Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Concept I, II en III kozijnen van WEBO

Kozijnen geleverd volgens concept 1, 2 en 3

WEBO is lid van de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten en vervaardigd kozijnen conform de geldende regelgeving. Door de NBvT zijn vier opties opgesteld voor het afleveren van kozijnen. Bij WEBO bieden we de keuze uit concept 1, 2 en 3: zo is het mogelijk om kozijnen zelf te voorzien van glas, maar kun je ook door ons een compleet afgemonteerd eindproduct laten leveren en monteren. Benieuwd naar de mogelijkheden en concepten? Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten.

Job Huisman
INFORMATIE & ADVIES
Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01

Kozijnen – concept I

Kozijnen – concept I

Bij een houten gevelelement conform concept 1 wordt een grondlaksysteem aangebracht. Het houten kozijn dient verder verwerkt te worden volgens de meegeleverde verwerkingsvoorschriften.

Verantwoordelijkheden WEBO:

 • Leveren van kozijnen (eventueel voorzien van ramen en/of deuren).
  • kozijn- en raamhout klasse A (hardhout).
  • Eventueel voorbereid voor inbraakwerende uitvoering.
  • Aanbrengen van een grondverfsysteem.
 • Afleveren op bouwplaats inclusief verwerkingsvoorschriften en onderhoudsadvies.

Kozijnen – concept II

Bij een gevelelement conform concept II – ook wel ‘bouwfasebestendig product genoemd’ – wordt een voorlaksysteem aangebracht. Hierdoor verbetert de aanvangsduurzaamheid en is het product beter beschermd in de bouwfase.

Aanvullende verantwoordelijkheden WEBO:

 • Kozijnen voorzien van voorlak.
 • Kozijnen voorzien van dorpelafdekkers.
 • Beschermende voorzieningen op liggende delen en kwetsbare delen.

Ga je voor concept 2+? Dan worden de kozijnen inclusief voorlak en aflak geleverd. Ook worden ze voorzien van beglazing.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat ruim 70% van onze klanten kiest voor een compleet kozijn?

Het voordeel hiervan is dat de werkzaamheden op de bouw tot een minimum beperkt worden.

Er hoeft geen glaszetter te komen en er wordt bespaard op schilderwerk en de montage van het beslag, doordat deze werkzaamheden al verricht zijn.

Kozijnen – concept III

Kozijnen – concept III

Bij concept 3 wordt het gevelelement geproduceerd en afgewerkt onder geconditioneerde omstandigheden. De compleet beglaasde kozijnen inclusief aflak, glas, beschermfolie en 6-10 SGT-garantie worden door of onder onze verantwoordelijkheid gemonteerd. De termen ‘industrieel eindproduct’ en ‘co-makership’ worden veel gebruikt voor concept 3 kozijnen.

Doordat wij zelf verantwoordelijk zijn voor het plaatsen in het gebouw, is het mogelijk om garantie te geven op het volledige eindproduct. Neem contact op voor meer informatie.

Aanvullende verantwoordelijkheden WEBO:

 • Leveren en plaatsen van de complete kozijnen.
 • Aansluitingen in de gevel conform tekeningen, bestek en opdracht.
 • Beschermende voorzieningen tijdens de bouwfase.

Houtsoorten

Er zijn diverse soorten hout geschikt voor kozijnen. Kies bijvoorbeeld voor lariks, Accoya®mahoniemerantieiken of douglas. Op zoek naar aluminium kozijnen? Dan biedt ons HoutAlu-Kozijn® een onderhoudsarme oplossing. Door hout en aluminium te combineren kunnen we naast de esthetische eisen een duurzaam kozijn met een U-waarde tot 0.64 realiseren.

We kunnen de kozijnen ook prefab in onze HSB-wanden plaatsen, waarbij de keuze bestaat uit BENG of NOM. Met dit bijzondere concept ben je klaar voor 2050!

Eigenschappen


HSB-elementen van WEBO

68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

Houten kozijnen met HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en houten kozijnen met HR +++ zorgen voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

Dé leverancier voor kozijnen

Innovatie is een belangrijk onderdeel van het DNA van WEBO. Als bedrijf in de timmerindustrie treden we buiten de gebaande paden van de traditionele bouw, iets waar we erg trots op zijn! Wij denken graag mee in jouw ontwerproces: of het nu gaat om een houten kozijnEiken-Kozijn® of HoutAlu-Kozijn®.

Om zeker te zijn van een kwalitatief hoogwaardig product, worden onze kozijnen standaard geleverd met de volgende keurmerken en garanties:

 • KOMO-attest met productcertificaat
 • PEFC–, en/of FSC®-keurmerk (STIP®)
 • 6 of 10 jaar HOUT100% zekerheid

Jouw wens staat centraal

Van ontwerp tot productie en transport naar de bouwplaats tot montage: WEBO biedt verschillende concepten aan om kozijnen te realiseren volgens jouw specifieke wensen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.


Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Veelgestelde vragen

Wat zijn concept 2 kozijnen?

Een concept II houten gevelelement wordt ook wel een ‘bouwfasebestendig product’ genoemd. Dit betreft een houten product dat voorzien is van een voorlaksysteem. De opdrachtgever kan het gevelelement plaatsen en verder verwerken conform de met het gevelelement meegeleverde verwerkingsvoorschriften.

Wat zijn concept 3 kozijnen?

Concept III betekent dat het houten gevelelement tot een compleet product wordt gefabriceerd door de timmerfabriek, inclusief aflak, glas en beschermende folie. Ook zal de fabrikant het gevelelement plaatsen of hier de verantwoordelijkheid voor dragen. Door een totaaloplossing te bieden kan er garantie gegeven worden op het volledige eindproduct.

Wat zijn concept 4 kozijnen?

Concept IV wordt ook wel een totaalplan genoemd. De timmerfabrikant is dan zelf verantwoordelijk voor het plaatsen en het voortdurend behoud van de functionele- en esthetische eisen op basis van het overeengekomen minimale onderhoudsniveau.

Back to top