Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Passief kozijnen van WEBO

Passief bouwen met het NOM-Kozijn®

Een passief kozijn behaalt een hogere isolatiewaarde dan standaard kozijnen die voorzien zijn van HR++ glas en draagt bij aan een passiefhuis gebouw. Onze houten kozijnen met triple glas en een dikte van 90mm behalen een u-waarde tot 0.8, waardoor een complete nul-op-de-meter (NOM) gevel gerealiseerd kan worden.

Bij WEBO engineeren en produceren we houten kozijnen en HSB-elementen voor de woning- en utiliteitsbouw. Zowel voor standaard maten tot maatwerk en van kleine tot grote projecten bieden we een passende oplossing.

INFORMATIE & ADVIES
Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01
NOM-Kozijn® van WEBO - passief kozijnen
+ U-WAARDE TOT 0.8
+ PASSIEF BOUWEN
+ 90 MM DEUREN EN RAMEN

Wat is een passief kozijn?

Wat is een passief kozijn?

In de bouw worden we er dagelijks aan herinnerd: ‘Bijna Energie Neutraal bouwen’ en ‘Passiefbouwen’ zijn de toekomst. Sterker nog: het is nú al een echte ‘must’ voor elke actieve en ondernemende aannemer of architect. Om passief te kunnen bouwen, geldt voor kozijnen dat deze niet boven de Uw 0.9 W/m²K w mogen komen. Hoe lager de U-waarde van een kozijn of deur, des te beter deze isoleert.

Het NOM-Kozijn® voldoet ruimschoots aan de norm om een passiefhuis te realiseren. Om de prestaties en kwaliteit te garanderen worden de kozijnen standaard geleverd met een KOMO-certificaat, HOUT100% zekerheid of een PEFC– en/of FSC®– en STIP®– keurmerk. Ook zijn onze kozijnen voorzien van een verplichte CE-markering.

HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Wat is een passief gebouw?

Een passief huis is een gebouw dat niet meer dan 15 kWh/m² per jaar aan gas verbruikt. Gebouwen die aan alle eisen voldoen krijgen een Passiefhuis-certificaat. Een passief gebouw maakt optimaal gebruik gemaakt van zonne-energie en restwarmte die in het gebouw aanwezig is. Het doel hierbij is dat het gebouw nauwelijks gas en stroom nodig heeft.

Ramen en deuren spelen een belangrijke rol in de thermische isolatie van de gebouwschil. Door te kiezen voor houten kozijnen, ramen en deuren met triple glas is het mogelijk om de NOM-norm te halen en een passiefhuis te realiseren.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat houten kozijnen die van lichtere houtsoorten zijn gemaakt van nature al goed isolerend zijn? Dit komt doordat er kleine luchtkamertjes in het hout te vinden zijn. Ze hebben daardoor geen isolatielaag nodig. Deze houtsoorten zijn dus een goede keuze als je gaat voor isolerende kozijnen.

Zo bieden we bij WEBO naast houtsoorten zoals meranti en mahonie de keuze uit nieuwe en aangepaste houtsoorten. Goede voorbeelden hiervan zijn Accoya® en Finti, die beide bestaan uit gemodificeerd zachthout. Door de modificatie vallen de kozijnen in duurzaamheidsklasse 1 – 2 en doen ze qua levensduur niet onder voor hardhouten kozijnen.

Duurzame toekomst

Duurzame toekomst

Hout is in de bouwsector bezig met een snelle opmars, mede doordat dit het enige materiaal is dat CO2 opslaat en – mits we duurzaam bosbeheer toepassen – als grondstof oneindig is. De CO2 impact van hout is vele malen lager dan andere materialen zoals staal en aluminium. Met hout kies je voor een duurzame toekomst.

CO2 opslag van bouwmaterialen:

  • Hout: +0,62 ton (CO2-positief)
  • Beton: -0,31 ton
  • PVC: -3,8 ton
  • Staal: -12,7 ton
  • Aluminium: -20,9 ton

Specialist in kozijnen

WEBO ontwerpt en produceert houten kozijnen voor de woningbouw en utiliteitsbouw in binnen- en buitenland. Door het gebruik van hout, dragen we bij aan een betere leefomgeving. We kunnen houten kozijnen met glas en aflak in een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Werken met BIM is al meer dan 10 jaar de standaard. We willen duurzaamheidsnormen halen en prestaties van gebouwen verbeteren. Onze kozijnen voldoen aan de BENG / NOM- eisen.

Naast raam- en deurkozijnen maken we bij WEBO ook andere producten van hout. Zo maken we houtskeletbouw-elementen die voldoen aan de NOM-norm en evenals de kozijnen een belangrijke bijdrage leveren in het realiseren van een passief gebouw. Het BENG-of NOM-Element® kan bovendien in de fabriek al voorzien worden van houten kozijnen, waardoor minder faalkosten ontstaan en het bouwproces aanzienlijk wordt verkort.

BENG- OF NOM-KOZIJN®

68 mm / 90 mm deuren en ramen

De dikte van het kozijn in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8

Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

HR++ glas / triple glas

HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en triple glas zorgt voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Door de eeuwen heen heeft hout zich bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Het brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijn-leverancier, denken wij mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en kunnen we de kozijnen afgelakt leveren in alle RAL-kleuren.

Jouw wens staat centraal

Van standaard maten tot maatwerk, douglas tot eiken en afgelakt in alle kleuren.
Bespreek je wensen met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Back to top