Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Hofbadtoren Den Haag

Zonder steigers razendsnel naar 70 meter hoogte

Hofbadtoren bouwt Steigerloos®

In samenwerking met Loostad Vastgoed ontwikkeling en bouwbedrijf Wessels Zeist, heeft WEBO de Hofbadtoren in Den Haag gerealiseerd met Steigerloos® gevelelementen. De Hofbadtoren in Den Haag is ongeveer 70 meter hoog en bestaat uit 162 appartementen in de sociale huursector.

Zowel op het dak als op de zijgevel van het gebouw zijn zonnepanelen bevestigd. WEBO| Steigerloos® Bouwen heeft de Hofbadtoren voorzien van 592 unieke Steigerloos® gevelelementen en heeft daarmee ook bijgedragen aan een duurzaam en milieuvriendelijk complex. De appartementen zijn aangesloten op stadsverwarming en daardoor volledig gasloos. Naast alle zonnepanelen op het dak zijn er ook zonnepanelen in de zijgevel geïntegreerd. De Steigerloos® gevelelementen zijn afgewerkt met minerale steenstrips en beschikken over brandklasse B, wat perfect past in het energiezuinige plaatje.

Den Haag
Nieuwbouw

Het BIM-model van Hofbadtoren in Den Haag

Speel video af
0
elementen
0
meter
0
appartementen
Hofbadtoren Den Haag

Geen steigers, geen overlast

WEBO legt de nadruk op industrialisatie in de bouwsector, waarbij het gebruik van steigers en diverse andere bouwmaterialen overbodig wordt gemaakt. Steigerloos® Bouwen is hier een uniek en treffend voorbeeld van: de geprefabriceerde HSB-elementen zijn reeds in de fabriek voorzien van duurzame minerale gevelbekleding en kozijnen. WEBO heeft bij de Hofbadtoren tevens de kozijnen geëngineerd en geproduceerd, die direct in de gevelelementen zijn geïntegreerd. De elementen werden op de bouwplaats in Den Haag met de kraan direct op hun plek gehesen, uiteraard zonder steigers. De hoge bouwsnelheid en duurzaamheid die het Steigerloos® gevelsysteem met zich meebrengt, garanderen minimale overlast en dragen bij aan schoner bouwproces. De complete gevelelementen bestaan uit hoogwaardige houtskeletbouw-componenten die voldoen aan de BENG en/of NOM-normen, dankzij hun uitstekende isolerende eigenschappen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Steigerloos® Bouwen?

Volgens plan, volgens BIM

Sinds 2009 maakt WEBO al gebruik van BIM, waarbij haar modelleurs moeiteloos omgaan met zowel omvangrijke als ingewikkelde projecten, zoals bijvoorbeeld de Hofbadtoren.

Voor de Hofbadtoren heeft WEBO maar liefst 592 Steigerloos® gevelelementen geëngineerd, geproduceerd en gemonteerd. Het gebruik van BIM heeft geleid tot het minimaliseren van faalkosten en het centraliseren en beheren van alle benodigde informatie binnen één digitaal bouwmodel. Dit heeft op zijn beurt een naadloze samenwerking tussen de aannemer, opdrachtgever, architect en alle andere betrokken partijen bevorderd, met voortdurende kennis van alle ontwikkelingen gedurende het proces.

 

Industrieel bouwen

Steigerloos® Bouwen biedt hét antwoord op de vraag naar industrieel en circulair vervaardigde gevelelementen. De elementen worden volgens BENG en NOM geëngineerd en bieden volledige vrijheid in architectuur: van verspringingen in gevels tot alle mogelijke metselwerkverbanden. Ook duurzame gevelafwerkingen zoals stucwerk, hout of plaatmateriaal behoren tot de mogelijkheden.

Voor zowel grote als kleine projecten zijn wij een bedreven partner die met slimme innovaties een oplossing biedt voor de huidige trends in de bouw.


Bernard Reuvers
Technical Sales Engineer
breuvers@webo.nl
+31(0)548 - 80 09 40

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Download de brochure of neem contact op met Bernard Reuvers; hij denkt graag met je mee!

Brochure aanvragen

Back to top