Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Steigerloos® Bouwen aan de Eisenhowerstraat

Transformatie van kantoorpand naar zorgappartementen in Hoogeveen

Renovatie langs het water

Het oude kantoorpand aan de Eisenhowerstraat in Hoogeveen is getransformeerd naar 26 appartementen plus een ontmoetingsruimte voor de bewoners van Stichting Sprank en Profila Zorggroep. In opdracht van Hilberink Bouwbedrijf leverde WEBO | Steigerloos® Bouwen de prefab gevelelementen voor dit duurzame renovatieproject. De elementen zijn in de fabriek voorzien van kozijnen en afgewerkt met Bamboo gevelbekleding.

Steigerloos® Bouwen bood bij dit project een uitkomst, omdat de achterzijde van het gebouw aan het water gelegen is. Traditioneel bouwen met steigers was hierdoor niet toereikend. Er zijn circa 110 elementen vanuit de kraan gemonteerd, prefab voorzien van 795 m2 gevelbekleding. De elementen worden standaard geleverd met het KOMO®-keurmerk en een erkend SKH Bouwbesluit-aansluitdocument. Ook wordt er 10 jaar zekerheid gegeven op de HSB-constructie vanuit HOUT100%.

Hoogeveen
Transformatie
Eisenhowerstraat Hoogeveen
0
elementen
Inclusief kozijnen & gevelbekleding
0
appartementen
van Stichting Sprank en Profila
0
M2
Bamboo gevelbekleding

Voldoen aan de eisen

Het gedateerde kantoorpand stond al geruime tijd leeg en voldeed niet meer aan de huidige eisen. Ontwikkelaar ValuNed besloot daarom om het gebouw een flinke opknapbeurt te geven. Alleen het oude betoncasco is behouden gebleven en volledig opnieuw opgebouwd om aan de eisen te voldoen die het Bouwbesluit stelt. De Steigerloos® elementen die bij dit project zijn toegepast behalen een Rc-waarde van 4,7 m2K/W en een QV10-waarde (luchtdichtheid) van 0,3*, conform de BENG-norm.

Een groot voordeel van Steigerloos® Bouwen is dat de bouwprocessen naadloos op elkaar afgestemd kunnen worden. Zo kon de productie tijdens de engineeringsfase al van start gaan, waardoor de elementen in een minimale doorlooptijd werden geleverd. Ook de montage op de bouwplaats nam een stuk minder tijd in beslag door prefab te bouwen.

*Eisen op het moment van realisatie. Met Steigerloos Bouwen zijn Rc-waarden mogelijk tot 8,0 m2K/W. Verder is een kierdichting met Qv10-waarde van 0,15 dm3/s.mgeen probleem, wat overeenkomt met de luchtdichtheidseisen bij bijvoorbeeld BENG, NOM en passiefhuisbouw.
WEBO logo

Gemodificeerd Bamboo

De prefab elementen zijn in de fabriek afgewerkt met MOSO Bamboo X-treme van Awood. De gevelbekleding is thermisch gemodificeerd en heeft een zeer hoge dichtheid. Hierdoor wordt er nauwelijks water opgenomen tijdens een regenbui, waardoor de gevel snel droog is en algen en schimmels minder kans krijgen om het materiaal aan te tasten. Door de eigenschappen van Bamboo heeft de gevel nauwelijks onderhoud nodig. Verder is de gevelbekleding onbehandeld, zodat het op een natuurlijke wijze vergrijst. Ook de nieuwe berging van het gebouw is gerealiseerd met Steigerloos® elementen, prefab voorzien van Bamboo gevelbekleding.

De levensloopbestendige appartementen van Stichting Sprank en Profila Zorggroep bieden huisvesting aan mensen met een verstandelijke beperking. Medio juli 2021 werd het startsein gegeven voor de bouw en in het voorjaar van 2022 werden de nieuwe appartementen opgeleverd.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Steigerloos® Bouwen?

Industrieel bouwen

Steigerloos® Bouwen biedt hét antwoord op de vraag naar industrieel en circulair vervaardigde gevelelementen. De elementen worden volgens BENG en NOM geëngineerd en bieden volledige vrijheid in architectuur: van verspringingen in gevels tot alle mogelijke metselwerkverbanden. Ook duurzame gevelafwerkingen zoals stucwerk, hout of plaatmateriaal behoren tot de mogelijkheden.

Werken in BIM is bij ons de standaard, inmiddels al sinds 2009. Voor zowel grote als kleine projecten zijn wij een bedreven partner die met slimme innovaties een oplossing biedt voor de huidige trends in de bouw.


Bernard Reuvers
Technical Sales Engineer
breuvers@webo.nl
+31(0)610 84 00 63

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Download de brochure of neem contact op met Bernard Reuvers; hij denkt graag met je mee!

Brochure aanvragen

Back to top