Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Station Offices Almere

Van kantoorgebouwen naar appartementencomplex

Station Offices Almere

De twee oude station offices in Almere zijn getransformeerd tot luxe appartementen. Deze transformatie is gerealiseerd door duurzame herontwikkeling en de toevoeging van twee nieuwe verdiepingen aan beide panden. Gelegen aan de weerszijden van het treinstation van Almere Centrum, bieden de 67 ruime appartementen met oppervlaktes van 64 m2 tot 139 m2 voor elk wat wils. Met een totaaloppervlak van 9000 m2 heeft deze transformatie geleid tot een aanzienlijke uitbreiding van de woongelegenheid in Almere.

WEBO | Steigerloos® Bouwen mocht in opdracht van AKOR de complete prefab gevelelementen voor dit mooie project engineeren in BIM, produceren, leveren en monteren. Omdat er bij het monteren van Steigerloos® gevelelementen geen steigers nodig zijn, zijn de elementen ideaal voor binnenstedelijke toepassingen zoals deze.

Almere
Renovatie
0
appartementen
in Almere
0
M2 K/W
Rc-waarde
0
Steigerloos®
elementen

Minimale overlast

De bouwlocatie bevond zich direct naast het spoor en liep parallel aan de verbouwing van het Centraal station. Vanwege deze omstandigheden was de uitvoering van de bouw een logistieke uitdaging. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, werd besloten om de gevel volledig te bouwen met geprefabriceerde delen. Deze innovatieve aanpak, waarbij gebruik werd gemaakt van Steigerloos® Bouwen, bood efficiëntie en veiligheid tijdens de bouw.

Dankzij Steigerloos® Bouwen kon de overlast voor de omgeving tot een minimum worden beperkt. Daarnaast was door het gebruik van het prefab systeem de gevel snel wind- en waterdicht en voldoet het gebouw aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Steigerloos® elementen zijn in feite HSB-elementen die volledig zijn afgewerkt, waardoor het bouwproces nog sneller verloopt. In de fabriek worden de HSB-elementen voorzien van een buitenschil en beglaasde kozijnen. Zo kunnen minerale steenstrips op de HSB-elementen worden aangebracht, maar ook andere afwerkingen zoals hout, gevelbeplating, stucwerk of zonnepanelen zijn mogelijk. Zelfs een combinatie van verschillende gevelafwerkingen behoort tot de mogelijkheden. In dit specifieke project is gebruik gemaakt van Steigerloos® Bouwen met minerale steenstrips. Hierdoor hebben de elementen de uitstraling van schoon metselwerk, wat esthetisch gezien een aantrekkelijke keuze is.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Steigerloos® Bouwen?

Brandklasse B

De complete gevelelementen van dit werk zijn geleverd met een brandklasse B certificaat, inclusief de Bouwbesluit-aansluitdocumenten op het gehele systeem. De brandklasse geeft aan hoe brandbaar een materiaal is en hoe het zich gedraagt tijdens een brand. Brandklasse B betekent dat het doorbranden van het hout in de gevelelementen wordt geremd, waardoor het vuur zich langzamer verspreidt en de veiligheid toeneemt.

Het voordeel van Steigerloos® Bouwen is dat de gevelelementen standaard worden geleverd met een brandklasse B-certificaat, waardoor ze voldoen aan de vereiste brandveiligheidsnormen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van brandvertragende materialen, zoals hout en minerale glaswol. Deze materialen zijn speciaal ontworpen om de verspreiding van brand te vertragen en de veiligheid van het gebouw te vergroten.

Meer informatie over Steigerloos® elementen met brandklasse B

Industrieel bouwen

Steigerloos® Bouwen biedt hét antwoord op de vraag naar industrieel en circulair vervaardigde gevelelementen. De elementen worden volgens BENG en NOM geëngineerd en bieden volledige vrijheid in architectuur. Een groot voordeel is dat de elementen tot 70 meter hoog gemonteerd kunnen worden, zonder gebruik van steigermateriaal. Dit biedt een uitkomst voor binnenstedelijk bouwen en hoogbouw.

Werken in BIM is bij ons de standaard, inmiddels al sinds 2009. Voor zowel grote als kleine projecten zijn wij een bedreven partner die met slimme innovaties een oplossing biedt voor de huidige trends in de bouw.


Bernard Reuvers
Technical Sales Engineer
breuvers@webo.nl
+31(0)610 84 00 63

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Download de brochure of neem contact op met Bernard Reuvers; hij denkt graag met je mee!

Brochure aanvragen

Offerte aanvragen

Back to top