op 1000 graden gebakken, waardoor ze veel CO2 uitstoten tijdens de productie. Minerale steenstrips worden gedroogd op slechts 60 graden en zijn dus een stuk minder belastend voor het milieu. Kortom, een duurzame keuze voor HSB-elementen en gevelisolatiesystemen. Bovendien zijn houtskeletbouw wanden licht in gewicht, waardoor het casco van het gebouw lichter uitgevoerd kan worden en minder zware kranen nodig zijn tijdens de montage.

Ga jij ook voor efficiënter, slimmer en duurzamer bouwen?

Naast een snelle bouwtijd en een eenvoudige montage ben je met de Steigerloos® prefab gevelelementen helemaal klaar voor 2050. Benieuwd naar de voordelen voor jouw project? We laten graag zien wat we kunnen betekenen!

Bespreek je wensen met Bernard Reuvers; hij denkt graag met je mee.

Brochure downloaden

Brochure HoutAlu-Kozijn Vuurvast®

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Bouwtijdverkorting
 • Gevelafwerkingen
 • Brandklasse B
 • Hoogbouw & binnenstedelijk

Vraag online je offerte aan

Waarom kiezen voor Steigerloos® Bouwen?

Veelzijdige gevelbekleding

Met minerale steenstrips krijg je volledige vrijheid in het ontwerp van een gebouw. Het eindproduct is een gevel die niet van echte bakstenen is te onderscheiden. Naast minerale steenstrips zijn ook andere afwerkingen mogelijk, zoals houten gevelbekleding, gevelbeplating en zonnepanelen.

Totaaloplossing

De prefab elementen komen kant-en-klaar uit onze fabriek. Ook het aanbrengen van de steenstrips vindt in de fabriek plaats. Op de bouwplaats rest alleen nog de montage.

Efficiënt werken

We moeten de snelheid van de woningbouw opvoeren en tegelijkertijd bestaande en nieuwe gebouwen verduurzamen. Dat terwijl er een tekort is aan vakmensen in de bouw. Innovatie en slimmen systemen zijn daarom nodig om sneller en beter te bouwen. Prefab bouwen met houtskeletbouw biedt hierin dé uitkomst.

Transport

Door de Steigerloos® prefab elementen toe te passen, hoeven er minder machines en losse materialen naar de bouwplaats verplaatst te worden. Dit resulteert in minder transportbewegingen, wat beter is voor het milieu.

Hoogbouw en binnenstedelijk bouwen

Door prefab elementen met steenstrips toe te passen, zijn er geen steigers meer nodig op de bouwplaats. Hierdoor biedt Steigerloos® Bouwen vele voordelen voor hoogbouw en binnenstedelijke projecten.

Nieuwbouw en renovatie

HSB-gevelelementen zijn uitermate geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Bij renovatie kan de gevel zelfs binnen één dag vervangen worden. De minerale gevelafwerking zorgt voor een prachtige gevel en maakt tevens een groter vloeroppervlak mogelijk. Met Steigerloos® Bouwen leveren we belangrijke bijdrage leveren aan circulair en energieneutraal bouwen.

Back to top