Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Transformatie kantoren naar woningen

Transformatie met HSB-elementen en Steigerloos® Bouwen

Recente gegevens wijzen op een tekort van meer dan 330.000 woningen in Nederland. Een mogelijke oplossing hiervoor is het omvormen van oude, leegstaande kantoren tot woningen. WEBO heeft zich gericht op een doeltreffende en duurzame aanpak waarbij gebruik wordt gemaakt van HSB-elementen (houtskeletbouw), het innovatieve Steigerloos®-systeem en geavanceerde technologieën zoals BIM en 3D-laserscanning. Hierdoor kan commercieel en maatschappelijk vastgoed efficiënt getransformeerd en zelfs uitgebreid worden, terwijl we voldoen aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid en functionaliteit.

Niek Troost
INFORMATIE & ADVIES
NIEK TROOST
ADVIES & ONTWERP
ntroost@webo.nl
+31 6 10 97 83 73

Voordelen van HSB-elementen

Voordelen van HSB-elementen

HSB-elementen isoleren tot wel 25% beter dan traditionele bouwmethoden. Dit draagt bij aan de energiezuinigheid van de woningen, vermindert de CO2-uitstoot en de energiekosten voor bewoners. Daarnaast kunnen geprefabriceerde HSB-elementen de bouwtijd tot wel 20% verkorten. Dit betekent niet alleen minder overlast voor omwonenden, maar ook een snellere beschikbaarheid van woonruimtes en een kostenefficiënter bouwproces. Bovendien bieden HSB-elementen flexibiliteit in ontwerp, waardoor deze aanpak uitstekend geschikt is voor de transformatie van kantoorgebouwen.

HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Aanpak voor vastgoedtransformatie

Een essentieel instrument bij onze transformatieprojecten is Building Information Modeling (BIM). Hiermee kunnen we het volledige gebouw visualiseren en potentiële knelpunten identificeren en oplossen voordat de productie begint. We maken gebruik van technieken zoals 3D-laserscanning om de bestaande constructie van gebouwen nauwkeurig vast te leggen. De combinatie van 3D-laserscanning en BIM stelt ons in staat om aanpassingen nauwkeurig te plannen en uit te voeren.

Naast een gestroomlijnd productieproces voor de elementen bieden we de mogelijkheid om onze houten en hout-aluminium kozijnen in de HSB-wanden te integreren. Daarnaast kunnen we op verzoek elders aangeschafte kunststof of aluminium kozijnen inbouwen. Hierdoor is de gevel snel wind- en waterdicht en worden faalkosten vermeden. Onze HSB-elementen worden ook gebruikt om bestaande gebouwen op te hogen en zo extra woonruimte te creëren.

LEUK OM TE WETEN
In 2021 zijn 10.480 nieuwe woningen door transformatie gerealiseerd, wat ongeveer 11 procent van de totale toegevoegde woningvoorraad vertegenwoordigt. Bijna 4,5 procent van deze woningen zijn voortgekomen uit de transformatie van voormalige kantoorgebouwen, een stijging van 24 procent ten opzichte van 2020 (CBS).

Om te bepalen of een kantoorgebouw geschikt is voor transformatie naar woningen, kunnen gemeenten en vastgoedeigenaren het Expertteam Woningbouw raadplegen. Dit team adviseert over wet- en regelgeving, projectuitvoering, aantal woningen, financiering, enzovoort. Het expertteam heeft ook de online Regelhulp Vastgoedtransformatie ontwikkeld, waarmee inzicht wordt geboden in de opbrengsten van een transformatie.

Steigerloos® Bouwen

Steigerloos® Bouwen

Met Steigerloos® Bouwen worden de HSB-elementen in de fabriek naast kozijnen volledig afgewerkt met gevelbekleding. Hierdoor kunnen de elementen op de bouwplaats direct vanuit de kraan worden gemonteerd, zonder traditionele steigers. Deze innovatie combineert efficiëntie, snelheid en bewonerscomfort, en biedt zo een oplossing om de leegstand van kantoren aan te pakken.

Steigerloos® Bouwen biedt volledige architectonische vrijheid: Van staande en liggende metselverbanden tot aan verspringingen in gevels, minerale gevelstenen, stucwerk, zonnepanelen en plaatmateriaal.

Klaar voor 2050

Zowel met onze HSB-elementen als Steigerloos® Bouwen ben je klaar voor 2050. De elementen zijn ontworpen volgens de BENG- en NOM-norm en voldoen aan de gestelde eisen op het gebied van brandveiligheid en luchtdichtheid. Ze worden standaard geleverd met een KOMO®-certificaat, inclusief de Bouwbesluit-aansluitdocumenten en 10 jaar garantie vanuit HOUT100%. Daarnaast passen we enkel STIP®-hout toe uit duurzaam beheerde bossen. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of transformatie, onze producten bieden een oplossing om te voldoen aan de gestelde eisen.

BENG- OF NOM-ELEMENT®Nom-Element® van Webo


Bouwtijdverkorting

Door een compleet prefab HSB-element toe te passen wordt de bouwtijd enorm verkort.

BENG- en NOM-eisen

Voldoe aan alle BENG- en NOM-eisen. Energieneutraal bouwen en voldoen aan de NOM-eisen? Gebruik dan ons NOM-Element®

Rc-waarde

Het van nature isolerende hout in combinatie met onze isolatietechnieken, zorgt voor een BENG of NOM-Element® met een RC-waarde tot wel 8,0.

CO2-opslag

Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat. Bouwen met HSB-elementen draagt daarom bij aan een betere leefomgeving.


LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

Informatie en advies

Benieuwd hoe we een oplossing kunnen bieden voor jouw project? Download de brochure, vraag een vrijblijvende offerte aan of bespreek je wensen met Niek Troost; hij denkt graag met je mee!

Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Back to top