Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Steigerloos® elementen bij Student Experience, voorzien van zonnepanelen

HSB- en Steigerloos® elementen met verticale zonnepanelen

Naast gevelafwerkingen zoals minerale gevelstenen, hout, gevelbeplating en stucwerk kunnen de Steigerloos® houtskeletbouwelementen voorzien worden van zonnepanelen. Door zonnepanelen in de gevel op te nemen, wordt er veel meer oppervlakte van een gebouw benut om duurzame zonne-energie op te wekken. Vooral bij hoogbouw biedt dit een enorme kans, omdat de standaard zonnepanelen op het dak per woning vaak te weinig rendement opleveren. Bovendien zijn zonnepanelen door de diverse designs tegenwoordig een verrijking voor de gevel van een gebouw.

 • Zonnepanelen in gevel
 • Maximale bouwtijdverkorting
 • Hoogbouw & binnenstedelijk
 • Brandklasse B

Meer zonne-energie opwekken

Voor gevels worden vaak amorf zonnepanelen gebruikt, ook wel dunne film zonnepanelen genoemd. Het voordeel van deze panelen is dat ze in minder goede situaties weinig rendement verliezen. Door verticale zonnepanelen toe te passen, kunnen we voor ieder gebouw een groot oppervlak benutten en meer duurzame energie opwekken.

De HSB- Steigerloos® gevelelementen kunnen voorzien worden van verschillende type panelen, zoals pv-zonnepanelen, maar ook dunne film zonnepanelen.Bernard Reuvers

Bernard Reuvers
Technical Sales Engineer
breuvers@webo.nl
+31(0)610 84 00 63

Vrijheid in ontwerp

Houtskeletbouw elementen kunnen plaatselijk voorzien worden van zonnepanelen, maar ook volledig afgewerkt worden met zonnepanelen. Je krijgt de mogelijkheid om de panelen naar eigen ontwerp te laten ontwikkelen.

Door de diverse designs zijn zonnepanelen tegenwoordig een verrijking voor de gevel van ieder gebouw. Een mooi voorbeeld hiervan is het project Student Experience in Amsterdam, waar we een verticale zonnegevel hebben gerealiseerd met HSB-elementen. Het geveloppervlak wordt optimaal benut om de opbrengst te maximaliseren.

Voordelen verticale zonnepanelen op de gevel

Er zijn diverse voordelen verbonden aan gevel zonnepanelen:

 • Beschikbare verticale ruimte optimaal benutten
 • Zonnepanelen die verticaal geplaatst zijn, bieden architectonische veel mogelijkheden
 • Dankzij subsidiemogelijkheden zijn zonnepalen op de gevel een interessante investering
 • Nieuwe generatie zonnepanelen bieden een hoog rendement

LEUK OM TE WETEN

De prefab gevelelementen van Steigerloos® zijn niet alleen conform de BENG- en NOM-eisen, maar hun hoge Rc-waardes (tot wel 8,0) zorgen voor een uitzonderlijke thermische isolatie. Dit helpt bij het drastisch verminderen van de energiebehoefte voor verwarming en koeling van een gebouw, wat leidt tot lagere energierekeningen en een comfortabeler binnenklimaat.

De Steigerloos® prefab gevels worden standaard geleverd worden met beglaasde houten kozijnen. Hierdoor wordt de bouwtijd nog verder verkort. Met het BENG- of NOM-Kozijn® voldoe je aan alle eisen en ben je klaar voor 2050. Wil je Steigerloos® elementen combineren met hout-aluminium kozijnen? In dat geval biedt het HoutAlu-Kozijn® een onderhoudsarme en duurzame oplossing. Ook aluminium en kunststof kozijnen behoren tot de mogelijkheden.

Brandklasse B

Brandklasse B

De elementen worden op de juiste manier opgebouwd in verband met brandveiligheid. Met Steigerloos® Bouwen voldoe je altijd aan brandklasse B. Daarnaast worden de gevelelementen met een speciale folie wind- en waterdicht gemaakt.

HSB-elementen zijn uitermate geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Bij renovatie kan de gevel zelfs binnen één dag vervangen worden. De gevelbekleding zorgt voor de finishing touch en brengt het gebouw esthetisch naar een hoog niveau.

Onze houtskeletbouw gevels worden gemaakt volgens de gestelde kwaliteitsnormen:

 • KOMO®-certificaten en -attesten, inclusief Bouwbesluit-aansluitdocumenten
 • ISO 9001:2015
 • Brandklasse B certificaat
 • PEFC– en/of FSC®-certificaten (STIP®)
HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Ga jij ook voor efficiënter, slimmer en duurzamer bouwen?

Naast een snelle bouwtijd en een eenvoudige montage ben je met de Steigerloos® prefab gevelelementen helemaal klaar voor 2050. Benieuwd naar de voordelen van onze producten?

Brochure downloaden

Brochure Steigerloos®

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Bouwtijdverkorting
 • Gevelafwerkingen
 • Brandklasse B
 • Hoogbouw & binnenstedelijk

Vraag online je offerte aan

Waarom kiezen voor Steigerloos® Bouwen?

Veelzijdige gevelbekleding

Afhankelijk van de gekozen houtsoort bieden we een verscheidenheid aan afwerkingsmogelijkheden. Hout kan ook goed gecombineerd worden met andere type gevelafwerkingen, zoals minerale gevelstenenhoutgevelbeplating, en stucwerk. Met Steigerloos® Bouwen heb je volledige architectonische vrijheid.

Prefab bouwen

De prefab gevelelementen worden in de fabriek al voorzien van gevelbekleding. Op de bouwplaats kunnen de elementen direct vanuit de kraan verankerd worden. Zowel het engineeren, produceren en monteren vindt in een minimale doorlooptijd plaats. Bouwen met prefab HSB-elementen levert bovendien een grote bijdrage aan de verduurzaming van een bouwproject.

Efficiënt werken

Zowel bij nieuwbouw als bij bestaande gebouwen hebben we te maken met grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Daarbij moeten we ook nog eens de snelheid van de woningbouw verder opvoeren. Prefab bouwen met houten binnenspouwbladen biedt hierin een uitkomst.

Gunstige omstandigheden

Onze producten worden onder gunstige omstandigheden in de fabriek geproduceerd. Dit betekent dat je veel bouwtijd weghaalt op de bouwplaats en minder afhankelijk bent van het weer tijdens de montage.

Transport

Door de Steigerloos® prefab gevelelementen toe te passen, hoeven er minder machines en losse materialen naar de bouwplaats verplaatst te worden. Dit resulteert in minder transportbewegingen, wat beter is voor het milieu.

Samenwerken met één partij

Wanneer je kiest voor Steigerloos® werk je samen met één partij die de constructie engineert, produceert en eventueel monteert. Wij zijn een partij die vanaf een vroeg stadium meedenkt om het bouwproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Werken in BIM is bij ons de standaard.

Back to top