Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Steigerloos® Bouwen bij de Cromhoff

Steigerloos® elementen voor 30 nieuwe zorgappartementen in Enschede

Montage in vier weken

Bij verpleeghuis De Cromhoff van Livio in Enschede heeft Aannemersbedrijf Kormelink één van de oude vleugels gesloopt en 30 nieuwe zorgappartementen gebouwd. De oude vleugel ging in oktober 2021 tegen de vlakte, waarna gestart werd met de bouw van de nieuwe woningen. Vanwege de hoge bouwsnelheid koos Kormelink voor de prefab gevelelementen van Steigerloos® Bouwen, die in ongeveer 4 weken tijd zijn gemonteerd. WEBO | Steigerloos® heeft zorg gedragen voor de engineering, productie en montage van de elementen.

De nieuwe zorgappartementen worden gebruikt voor Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) en voldoen aan de huidige eisen. In totaal zijn er 77 Steigerloos® elementen gemonteerd, voorzien van 524 m2 minerale steenstrips en 84,2 m2 Bamboe gevelbekleding. De elementen worden standaard geleverd met het KOMO®-keurmerk en een erkend SKH Bouwbesluit-aansluitdocument. Ook wordt er 10 jaar zekerheid gegeven op de HSB-constructie vanuit HOUT100%.

 

 

Enschede
Nieuwbouw
0
elementen
voorzien van steenstrips & Bamboe
0
weken
volledige montage
0
M2
gevelbekleding

Warme uitstraling

Doordat de oude vleugel flink verouderd was en niet meer voldeed aan de eisen, bood renovatie geen efficiënte oplossing. Daarom is ervoor gekozen om de vleugel volledig opnieuw op te bouwen. Alleen de oude kelderbak is behouden gebleven.

De nieuwe vleugel is ontworpen door Beltman Architecten, die staande en liggende metselwerkverbanden in het ontwerp heeft opgenomen. Daarnaast is er gekozen om Bamboe als gevelkleding toe te passen, waardoor de gevel een warme uitstraling heeft gekregen. In het ontwerp heeft Beltman Architecten verder rekening gehouden met de architectuur van de bestaande bebouwing. De nieuwe vleugel sluit daardoor goed aan bij de rest van het verpleeghuis.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Steigerloos® Bouwen?

WEBO logo

Hoge prestaties

De gevelelementen behalen een Rc-waarde van 4,5 m2K/W en voldoen aan alle eisen die het Bouwbesluit stelt.* De Bamboe gevelbekleding is daarnaast thermisch gemodificeerd en voldoet zonder impregnatie aan brandklasse B. Verder heeft WEBO |  Steigerloos® Bouwen in de engineeringsfase rekening gehouden met de juiste opbouw van de elementen. Zo is achter de Bamboe gevelbekleding een cementgebonden plaat toegepast om aan alle eisen te voldoen.

In 2020 wonnen Beltman Architecten, Kormelink en de installateur de selectie voor het ontwerp en de realisatie van het project. Steigerloos® Bouwen bood voor hen dé uitkomst om tegemoet te komen aan de uitdagingen bij dit project. Op 15 september 2022 heeft Livio Revalidatie & Herstel de locatie officieel geopend en in gebruik genomen. De locatie is speciaal ingericht voor het herstel van ouderen, die bijvoorbeeld na een operatie of ongeluk begeleiding nodig hebben in het revalidatieproces.

*Eisen op het moment van realisatie. Met Steigerloos® Bouwen zijn Rc-waarden mogelijk tot 8,0 m2K/W . Verder is een kierdichting met Qv10-waarde van 0,15 dm3/s.mgeen probleem, wat overeenkomt met de luchtdichtheidseisen bij bijvoorbeeld BENG, NOM en passiefhuisbouw.
Industrieel bouwen

Steigerloos® Bouwen biedt hét antwoord op de vraag naar industrieel en circulair vervaardigde gevelelementen. De elementen worden volgens BENG en NOM geëngineerd en bieden volledige vrijheid in architectuur: van verspringingen in gevels tot alle mogelijke metselwerkverbanden. Ook duurzame gevelafwerkingen zoals stucwerk, hout of plaatmateriaal behoren tot de mogelijkheden.

Werken in BIM is bij ons de standaard, inmiddels al sinds 2009. Voor zowel grote als kleine projecten zijn wij een bedreven partner die met slimme innovaties een oplossing biedt voor de huidige trends in de bouw.


Bernard Reuvers
Technical Sales Engineer
breuvers@webo.nl
+31(0)610 84 00 63

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Download de brochure of neem contact op met Bernard Reuvers; hij denkt graag met je mee!

Brochure aanvragen

Back to top